Genveje


Laborant 953x390

Laborant

Verden skal analyseres - bliv laborant på Danmarks største laborantskole.

Laborantuddannelsen på Københavns Professionshøjskole gør dig i stand til at arbejde med forskellige analysemetoder i laboratoriet. Når du drikker et glas mælk, spiser en yoghurt, tænder for din computer, bruger sololie eller maler en væg - så bruger du produkter, som på et eller andet tidspunkt er undersøgt af en laborant. Mange af de områder, laboranten beskæftiger sig med, står højt på dagsordenen både i medierne og hos offentligheden. Tænk bare på salmonella, DNA-analyser og genteknologi.

Ledige pladser

Der er ledige pladser på laborantuddannelsen med start februar 2020. Læs mere her på siden

Uddannelsen

Som studerende på laborantuddannelsen vil du få en afvekslende hverdag, hvor du en stor del af tiden vil komme til at arbejde i et af laboratorierne. Du vil bl.a. komme til at arbejde med mikrobiologi, proteinkemi, kemiteknik, syntesekemi og genteknologi.

Ved at uddanne dig til laborant får du indblik i den fantastiske verden, der udfolder sig under mikroskopets linse. Og du vil opdage, at denne verden slet ikke er så lille endda.

Søg ind på uddannelsen

Læs mere om optagelse og adgangskrav på laborantuddannelsen

Mere om uddannelsen

Læs mere om uddannelsen, se film, og læs artikler om studielivet her:

Job og karriere

Som færdiguddannet laborant har du mulighed for at arbejde på laboratorier inden for medicinal- og levnedsmiddelindustrien, forskningslaboratorier ved universiteter og højere læreanstalter eller i den kemiske industri.

Uanset hvilken karrierevej du vælger, er der mange forskellige jobmuligheder - så det er op til dig selv. Du vil i kraft af dine kvalifikationer blive værdsat på jobmarkedet - også lønmæssigt.

Læs mere om jobbet som laborant

Fakta

Laborantuddannelsen er en kort videregående uddannelse, der er normeret til 2½ år. 

På laborantuddannelsen er der både studiestart sommer og vinter. Læs mere om studiestart

Ansøgningsfrister

  • Kvote 1: 5. juli kl. 12.00
  • Kvote 2: 15. marts kl. 12.00
Adgangskvotienter 2019
  • Sommer: 3,2
  • Vinter: Alle optaget

Uddannelsessted

Laborantuddannelsen holder til på Campus Sigurdsgade på Nørrebro. Læs om studielivet:

Kontakt

Har du spørgsmål vedrørende uddannelsen eller optagelse? Kontakt os her:

UCC og Metropol er blevet til Københavns Professionshøjskole
Den 1. marts 2018 fusionerede professionshøjskolerne UCC og Metropol. Hvis du bliver optaget på en af vores uddannelser fra sommeren 2018, kommer du derfor til at gå på Københavns Professionshøjskole. Med fusionen vil vi sikre stærkere faglige miljøer og skabe de bedste rammer for dit studieliv.