Gå til indhold

Ledelse af digital transformation

med teknologien som kollega i ledelse af velfærd.

Dette modul på 5 ECTS er en del af diplom i ledelse. Du kan læse modulet som en del af en hel uddannelse eller som et selvstændigt modul, der opkvalificerer dig fagligt.

Om modulet

Det får du ud af modulet

Står du i ledelsesmæssige dilemmaer med implementering eller håndtering af digitale værktøjer? Eller er der nye teknologier undervejs i din organisation?

Så er modulet noget for dig, hvor du kommer til at arbejde med både de strategiske overvejelser, og hvordan du sammen med dine medarbejdere kan få det bedste ud af teknologien.

Som leder eller projektleder er du en af de centrale aktører i forhold til introduktion, forankring og den praktiske tilgang til digitale teknologier i din organisation. Sammen vil vi være undersøgende, analytiske og også strategiske i arbejdet med digitale transformationer og handlemuligheder.

Du får en dybere indsigt i ledelse af digital transformation og lærer at forholde dig kritisk-konstruktivt og refleksivt til teknologierne i din organisation, og hvilke krav det stiller til dit arbejde som leder.

Du får udvidet og udviklet dit ledelsesfaglige blik for, hvordan roller og relationer forskydes og forandres – både mellem medarbejdere i samme og forskellige faggrupper og i relationen til borgeren.

På forløbet får du sat dine daglige ledelsesudfordringer i spil gennem teorier og refleksioner. Du får perspektiver og redskaber til at forstå og arbejde med digitale processer i din egen organisation, og til hvordan du og dine medarbejdere kan samarbejde om og med digitale teknologier på en konstruktiv måde, som skaber værdi og giver mening for både medarbejdere og borgere.

Fagligt indhold på modulet

På modulet har vi fokus på, hvordan nye teknologier og digitalisering af processer i den borgernære velfærd forandrer praksis. Vi kommer omkring den historiske og aktuelle offentlige digitalisering i Danmark.

Sammen undersøger vi både teori om digital transformation og også empiriske analyser af digitalisering af arbejdet i velfærdsinstitutionerne, og hvad det betyder for ledelse, borgere og medarbejdere.

Vi diskuterer, hvordan digitalisering kan spille med og mod den professionelle dømmekraft. Vi forholder os undersøgende til om ledelse af velfærd med data, automatisering og AI kan betyde, at teknologi kan ses som en ’kollega’ og ’medleder’.

Og vi undersøger, hvad det kan betyde for jeres organisering, implementering og forankring af digitale løsninger.

Modulet har som mål, at du identificerer udviklingsmuligheder inden for digitale processer samt udvikler dine forudsætninger for at lede udvikling og implementering af disse – herunder, at du:

  • Har viden om og forståelse af teorier, begreber og metoder i forhold til ledelse af digitale processer
  • Kan reflektere over anvendt praksis i forhold til ledelse af digitale processer i egen organisation
  • Kan analysere, vurdere og formidle betydningen af forskellige teorier, begreber og metoder, der knytter sig til ledelse af digitale processer og udvælge relevante løsningsmodeller til implementering af digitale processer
  • Identificere behov for egen og organisatorisk kompetenceudvikling i forhold til de konkrete kontekster for den digitale ledelsesopgave.

Om undervisning og eksamen

Modulet strækker sig over to-tre måneder med fem tilstedeværelsesdage, hvoraf fire dage er undervisningsdage (kl. 9-15), og én dag er en studiegruppedag.

Selve undervisningen foregår i en vekselvirkning mellem teoretiske perspektiver og inddragelse af praksiserfaringer fra din arbejdsplads, hvor vi undersøger og diskuterer dine og dine medstuderendes praksis og erfaringer med digitalisering og de forandringer, det afstedkommer i jeres organisationer.

Mellem de enkelte undervisningsgange er der mindre opgaver koblet til digitalisering i din organisation.

Modulet afsluttes med en mundtlig eksamen omhandlende en selvvalgt problemstilling koblet til digital transformation i din egen organisation.

Hvem deltager?

Modulet er for dig, der allerede er leder eller leder faglige opgaver og processer, men også for dig der ønsker at blive leder og har erfaring med uformel ledelse af medarbejdere som konsulent, projektleder, TR eller AMR. Modulet tager overvejende udgangspunkt i cases og problemstillinger i offentlige organisationer.

Men ledere fra private organisationer og NGO’er kan også deltage med stort udbytte, da digital transformation i velfærd ofte involverer mange aktører.

Ansøgning

Adgangskrav

For at blive optaget på en diplomuddannelse eller på et modul skal du have en af følgende uddannelser:

  • Professionsbacheloruddannelse
  • Akademiuddannelse
  • Diplomuddannelse
  • Bacheloruddannelse
  • Kandidatuddannelse
  • Anden relevant uddannelse mindst på niveau med en kort, videregående uddannelse eller en reguleret videregående voksenuddannelse

Du skal desuden have mindst to års relevant erhvervserfaring efter gennemført adgangsgivende uddannelse.

Det er ikke et krav, at du er i arbejde, når du starter på modulet, men du forventes at kunne bringe dine erfaringer fra praksis ind i undervisningen, uanset om det er tidligere eller aktuel praksis.

Hvis du ikke opfylder det formelle adgangskrav, kan du søge om en realkompetencevurdering og måske optages på det grundlag.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du opfylder adgangskravene, er du velkommen til at kontakte os:

Studieservice

Københavns Professionshøjskole (KP)

+45 72 48 75 40

Telefontider

Se telefontider.

Sådan søger du

Du søger online ved at klikke på “Ansøg” på det modul, du ønsker at søge optagelse på.

Her vedhæfter du også dokumentation for både uddannelse og erhvervserfaring.

  • Dokumentation for uddannelse kan være relevante eksamensbeviser.
  • Dokumentation for to års erhvervserfaring efter afsluttet adgangsgivende uddannelse kan fx være en bekræftelse fra din arbejdsplads eller lønseddel, hvor din anciennitet fremgår.

Ansøgningsfrister

Ansøgningsfrist for hvert modul fremgår af modulbeskrivelsen på kp.dk.

Vi modtager ansøgninger til ledige pladser frem til studiestart.

Hvis modulet stadig fremgår af kp.dk med en ”Ansøg-knap” efter tilmeldingsfristen, er der stadig ledige pladser, og du er velkommen til at ansøge. Hvis der er venteliste, fremgår det af modulet.

Du kan søge økonomisk støtte til din videreuddannelse fra en række fonde.

Fondene kan bidrage til at dække dine udgifter – hvis du falder inden for deres udvalgte målgruppe. Omstillingsfonden har den bredeste målgruppe. Den dækker op til 10.000 kr. årligt for ufaglærte, faglærte og personer med en kort/mellemlang videregående uddannelse (op til professionsbachelorniveau.)

Efter ansøgningsfristens udløb modtager du et svar i din postkasse til Digital Post. Der kan gå op til 4 uger efter ansøgningsfristen, før du modtager dit svar.

  • Hvis du framelder dig senest fire uger før modulets start, kan du få refunderet din deltagerbetaling for det pågældende modul.
  • Hvis du framelder dig mindre end fire uger før modulets start, hæfter du for hele deltagerbetalingen for det pågældende modul.
  • Hvis du tilmelder dig mindre end fire uger før modulets start hæfter du for hele deltagerbetalingen ved en evt. framelding

Framelding til et modul skal ske skriftligt til:

Studieservice

Københavns Professionshøjskole (KP)

+45 72 48 75 40

Telefontider

Se telefontider.

Forår 2025

Ledelse af digital transformation- Tonet mod kunst og kultur - 2 kvartal

Start- og slutdato

27.03.25 - 26.06.25

Tilmeldingsfrist

01.12.24

Nummer

1048114

Ledighed

Ledige pladser

Pris

Annonceres senere

Hvor

Tagensvej 18, 2200 København N

ECTS

5

Hvornår

Kl. 09.00-15.00: Undervisning 27.03, 24.04, 15.05, 12.06. Studiegruppedag: 05.06 Eksamen 25.06, 26.06.

Ledelse af digital transformation - 2 kvartal

Start- og slutdato

09.04.25 - 20.06.25

Tilmeldingsfrist

01.12.24

Nummer

1035677

Ledighed

Ledige pladser

Pris

8.700 kr.

Hvor

Tagensvej 18. 2200 København N

ECTS

5

Hvornår

Kl. 09.00-15.00: 09.04, 23.04, 30.04, 07.05 Studiegruppedag 14.05. Mundtlig eksamen uge 22.

Efterår 2025

Ledelse af digital transformation - 3 kvartal

Start- og slutdato

18.08.25 - 24.10.25

Tilmeldingsfrist

01.06.25

Nummer

1036481

Ledighed

Ledige pladser

Pris

9.100 kr.

Hvor

Tagensvej 18, 2200 København N

ECTS

5

Hvornår

Modulet afholdes i efteråret 2025. Datoer (inkl. start og slutdato) annonceres senest i april 2025

Forår 2026

Ledelse af digital transformation - 2 kvartal

Start- og slutdato

06.04.26 - 15.06.26

Tilmeldingsfrist

01.12.25

Nummer

1043438

Ledighed

Ledige pladser

Pris

9.100 kr.

Hvor

Tagensvej 18, 2200 København N

ECTS

5

Hvornår

Modulet afholdes i foråret 2026. Datoer (inkl. start og slutdato) annonceres senest i september - oktober 2025.

Kontakt

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål. For at vi kan besvare dine spørgsmål bedst og hurtigst muligt, bedes du vælge, om du vil tale med studieservice eller en faglig kontaktperson.

Kontakt studieservice, hvis du har spørgsmål til adgangskrav, tilmelding, optagelse eller andre praktiske forhold:

Studieservice

Københavns Professionshøjskole (KP)

+45 72 48 75 40

Telefontider

Se telefontider.

Rasmus Bergmann

Lektor

+45 41 89 70 74