Gå til indhold

Eduroam

Eduroam giver studerende og medarbejdere ved Københavns Professionshøjskole trådløs adgang til Internettet.

Eduroam er et globalt samarbejde, hvor forsknings- og uddannelsesinstitutioner giver hinandens studerende og ansatte adgang til trådløse netværk på tværs af institutionerne. Derved kan du bruge dit KP-login til at logge på Eduroam, når du besøger et andet universitet.

Opsætning af Eduroam

Før du kan bruge eduroam, skal det installeres på dine enheder: Smartphones, tablets eller bærbare computere.

Installerer eduroam ved hjælp af en installationspakke. Find den her: eduroam CAT

Bemærk, at du som bruger har pligt til at bruge en installationspakke eller følge anvisningerne fra KP. Nogle enheder kan forbinde til eduroam uden installationspakken. Men så risikerer du at udlevere dit brugernavn og password til fremmede, fordi sikkerheden ikke er indstillet korrekt. Derfor henstilles det til, at du altid bruger CAT installationspakke.

Sådan gør du

  1. Kør det lille program eduroam installer, som hentes på cat.eduroam.org,
    Hvis enheden kører Android, så installer denne app fra Google Play: geteduroam (https://play.google.com/store/apps/details?id=app.eduroam.geteduroam&hl=en)
  2. Brugernavn og adgangskode er det samme du bruger til KP-login

Hvis du er gæst på KP

Hvis du kommer som gæst på Københavns Professionshøjskole, kan du anvende dit login fra din egen institution til at få adgang til Københavns Professionshøjskoles eduroam netværk, forudsat at din institution er en del af roaming-projektet. På www.eduroam.dk kan du se, om dette er tilfældet.

Københavns Professionshøjskoles SSID til eduroam er “eduroam”. Sikkerhedsindstillingerne skal sættes til WPA2-Enterprise med AES-kryptering.

Det trådløse net giver krypteret adgang til internettet.