
Fagkurser med tilskud
Hvis du er ansat på overenskomst mellem KL og Lærernes Centralorganisation, kan du pr. 1. april 2025 søge midler til kompetenceudvikling i Den Kommunale Kompetencefond.
Søg op til 30.000 kr. i tilskud til kompetenceudvikling
Du kan søge tilskud til betaling af både selve kurset og udgifter til transport, materialer, ophold og vikardækning. Kompetencefonden dækker 80% (max. 30.000 kr./år) af det ansøgte beløb – resten skal din arbejdsplads betale. Du kan søge tilskud til ét kursus i overenskomstperioden.
Fagligt løft
Giv dit fag et fagligt løft med vores 5-dagskurser i undervisningsfag. På vores kurser dykker vi ned i dit fag og løfter både dit faglige indhold og din fagdidaktik. Med udgangspunkt i seneste forskning får du ny viden og inspiration, der kan styrke din undervisning. Kurset giver dig konkrete ideer, værktøjer og tilgange til at styrke elevernes engagement, kundskaber og alsidige dannelse, som du kan bruge i din praksis fra dag et.
Aktiv læring
Hos CFU kan du søge tilskud til 1-2-dages kurser med titlen ’Aktiv læring’. Med udgangspunkt i CFU’s samling af læremidler får du masser af input til at berige og udvikle din praksis med fokus på at skabe en varieret undervisning i skolens fag. ’Aktiv læring’ betyder praksisnære kurser med hands-on aktiviteter. Det handler også om at fremme en undervisning, hvor elevernes deltagelse og engagement er i fokus.
Dansk
Aktiv læring i dansk indskoling: Legende tilgang til danskfaget Vi udforsker sammen legende tilgange til danskfagets kompetenceområder, så eleverne oplever et fællesskab omkring meningsfulde aktiviteter.
Aktiv læring i dansk mellemtrin: Populære multimodale tekster i dansk på mellemtrinnet Styrk dine elevers skabertrang og glæde ved at opleve, læse, undersøge og producere multimodale tekster i dansk på mellemtrinnet.
Aktiv læring i dansk udskoling: På vej mod et nyt danskfag med CFU’s læremidler Nye prøver og fagplaner er på vej. De peger på et mere praktisk orienteret og producerende danskfag, der adresserer kunstig intelligens og læselyst. Med afsæt i CFU's guldgrube af læremidler vil du få inspiration til forløb, der klæder dig på til fremtidens danskfag.
Fagligt løft i dansk – differentierede deltagelsesmuligheder i undervisningen God undervisning handler om at styrke elevernes potentialer og give dem mulighed for at lære og udvikle sig på deres egne præmisser.
Fagligt løft i dansk - udskolingen Danskfaget i udskolingen bevæger sig i retning af mere undersøgende og kreative tilgange til arbejdet med sprog og litteratur koblet med et stærkt fokus på produktion af gode tekster og multimodale produkter.
Fagligt løft i dansk - indskoling og mellemtrin Skal din danskundervisning være kendetegnet ved en læse- og skrivepraksis, der hjælper alle elever godt i gang med at udvikle læse- og udtryksglæde med afsæt i elevernes forskellige forudsætninger?
Matematik
Aktiv læring i matematik indskoling: De små regner Få konkrete bud på, hvordan du tilrettelægger problemløsende og undersøgende matematikundervisning med en praksisfaglig vinkel, og få inspiration til at variere undervisningen, så den passer til elevgruppens forudsætninger.
Aktiv læring i matematik mellemtrin: Digitale programmer i matematikundervisningen Digitale værktøjer kan mere end blot ekspedere opgaver i matematik. De kan også bruges i en bred vifte af sammenhænge til at åbne matematikkens begreber for eleverne og bidrage til deres forståelse af matematikken.
Aktiv læring i matematik udskoling: Undersøgende undervisning og matematisk tænkning Vi sætter særligt fokus på, hvordan du kan fremme elevernes motivation, aktive tænkning og matematiske forståelse gennem forskellige tilgange til undersøgende matematikundervisning, konkrete materialer og digitale værktøjer.
Fagligt løft i matematik - matematikvanskeligheder Ønsker du at styrke dine fagdidaktiske kompetencer i forhold til elever i matematikvanskeligheder?
Fagligt løft i matematik - indskoling og mellemtrin Hvordan gør vi matematik til et fag, der vækker begejstring og nysgerrighed?
Fagligt løft i matematik - udskoling Få ny viden og idéer, som sætter fokus på god matematikundervisning.
Sprogfag
Aktiv læring i dansk som andetsprog: Dansk som andet sprog – basis og supplerende Vi kigger ind i fagområdet dansk som andetsprog, og du får viden og redskaber, aktiviteter og læremidler, der styrker din undervisning i basisdansk og i den supplerende støtte.
Aktiv læring i engelsk indskoling/mellemtrin: Legende tilgange til læsning i engelsk Læsning i de yngste klasser kalder på nye metoder, som både er motiverende og baseret på forskning. Vi spiller på alle tangenter, læser med hele kroppen og har fokus på ordforrådslege og mundtlighed koblet med bevægelse, stilladsering med lyd, tasks og meget mere. Få en hands-on intro til en legende tilgang til tidlig læsning i engelsk!
Aktiv læring i engelsk mellemtrin/udskoling: Nye veje til engelsk Hvordan får eleverne mod til at deltage i den mundtlige samtale, og hvordan stilladserer du den nye skriftlighed? Få forslag til, hvordan du kan imødekomme de faglige forskelle i engelsk, og få aktiviteter, du kan bruge i din undervisning i morgen.
Aktiv læring i fransk: Styrk dine elevers mod og glæde ved at tale fransk Med relevante analoge og digitale læremidler samt motiverende aktiviteter, der inddrager brug af generativ AI og praksisfaglighed, støtter du dine eleverne med at udvikle mundtlige færdigheder og fremmer deres mod og lyst til at bruge sproget.
Aktiv læring i tysk: Leg, kreativitet og opdagelse i begyndertysk Dette kursus sætter fokus på metoder, aktiviteter og arbejdsformer, der er med til at skabe et inspirerende læringsrum, hvor der er plads til leg, kreativitet og opdagelse af sprogets mangfoldighed.
Fagligt løft i dansk som andetsprog Har du ansvaret for flersprogede elevers læring?
Fagligt løft i dansk som andetsprog - for sprogcenterundervisere Søger du flere kompetencer og ideer til din didaktiske planlægning og afvikling af egen undervisning?
Fagligt løft i engelsk Få ny inspiration til din engelskundervisning og tid til at fordybe dig fagligt sammen med kolleger, der brænder for faget.
Fagligt løft i fransk Hvordan gør du dine elever begejstrede for grammatik og ordforrådstilegnelse?
Fagligt løft i tysk Væk dine elevers nysgerrighed for tysk og skab rammerne for, at de bliver interkulturelle sprogbrugere.
Naturfag
Aktiv læring i biologi: Økosystemer, biodiversitet og miljøpåvirkninger Giv dine elever en dybere forståelse af vores natur og dens systemer. På dette kursus får du konkrete idéer og inspiration til undervisning om økosystemer, biodiversitet, miljøpåvirkninger og deres indbyrdes forhold.
Aktiv læring i fysik/kemi: Kemiske processer i hverdagslivet, naturen og industrien Bliv klædt på til at undervise i kemiske processer med fokus på fx bæredygtighed. Du får konkrete redskaber til at integrere naturfagligt sprog, eksperimenter og globale problemstillinger, der engagerer eleverne i kritisk tænkning og undersøgende læring.
Aktiv læring i geografi: Jordens opbygning og geologiske processer Jordkloden er en fantastisk planet, hvis opbygning stadig formes af dens geologiske processer. På dette kursus får du konkrete idéer og inspiration til undervisning om jordens opbygning og de geologiske processer, der ligger til grund.
Aktiv læring i natur/teknologi: Systemer og sammenhænge i natur/teknologi Få indsigt i natur/teknologi-fagets identitet og formål. Kurset giver dig praktiske redskaber til at planlægge engagerende undervisning, der kombinerer teknologi og naturens systemer og fremmer elevernes nysgerrighed og kreativitet.
Fagligt løft i biologi Ønsker du at blive fagligt inspireret gennem arbejde med nogle af tidens store udfordringer som f.eks. sundhed, bioteknologi, fødevareproduktion og biodiversitet?
Fagligt løft i natur/teknologi Bring natur/teknologi til live for dine elever! Kurset giver dig værktøjer til at skabe en undersøgelsesbaseret undervisning, der engagerer og udfordrer dine elever.
Fagligt løft i fysik/kemi Vil du styrke din undervisning i fysik/kemi og give dine elever modet til at udfordre teknologiens rolle i fremtiden?
Fagligt løft i geografi Drømmer du om at gøre geografiundervisningen endnu mere levende og relevant?
Kulturfag
Aktiv læring i historie: Aktive elever i historie gennem en undersøgende tilgang På dette kursus vil du få inspiration til din daglige undervisning i historie med fokus på den undersøgende tilgang til historiefaget, hvor eleverne engageres og udfordres i fagets emner og temaer gennem nye perspektiver og metoder.
Aktiv læring i kristendom: Gør eleverne mere aktive i kristendomskundskab Vil du være med til at udvikle undervisningen i kristendomskundskab, hvor den undersøgende, inkluderende, skabende og reflekterende didaktiske tilgang er i centrum? Hvor eleverne er aktive i undervisningen?
Aktiv læring i samfundsfag: Ny viden og praksisnær inspiration i samfundsfag Bliv skarpere på det, du gør i forvejen, og få ny viden og inspiration! Vi sætter nye og andre læremidler til kendte emner og krydrer med gode læringsaktiviteter, så eleverne bliver stærkere til samfundsfaglige metoder, kulturteknikker og kildekritik.
Fagligt løft i historie Verden er under konstant forandring – hvordan hjælper du som historielærer dine elever med at forstå fortidens betydning for nutiden og navigere mod fremtiden?
Fagligt løft i kristendomskundskab Mangler du inspiration til at få kristendomskundskabsundervisnings guld til at skinne for flere?
Fagligt løft i samfundsfag Kom tæt på politiske og økonomiske udviklingstendenser sammen med dine elever, og udforsk, hvordan samfundsfag udfordrer deres forståelse af samfundet og styrker deres analytiske evner.
Idræt og bevægelse
Aktiv læring i idræt: Lær din krop at kende gennem idræt Du vil i praksis arbejde med at omsætte idrætsfysiologi til børnehøjde gennem en legende og eksperimenterende tilgang. Fællesskabet og kroppen kommer i fokus, når vi omsætter idrætsfysiologi til praksis og giver eleverne indsigt i træningslære og sundhed.
Fagligt løft i idræt Vil du inspirere dine elever til at udvikle deres fysiske, sociale og personlige kompetencer – og give dem glæde ved bevægelse, der varer livet igennem?
Praktisk-musiske fag
Aktiv læring i billedkunst: Skab nye visuelle udtryk med digital billedkunst Vil du udfordre og udvide din billedkunstundervisning med digitale teknologier? Her får du to kreative og praksisnære dage fyldt med idéer og værktøjer, der gør det nemt at integrere digitale muligheder i din undervisning.
Aktiv læring i håndværk og design: Tufting Madness På dette tufteværksted lærer du ikke kun teknikken, men skaber også sjove og skæve tufteprojekter, der ikke blot er smukke, men også fulde af personlighed og humor.
Aktiv læring i madkundskab: Gør dine elever madmodige Ønsker du, at dine elever er mere madmodige? På kurset får du idéer og inspiration til at gøre dine elever mere nysgerrige og modige i madkundskab, så eleverne kan arbejde eksperimenterende og undersøgende i faget.
Fagligt løft i billedkunst Forestil dig et billedkunstlokale, der emmer af kreativitet og virkelyst. Et værksted hvor det eksperimenterende billedarbejde er i fokus.
Fagligt løft i håndværk og design Vil du inspirere dine elever til at udvikle deres kreative, innovative og entreprenante kompetencer, samtidig med at du styrker dine egne håndværksmæssige færdigheder inden for træ, metal og tekstil?
Fagligt løft i madkundskab Vil du inspirere dine elever til at blive nysgerrige, kreative og bevidste om mad, sundhed og bæredygtighed?
Fagligt løft i musik Få et fagligt løft i musikfaget.
Børnehaveklasse, PPR, ungdomsskole og UU-vejledning
Aktiv læring i børnehaveklassen: På vej med legende aktiviteter Du kan skabe et godt læringsfællesskab i børnehaveklassen ved at bruge kropslige, kreative og legende tilgange til læring og ved at give eleverne mulighed for at fordybe sig i meningsfulde sammenhænge.
Fagligt løft for børnehaveklasseledere Få ny viden om og konkret inspiration til lege- og læringsaktiviteter i børnehaveklassen.
Fagligt løft i UU-vejledning Med udgangspunkt i teorier om karrierelæring og karrierekompetence vil vi undersøge, hvilken didaktik der kan være mest hensigtsmæssig i din vejlederpraksis.
Fagligt løft målrettet Ungdomsskolen At undervise unge er forskelligt fra at undervise børn eller voksne.
Fagligt løft for PPR - fællesskabende pædagogik og didaktik Styrk dit samarbejde med skolerne ved at flytte fokus fra individ til fællesskabet.
Teknologiforståelse
Aktiv læring i teknologiforståelse: Mange veje til teknologiforståelse Styrk kompetencer inden for digital teknologiforståelse, kreativitet, kunstig intelligens og programmering.
Fagligt løft i teknologiforståelse Vær med til at forme en ny faglighed i skolen, som styrker elevernes digitale myndighed og fremmer deres teknologiske handlekompetence.
Kontakt
Studieservice
Københavns Professionshøjskole
evu@kp.dkSpørgsmål vedr. kursusindhold rettes til Studieservice på KP
Telefontider
Se telefontider
Den Kommunale Kompetencefond
kontakt@denkommunalekompetencefond.dkSpørgsmål vedr. ansøgningsproces, regler og tilskud rettes til Den Kommunale Kompetencefond