Gå til indhold

Optagelsessamtale – psykomotorisk terapeut

Du indkaldes til optagelsessamtale, hvis du opfylder adgangskravene og har vedhæftet motiveret ansøgning eller er blevet vurderet positivt på baggrund af dine individuelle kompetencer (IKV). Det samlede optagelsesgrundlag baserer sig på optagelsessamtalen, samt kvote 2-aktiviteter som dokumenteres i ansøgningen.

Indkaldelse til gruppeundervisnings seancen og samtalen sker til din mailadresse.

Hvis du ikke har gennemført din adgangsgivende eksamen inden ansøgningsfristen, indkaldes du også til samtale. Bevis for din eksamen skal du efterfølgende vedhæfte din ansøgning senest 5. juli kl. 12.

Beskrivelse af samtaleforløbet

Samtalen består af et interview af 15 minutters varighed. Inden samtalen skal du deltage i en psykomotorisk undervisningsseance på 45 minutter sammen med en gruppe af andre ansøgere. Du bedes derfor tage lidt bevægelsesvenligt tøj på.

I interviewet er vi interesserede i at høre noget om dine forventninger til og motivation for at søge ind på uddannelsen, og hvad dit mål med uddannelsen er. Desuden er vi interesserede i at høre om dine fysiske, psykiske og sociale forudsætninger for at arbejde som psykomotorisk terapeut. Derudover er vi interesserede i at høre om dine studiemæssige kompetencer.

Undervisningsseance og interview varer i alt 60 min. Afhængig af hvor i rækken af interview, du står, vil ventetiden være mellem 15 min og 3 timer og 45 min. Disse samlede optagelsesrunder ligger om formiddagen mellem kl. 9.00 – 12.00 og om eftermiddagen mellem kl. 12.00 – 15.20.

I 2023 vil samtalerne blive afholdt i uge 17.

Du skal ikke forberede noget særligt, men det er en god ide at gøre dig nogle tanker om, hvad du vil svare på ovenstående spørgsmål. Ansøgere, der ikke kan godkendes efter samtale, får besked og vil modtage et begrundet afslag. Du får endeligt svar om optagelse den 28. juli.

Stadig brug for hjælp?

Få svar på dine spørgsmål om ansøgningsfrister, adgangskrav, optagelse, SU, studiestart m.m.