Gå til indhold

Hvad er en standby-plads?

Er du interesseret i en ventelisteplads på uddannelsen? Så kan du søge en standby-plads.

Hvad er en standby-plads?

En standby-plads er en ventelisteplads.

Hvis du bliver tildelt en standby-plads, kan du få tilbudt en studieplads med kort varsel enten før eller umiddelbart efter studiestart.

Hvis du d. 26. juli 2024 får tilbudt en standby-plads, betyder det, at du er kommet på en prioriteret venteliste. Den bruger vi, hvis der bliver ledige pladser op til studiestart. Det vil fremgå af tilbuddet om standby-plads, hvorvidt der er tale om en standby-plads til studiestart i september eller februar.

Ansøgere omfattet af kandidatreglen kan ikke søge standby-pladser.

Hvorfor søge standby?

Du kan søge standby, hvis du er i tvivl om, hvorvidt dit gennemsnit er højt nok — eller om dine samlede kvote 2-kvalifikationer er nok til, at du kan tilbydes en studieplads.

Vi har et begrænset antal standby-pladser på hver uddannelse. At du søger standby er altså ikke en garanti for, at du får en standby-plads.

Standby “tæller” også som et tilbud om optagelse. Det betyder, at hvis du bliver tilbudt en standby-plads, kan du ikke samtidig få en studieplads på et af dine lavere prioriterede uddannelsesønsker. På standby betragtes du som at have en studieplads — men du ved ikke, hvornår du kan begynde.

Hvis du står standby – men der ikke er en plads

Hvis du står standby — og vi ikke kan tilbyde dig at starte på uddannelsen, inden standby-perioden er udløbet — modtager du tilsagn om optagelse til næste års studiestart.

Tilsagnet betyder, at du er garanteret optagelse, hvis du søger til studiestarten 12 måneder efter:

  • Hvis du står standby til studiestart i september, modtager du tilsagn om optagelse til september næste år
  • Hvis du har stået standby til februar, modtager du tilsagn til februar året efter

Ansøg med tilsagn

For at gøre brug af dit tilsagn, skal du, inden d. 5. juli året efter, ansøge via www.optagelse.dk. I ansøgningen skal du oplyse, at du har tilsagn og uploade kopi af dit tilsagnsbrev som bilag.

Bemærk at dit tilsagn bortfalder, hvis du bliver optaget på en anden uddannelse, som du har prioriteret højere.

Kontakt

Optagelsen

Københavns Professionshøjskole

+45 72 48 75 41

Se telefontider