
I tvivl om dit studievalg?
Det handler ikke om, hvad du vil være, men hvem du vil være det for.

Hvad er en professionsbachelor?
Når du tager en professionsbacheloruddannelse, uddanner du dig til den virkelige verden, og du er klar til job, når du er færdig. Det tager 3½ år at gennemføre en professionsbachelor. Dog tager læreruddannelsen 4 år.
En professionsbachelor er en mellemlang videregående uddannelse, som kombinerer teoretisk undervisning med praktik. En professionsbachelor er typisk rettet mod en bestemt profession for eksempel lærer, sygeplejerske, jordemoder og lignende. Med en professionsbachelor kan du desuden læse videre på en overbygning, f.eks en kandidatuddannelse. Dimittender fra professionshøjskoler bliver både ansat i offentlige og private stillinger.
Praktik
I løbet af studiet kommer alle studerende ud i praktik én eller flere gange. Praktikken foregår på en arbejdsplads, hvor du får mulighed for at bruge teorien fra studiet i praksis. Du får testet din viden, og du bliver klogere på den verden, der venter på dig efter studiet.
På flere af vores uddannelser kommer du i praktik allerede tidligt i din studietid. Du får altså hurtigt en fornemmelse af, hvordan dit arbejdsliv bliver.
Feedback og vejledning
Du får i løbet af din studietid løbende feedback og vejledning fra undervisere og praktikvejledere. Det er vigtigt, at du som studerende kan udvikle dig til at blive en dygtig sygeplejerske, lærer, administrationsøkonom osv. og deri spiller god vejledning og feedback en vigtig rolle.
Faciliteter, hvor du kan øve dig
Det er ikke kun i praktikken, du kommer tæt på den virkelighed, du uddanner dig til. Den praksisnære undervisning er en forudsætning for et godt studieliv, og derfor foregår en del af undervisningen på Københavns Professionshøjskole i simulationsmiljøer, laboratorier, køkkener og idrætslokaler.
Projekt og tværfaglighed
På Københavns Professionshøjskole kommer du til at lave projekter, der ligner dem, du bliver præsenteret for som færdiguddannet. Det kan eksempelvis være i samarbejde med erhvervslivet eller på tværs med nogle af de andre uddannelser på Københavns Professionshøjskole.
Oversigt over uddannelser
KP's uddannelser
- Administrationsbachelor
- Administrationsøkonom
- Bioanalytiker
- Ergoterapeut
- Ernæring og sundhed
- Fysioterapeut
- Jordemoder
- Katastrofe- og risikomanager
- Laborant
- Laboratorieteknologi
- Lærer
- Meritlærer
- Meritpædagog
- Natur- og kulturformidler
- Pædagog
- Pædagogisk assistent
- Professionsbachelor i skat
- Psykomotorisk terapeut
- Radiograf
- Socialrådgiver
- Sygeplejerske
- Tegnsprogs- og skrivetolk
- Tekstilformidler
Mød vores studerende
Københavns Professionshøjskole har uddannelsessteder i hele København og i Helsingør, Hillerød og Bornholm. Vi tilbyder et rigt studiemiljø og gode og moderne campusser. Mød nogle af vores studerende, der fortæller om lige netop deres studie, om vejen dertil og om hverdagen på Københavns Professionshøjskole.



















Åbent hus
Københavns Professionshøjskole holder et stort Åbent Hus for alle vores uddannelser hvert år i uge 9. Derudover holder vi løbende mindre arrangementer, hvor det er muligt at høre om udvalgte uddannelser.
Se planlagte Åbent Hus arrangementer her: kp.dk/aabent-hus
Hvad er Københavns Professionshøjskole?
På Københavns Professionshøjskole bliver du en del af et studiemiljø med masser af faglige og sociale aktiviteter.
Københavns Professionshøjskole har mere end 20.000 studerende og kursister fordelt på bl.a. 20 videregående uddannelser og mere end 40 diplomuddannelser på vores uddannelsessteder i hovedstadsområdet, i Nordsjælland og på Bornholm
Kontakt
Har du spørgsmål? Hvis du har spørgsmål, så kontakt os endelig.
E-mail: optagelse@kp.dk
Tlf.: 72 48 75 41
Konkrete spørgsmål vedrørende det enkelte studie
Du kan kontakte KP’s studievejledning, hvis du har spørgsmål om selve uddannelsen f.eks. indhold og opbygning, pensum, eksamen, studiemiljø og merit fra tidligere gennemført uddannelse.
SU-vejledning
Du kan finde svar på alle dine SU-spørgsmål på minSU.dk.
Har du stadig spørgsmål om at søge og modtage SU, kan du kontakte vores SU-vejledere med spørgsmål på
E-mail: su@kp.dk
Tlf. 72 48 75 42
Telefonen er åben mandag, onsdag og fredag kl. 9.00-11.30 og tirsdag kl. 12.30-14.30.
Personlig henvendelse på Humletorvet 3, K3.09 kan kun ske efter aftale.