Fagligt løft i madkundskab
Vil du inspirere dine elever til at blive nysgerrige, kreative og bevidste om mad, sundhed og bæredygtighed?
Om kurset
Og søger du nye idéer og redskaber til at gøre din undervisning mere eksperimenterende og inkluderende? Så er dette kursus skabt til dig. Her får du både ny viden og masser af inspiration til at styrke din undervisning og dine elevers glæde ved madkundskab.
Kurset tager udgangspunkt i undervisningsfagets kerneindhold, udvikling og fagfornyelse.
Fagligt udbytte
Som madkundskabslærer er du med til at forme elevernes forståelse for madkultur, ernæring og bæredygtighed – samtidig med, at du styrker fællesskabet i klassen. Med dette kursus får du det nødvendige fundament til at planlægge, gennemføre og udvikle praksisfaglig og inkluderende undervisning, der engagerer eleverne, og gør faget relevant for deres hverdag.
På kurset lærer du at:
- Skabe praksisfaglig undervisning, hvor teori og praktisk arbejde smelter sammen.
- Tilrettelægge undervisning, der understøtter trivsel og inkluderer alle elever uanset deres forudsætninger.
- Arbejde eksperimenterende og undersøgende, så eleverne lærer med hænderne, hovedet og kroppen.
- Inspirere til madkundskab med fokus på bæredygtighed og FN’s verdensmål.
- Bruge kreative arbejdsformer, der gør madkundskab spændende og meningsfuldt for eleverne.
Indhold
På kurset dykker vi ned i centrale temaer i madkundskab og sætter fokus på:
- Praksisfaglighed: Hvordan kan vi koble teori og praksis i madkundskab?
- Faglige emner: Fødevarebevidsthed, madkultur, bæredygtighed og FN’s verdensmål – gennem en praksisfaglig tilgang.
- Inklusion: Sådan skaber du deltagelsesmuligheder for alle elever i undervisningen.
- Eksperimenterende arbejdsformer: Læring gennem kreative og kropslige aktiviteter i både en naturfaglig og en kreativ kontekst.
Målgruppe
Kurset er for dig, der underviser i madkundskab i grundskolen – både på obligatorisk niveau og valghold.
Undervisningen
Kurset veksler mellem teoretiske oplæg og praktiske opgaver og kobles løbende til din egen praksis, så du får konkrete idéer og redskaber, du kan bruge direkte i din egen undervisning.
Tilmelding
Optagelse
Optagelse sker efter først-til-mølle-princippet.
Efter tilmeldingsfristens udløb tager vi stilling til, hvilke kurser og temadage vi kan gennemføre, og hvilke vi må aflyse.
Hvis kurset stadig fremgår af kp.dk med en ”Ansøg-knap” efter tilmeldingsfristen, er der stadig ledige pladser, og du er velkommen til at tilmelde dig. Hvis der er venteliste, fremgår det af kurset.
Alle meddelelser vedrørende optagelse og aflysning sendes som Digital Post.
Afmelding/fravær
- Afmeldingsfristen ligger 14 dage efter tilmeldingsfristen, så afmelding skal ske senest 14 dage efter tilmeldingsfristen.
- Hvis du framelder dig inden afmeldingsfristen, kan du få refunderet din deltagerbetaling for det pågældende kursus
- Hvis du framelder dig efter afmeldingsfristen, hæfter du for hele deltagerbetalingen for det pågældende kursus
- Hvis du tilmelder dig efter afmeldingsfristens udløb, hæfter du for hele deltagerbetalingen for det pågældende kursus, hvis du framelder dig
- Hvis du bliver forhindret eller syg inden kursusstart, har din arbejdsplads mulighed for at sende en anden medarbejder
Alle afmeldinger og ombytninger skal sendes skriftligt til vores kursusafdeling:
Pris og betaling
Prisen fremgår af hvert enkelt kursusopslag.
Alle kursuspriser er angivet med og uden moms. På kurser udbudt under åben uddannelse tillægges der ikke moms på fakturaen. Det fremgår af prisen på det enkelte kursusopslag, om der tillægges moms, markeret med.
Når du er blevet optaget på et kursus, sender vi en elektronisk faktura til betaleren, der skal betales i henhold til den betalingsdato, som står på fakturaen. Når betalingen er registreret, har du ret til at deltage i undervisningen.
Kursusbevis
Der udstedes et kursusbevis efter afslutning af kurser på minimum 12 timer. For at modtage et bevis må du som kursist maksimalt have haft 20 % fravær på kurset. Kursusbeviser sendes som Digital Post.
Der udstedes ikke bevis for en temadag.
Forår 2026
Fagligt løft i madkundskab
Start- og slutdato
Tilmeldingsfrist
Nummer
Ledighed
Pris
Hvor
Hvornår
Kontakt
Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål. For at vi kan besvare dine spørgsmål bedst og hurtigst muligt, bedes du vælge, om du vil tale med studieservice eller en faglig kontaktperson.
Kontakt studieservice
Kontakt studieservice, hvis du har spørgsmål til adgangskrav, tilmelding, optagelse eller andre praktiske forhold: