Gå til indhold
Nyelandsvej - Set udefra (4)

Nyelandsvej

Nyelandsvej 27 ligger lige i hjertet af Frederiksberg og er et af de få uddannelsessteder på Københavns Professionshøjskole med en enkelt uddannelse, læreruddannelsen.

Med en enkelt uddannelse er uddannelsesstedet lidt mindre men også mere intimt. De lærerstuderende har et meget tæt fællesskab både studerende imellem, men også med undervisere og andre medarbejdere.

Sociale aktiviteter

Studielivet byder på mere end bare at studere. Lærerstuderende er generelt er kendt for at være meget socialt engagerede. Herunder er der en del af de foreninger og aktiviteter, der er placeret på Nyelandsvej. Mange af foreningerne har ”Fred” i navnet, da læreruddannelsen tidligere hed Frederiksberg Seminarium.

Kultus er vores festudvalg! Her er plads til alle, der er klar på at trylle en fest frem! Vi har forskellige udvalg, som sørger for at alt spiller kl. 22, når resten af instituttet kommer til fest. Vi løfter i flok, og vi forventer derfor, at du er klar til at hjælpe dine medstuderende i festudvalget, så vi sammen kan give alle en fed oplevelse.

Den første fredag i oktober – hvert år – giver Københavns Professionshøjskole de studerende undervisningsfri og opfordrer samtlige 20.000 studerende til at deltage i heldagsfestivalen, der er skabt for at styrke sammenholdet på tværs af årgange og uddannelser

Soltinget er en sammenslutningen mellem Lærerstuderendes Landskreds (fagforening, I daglig tale LL) på den ene side, og De Studerendes Råd på den anden side. Fælles for begge er, at de kæmper for lærerstuderendes interesser. De sidder med i diverse udvalg og står gerne for diverse arrangementer og oplæg, for at du som studerende kan få noget ekstra ud af din uddannelse.

SolBær er vores grønne havefællesskab. Vi er drevet af interesse og nysgerrighed for natur og bæredygtighed, samt hvordan man kan bruge haven som et alternativt klasserum i alle fag. Sammen udforsker, opdager, afprøver og lærer vi om økologisk havedyrkning ved i praksis at dyrke grøntsager i foreningens højbede, og der er plads til alle uanset grønne fingre.

Hvis du har en skribent eller en journalist gemt i dig, og du har en interesse for at have en finger med, hvor det sker, så har du her Lærerværen.

Lærerværen skriver artikler om alt fra dannelse til diskussionen af, hvorvidt det skal hedde formand, forperson eller noget tredje”.

Når du gerne vil dyrke sport men ikke ved, hvor du finder en makker til at spille badminton med, kan du undersøge FredSIF nærmere. Foreningen har fået en aftale på plads, hvor de har hallerne booket til diverse sportsaktiviteter om eftermiddagen hele ugen.

Hvis du kan lide at hive et instrument frem eller synge dine lunger væk, så kan du tilmelde dig FredsJam, som bruger tiden i et øvelokale, når de ikke studerer. De spiller også gerne studiecaféerne op engang imellem.

Kan du godt lide scenen og spotlightet, så kan du altid melde dig ind i FredsTeater. Med skuespil i blodet gik de blandt andet på scenen for at opføre stykket ”Kære forældre”, hvor man fik et indblik i et klassisk forældremødes intriger.

Vi synger om onsdagen i den gamle foredragssal (lok. A216 og A222) fra kl.12-13.

Repertoiret er en blandet landhandel af musik, da vi gør noget ud af at variere.

Der er både rutinerede og uprøvede sangere med i koret. Føler du dig ikke sikker på, om det er noget for dig, kan du bare komme forbi og prøve det af. Der er trygge rammer, og man kan altid støtte sig til de andre sangere og/eller spørge Sille eller Torkil, som underviser koret.

Ligesom på KP’s andre campusser, er der flere foreninger. Du kan helt sikkert finde noget, der passer til dig, om det så er hyggelige kaffearrangementer med FredsLounge eller at være med i et digterfællesskab i FredsPoesi. Derfor anbefaler vi som altid, at du er nysgerrig og begiver dig ud i at undersøge, om du kan finde et fællesskab, der passer dig.

Læs mere på Facebook-siden for Læreruddannelsen på Frederiksberg eller se de studerendes Instagram-billeder fra Nyelandsvej.

Studieliv på Nyelandsvej

Praktiske informationer

Parkering

Læs om regler for parkering i Frederiksberg kommune på denne side.

Offentlig transport

Såvel metrolinje M1 som M2 fra Nørreport eller Vanløse kører til Frederiksberg, og vi bor blot 2 minutters gang fra Frederiksberg Metrostation.

Du kan tage bus 30, 4A og 8A, som alle stopper i nærheden.

Handicapforhold

På alle KP’s adresser er der gode forhold for folk med handicap.

Der er bl.a. elevator, adgang for kørestole samt handicaptoiletter.

Rygeregler

Københavns Professionshøjskole ønsker et røgfrit miljø, hvor ingen udsættes for passiv rygning, når de er på arbejde eller studie. KP er røgfrit både inde og ude.

Kontakt

Læreruddannelsen Frederiksberg

Nyelandsvej 27-29
2000 Frederiksberg

+45 70 89 09 90

OBS: Telefonnummer og e-mailadresse er til KP’s fælles reception og besvares af medarbejdere på flere adresser

Leje af lokaler

Vil du leje et lokale på campus, så kan du læse mere på vores Udlejningsservice-side herunder