Gå til indhold
Campus Carlsberg - Klatrevæg

Campus Carlsberg

Campus Carlsberg er det nyeste og største af de syv campusser, der tilsammen danner Københavns Professionshøjskole.

Studerende med øl på Carlsberg Campus

Studieliv på Campus Carlsberg

Mange faciliteter

På Campus Carlsberg er der mange faciliteter, som man som studerende frit kan bruge, når der ikke er undervisning, f.eks:

Uddannelsernes basecamps skaber det nære i det store.

På Campus Carlsberg er der til hver uddannelse særlige områder, hvor de studerende og undervisere på den enkelte uddannelse har deres samlingssted og kan mødes om deres uddannelse. Områderne kaldes basecamps, og de skaber de nære rum i den store campus ved at danne en ramme om studielivet.

Alle basecamps har en bred vifte af funktioner. De rummer blandt andet loungeområde, tekøkken, gruppearbejdspladser, individuelle studiepladser, vejledningsområde og printerrum.

På Campus Carlsbergs 1. sal er over 2.000 kvadratmeter indrettet til studieaktiviteter på tværs af uddannelserne. Her kan du fordybe dig i dit studie, få vejledning om din uddannelse og hjælp til opgaver. Du kan også finde sammen med andre studerende om et projekt eller udvikling af nye ideer.

I studiecentret er der blandt andet værkstedsområde, zoner til gruppearbejde og vejledning, studiepladser, scene og loungeområde. Derudover er der adgang til campusbiblioteket på 2. sal.

Med solceller, taghaver og skrappe krav til energiforbruget har Campus Carlsberg fokus på et grønt klima, og campus er naturligvis certificeret med ”Grønt Flag”. Månedligt er der møde for alle interesserede i gruppen ”Grøn Campus”, hvor der arbejdes på at gøre Campus Carlsberg endnu mere bæredygtig.

Grønne omgivelser – også på sjette sal

På Campus Carlsberg er der ikke bare tænkt på indeklimaet; der er også mulighed for at komme ud i grønne omgivelser. Der er offentlig adgang til J.C. Jacobsens Have, som ligger for foden af campussen. Derudover kan du tage et pusterum i et af de mange grønne uderum i bygningen. På 3., 5. og 6. sal finder du i alt ca. 1500 kvadratmeter gårdhaver og tagterrasser med grønne planter og plads til afslapning og uformelle møder.

Derudover har vi bl.a. disse faciliteter:

  • Boldbur på toppen af bygningen
  • Idrætssale
  • Dramasal
  • Kreative værksteder
  • Faglokaler
  • Musiklokaler
  • Kantine og cafeer
  • Bibliotek

Sociale aktiviteter

De studerende på Campus Carlsberg har mange sociale aktiviteter på tværs af uddannelser, og du kan som ny studerende selv være med til at præge det sociale liv med dine input. Pt. findes f.eks. disse sociale aktiviteter og foreninger:

Studiecafeen Humlen er de studerendes studiecafe på Campus Carlsberg. Her kan man købe kaffe til studievenlige priser og få en hyggelig snak med andre studerende fra forskellige årgange og professioner.
Studiecafeen bruges også til at afholde fredagsbarer. Her laver Humle-udvalget i samarbejde de andre udvalg på CC events og forskellige arrangementer, som fx tema fester, bingo, quizzer og konkurrencer.

Du kan finde studiecafeen Humlen i gården på CC overfor Academic Books.

CC Drama holder bl.a. musical, kor, ti-timers-teater, jam-aftener og mere til.

CC Drama har fået sig en ny ven, der hedder Åben Scene
Med Åben Scene ønsker vi at skabe et rum hvor musik, kultur, teater, fantasi og kreative ideer kan udfoldes i samspil med hinanden

Move er et idræts- eller bevægelsesudvalg, der har færre store aktiviteter, men til gengæld små ugentlige hold. Om du er til badminton, yoga, motionsboksning eller friluftsliv, så er der mange muligheder. I Move er du velkommen uanset om du er øvet eller aldrig har prøvet det før. Der er ikke trænere, så du kan bare dukke op.

LGBTQ+ KP er et udvalg, der sætter fokus på minoritetsgrupper og deres rettigheder. De holder både faglige oplæg men er også de første til at afholde Fairybingo. Derudover har de også en vogn til CPH Pride.

KP-Play sætter fokus på nogle af de mere nørdede aspekter af de studerendes interesser. Hvis du har en trang til Cosplay, Dungeons and Dragons eller Monsters Night i Tivoli, så er det et godt sted at være med.

Krea er Campus Carlsbergs kreative forening for alle dem der er glade for at bruge sine hænder. Om det er at klippe julehjerter, lave påskepynt eller lave perleplader.

Carlsberg Campus har et kor der øver ugentligt. Det er både for studerende, undervisere og ansatte. Koret optræder engang imellem til arrangementer i bygningen.

Zahle Zebras er Københavns Professionshøjskoles fodboldhold. Om sommeren spiller holdet oftest i Valbyparken, hvor studerende fra forskellige studier på KP kan komme og være tilskuere. Om vinteren spiller holdet på Campus Carlsberg. Holdet spiller hver tirsdag og gerne torsdag. Har du lyst til at være en del af et hyggeligt fællesskab eller savner du at sparke lidt til en bold, er dette udvalget for dig. Det kræver ingen erfaring at være med på holdet!

Vær med til at præge studielivet

Der er mange flere udvalg og små sociale tiltag, herunder på de enkelte uddannelser. Det er ikke en garanti, at alle udvalg eksisterer for evigt, da det er meget præget af de nuværende studerende. Som ny studerende er du meget velkommen til selv at komme med forslag til foreninger og aktiviteter. Hvis du vil vide mere, så bruger samtlige udvalg Facebooksiden Carlsvognen til at kommunikere, så gå endelig ind og følg den. Du kan også se nogle af de studerendes Instagram-billeder fra Campus Carlsberg.

Nærområde

Campus Carlsberg ligger i den nye Carlsberg By mellem Vesterbro og Valby. Du vil være tæt på parker som J. C. Jacobsens Have og Søndermarken. Selve bygningen deler adresse med butikker som f.eks. Føtex, Netto, Lagkagehuset, apotek og sågar en skomager.

Praktiske informationer

På Campus Carlsberg kan du studere til:

Transport

Parkeringsforhold: Carlsberg Byen har flere underjordiske parkeringsanlæg, hvor biler kan parkeres mod betaling.

Offentlig transport: Carlsberg Station ligger lige neden for Campus Carlsberg. Der kører flere busser i området omkring Carlsberg Byen. Enghave Plads Metrostation er ca. 700 meter fra campus

Rygeregler

Københavns Professionshøjskole ønsker et røgfrit miljø, hvor ingen udsættes for passiv rygning, når de er på arbejde eller studie. KP er røgfrit både inde og ude.

Kontakt

Campus Carlsberg
Humletorvet 3
1799 København V
Tlf: 70 89 09 90
Mail: info@kp.dk

Hvad kan jeg blive?

Er du i tvivl om dit studievalg? Læs om vores 22 uddannelser, tag uddannelsestesten og find den uddannelse, der passer til dig