Genveje


Studerende dyrker salat i asfaltjunglen

Ene Tea Christoffersen har som studerende på Københavns Professionshøjskole fingrene nede i fremtidens fødevarer.

Impact Farm og studerendeHun læser Ernæring og sundhed, og på sin uddannelse er hun med til at drive det nye, innovative bylandbrug, Impact Farm.  
”Her kan vi dyrke to tons grønt om året med solenergi og lavt vandforbrug. Designet gør det muligt at dyrke fødevarer til mennesker i en verden udfordret af klimaforandringer og konflikter,” siger Ene Tea Christoffersen. 

Impact Farm i Sigurdsgade på Nørrebro er et bud på, hvordan man kan dyrke bæredygtige fødevarer i byer og er udviklet af designfirmaet Human Habitat. 

Meningsfuldt projekt

”Som ernærings- og sundhedsstuderende lærer jeg at koble teori og praksis i et meningsfuldt og aktuelt projekt, som jeg brænder for. Impact Farm er også et samlingssted for mange studerende med interesse i miljø, innovative løsninger og fælleskab,” siger den 24-årige studerende, som også udvikler nye opskrifter med de mange forskellige grønsager, hun og hendes studiekammerater dyrker i den urbane køkkenhave.

Ernærings- og sundhedsuddannelsen handler om det enkelte menneske og samfundet. Som studerende arbejder du med kroppen og de sociale og kulturelle rammer for mad og sundhed. Du lærer også, hvordan man kan arbejde med kostmæssige og livsstilsrelaterede ændringer og skabe måltider af høj etisk og æstetisk kvalitet.