Litteratur og litteraturdidaktik
Brænder du for danskfaget? Vil du vide mere om undersøgende litteraturtilgange og veje til at engagere elever i litteraturens foranderlighed?
Dette modul på 10 ECTS er en del af uddannelsesretningen danskvejleder på den pædagogiske diplomuddannelse. Du kan læse modulet som en del af en hel uddannelse eller som et selvstændigt modul, der opkvalificerer dig fagligt.
Om modulet
Det får du ud af modulet
Du lærer at udvælge, begrunde, analysere og fortolke litteratur ud fra forskellige tilgange og metoder. Du kan diskutere og udvikle din og dine kollegers litteraturundervisningen ud fra begrundede valg og forskellige didaktiske kriterier, samt forskningsresultater.
Efter Litteratur og litteraturdidaktik kan du:
- analysere og fortolke litteratur ud fra begrundede litteraturteoretiske og –metodiske tilgange
- analysere og fortolke nyere og ældre litteratur ud fra centrale elementer som genre, komposition, fortæller, virkemidler og stil
- diskutere og håndtere fagdidaktiske problemstillinger og metoder, der lægger op til en undersøgende og udviklende litteraturundervisning herunder litteraturens egenart og legitimering.
Det faglige indhold på modulet
Modulet giver dig indsigt i forskellige litteraturteoretiske, -didaktiske og -metodiske tilgange, som du kan overføre til og bruge i din praksis.
Desuden lærer du om litteraturens historiske foranderlighed og kontekstforankring samt om forskellige genrer, perioder og forfattere i dansk litteratur. Du får viden om forskellige litterære undersøgelsesmetoder herunder den undersøgende tilgang, så du kan udvikle din og dine kollegers praksis med fokus på litteratur og fortolkning.
Du får viden om:
- litteraturteoretiske, -didaktiske og -metodiske tilgange og forskningsresultater
- litteratur og litteraturens egenart som æstetisk artefakt
- diskussion af fagdidaktiske problemstillinger.
Om undervisningen
Undervisningen varierer mellem oplæg, gruppearbejde og selvstændige studieaktiviteter.
Eksamen
Modulet afsluttes med en 12-siders opgave ud fra en selvvalgt problemformulering.
Hvem deltager?
Modulet er for dig som er skolelærer eller pædagog, og som gerne vil udvikle dine kompetencer inden for dansk litteratur.
Tilmelding
Adgangskrav og optagelse
Adgangskrav
For at blive optaget på en diplomuddannelse eller på et modul skal du have en af følgende uddannelser:
- Professionsbacheloruddannelse
- Akademiuddannelse
- Diplomuddannelse
- Bacheloruddannelse
- Kandidatuddannelse
- Anden relevant uddannelse mindst på niveau med en kort, videregående uddannelse eller en reguleret videregående voksenuddannelse
Du skal desuden have mindst to års relevant erhvervserfaring efter gennemført adgangsgivende uddannelse.
Det er ikke et krav, at du er i arbejde, når du starter på modulet, men du forventes at kunne bringe dine erfaringer fra praksis ind i undervisningen, uanset om det er tidligere eller aktuel praksis.
Hvis du ikke opfylder det formelle adgangskrav, kan du søge om en realkompetencevurdering og måske optages på det grundlag.
Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du opfylder adgangskravene, er du velkommen til at kontakte os.
Tlf. 72 48 75 40 / evu@kp.dk
Sådan søger du
Du søger online ved at klikke på “Ansøg” på det modul, du ønsker at søge optagelse på.
Her vedhæfter du også dokumentation for både uddannelse og erhvervserfaring.
- Dokumentation for uddannelse kan være relevante eksamensbeviser.
- Dokumentation for to års erhvervserfaring efter afsluttet adgangsgivende uddannelse kan fx være en bekræftelse fra din arbejdsplads eller lønseddel, hvor din anciennitet fremgår.
Ansøgningsfrister
Ansøgningsfrist for hvert modul fremgår af modulbeskrivelsen på kp.dk.
Vi modtager ansøgninger til ledige pladser frem til studiestart.
Hvis modulet stadig fremgår af kp.dk med en ”Ansøg-knap” efter tilmeldingsfristen, er der stadig ledige pladser, og du er velkommen til at ansøge. Hvis der er venteliste, fremgår det af modulet.
Hvornår får jeg svar?
Efter ansøgningsfristens udløb modtager du et svar i din postkasse til din postkasse til Digital Post. Der kan gå op til 4 uger efter ansøgningsfristen, før du modtager dit svar.
Betingelser for framelding
Framelding til et modul skal ske skriftligt til evu@kp.dk og følgende betingelser gælder:
- Hvis du framelder dig senest fire uger før modulets start, kan du få refunderet din deltagerbetaling for det pågældende modul.
- Hvis du framelder dig mindre end fire uger før modulets start, hæfter du for hele deltagerbetalingen for det pågældende modul.
- Hvis du tilmelder dig mindre end fire uger før modulets start hæfter du for hele deltagerbetalingen ved en evt. framelding
Efterår 2024
Litteratur og litteraturdidaktik
Start- og slutdato
Tilmeldingsfrist
Ledighed
Nummer
Pris
Hvor
Hvornår
ECTS
Kontakt
Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål. For at vi kan besvare dine spørgsmål bedst og hurtigst muligt, bedes du vælge, om du vil tale med studieservice eller en faglig kontaktperson. Læs mere herunder.
Kontakt studieservice
Kontakt studieservice, hvis du har spørgsmål til adgangskrav, tilmelding, optagelse eller andre praktiske forhold.
Tlf. 72 48 75 40 / evu@kp.dk
Åbningstider
Mandag, tirsdag, torsdag og fredag: kl. 9.00-14.00
Onsdag: kl. 11.00-14.00