Genveje


Tekstilformidlerstuderende arbejder med design på gine

Tekstilformidler

Brug din kreativitet, og lær at formidle tekstildesign og håndværk.

Du lærer de tekstile håndværksfag som f.eks. tekstiltryk, beklædning og broderi, og du lærer at formidle din viden og dine færdigheder. Du får kompetencer, som kan bruges inden for f.eks. teater og film, egen virksomhed, undervisning og på museer.

Uddannelsen

Uddannelsen er for dig, som har ambitioner inden for tekstilfaget, og som har lyst til at formidle din viden om det, du brænder for. På uddannelsen har vi fokus på bæredygtighed og dyrker det gode håndværk, de geniale ideer og de skæve indfald inden for bl.a. tekstiltryk, beklædning og broderi.

Du bliver i stand til at forholde dig kritisk til tekstile materialer, æstetik, kvalitet og bæredygtighed. På uddannelsen arbejder du procesorienteret fra idé til færdigt produkt og lærer at formidle din viden til andre i kulturelle og pædagogiske sammenhænge.


Søg ind på uddannelsen

Læs, hvordan du søger om optagelse, og om adgangskrav her:

Vær opmærksom på, at du kun kan søge ind på tekstilformidleruddannelsen via Kvote 2.

Mere om uddannelsen

Du kan læse meget mere om uddannelsen, læse artikler om studielivet og se film her:

Job og karriere

Som færdiguddannet tekstilformidler arbejder du med tekstiler og beklædning, og du kan blive en kreativ igangsætter og projektleder, der arbejder på tværs af faggrupper.

Du kan bl.a. blive ansat på kulturelle og pædagogiske arbejdspladser som f.eks. teatre, historiske centre, kulturprojekter og medier eller højskoler, efterskoler, produktionsskoler og SFO’er og klubber. Du kan også skabe din egen virksomhed.


Fakta

Tekstilformidleruddannelsen er en mellemlang videregående uddannelse, der tager 3½ år. Du bliver professionsbachelor i tekstildesign, -håndværk og formidling.

På tekstilformidleruddannelsen er der kun studiestart om sommeren og kun ansøgning via kvote 2.

Ansøgningsfrist

  • Kvote 2: 15. marts kl. 12.00

Adgangskvotient
Uddannelsen har 100% optag gennem Kvote 2, og der er dermed ingen adgangskvotient.

Uddannelsessted

Du kan læse på tekstilformidleruddannelsen på Campus Carlsberg i København. Læs om studielivet:

Kontakt

Har du spørgsmål vedrørende uddannelsen eller optagelse? Kontakt os her:

UCC og Metropol er blevet til Københavns Professionshøjskole
Den 1. marts 2018 fusionerede professionshøjskolerne UCC og Metropol. Hvis du bliver optaget på en af vores uddannelser fra sommeren 2018, kommer du derfor til at gå på Københavns Professionshøjskole. Med fusionen vil vi sikre stærkere faglige miljøer og skabe de bedste rammer for dit studieliv.