Gå til indhold

Samarbejde med omverdenen står centralt i ny KP-strategi

Københavns Professionshøjskole har fået en ny strategi, der i højere grad vender sig mod det samfund, som vores uddannelser og dimittender er en væsentlig del af

Københavns Professionshøjskoles fornemmeste opgave er at uddanne dygtige fagprofessionelle, der gør en forskel i praksis. I daginstitutioner, skoler, jobcentre, klinikker, hospitaler og flere andre samfundsbærende institutioner.

Men vi gør det ikke alene. Og vi vil gerne i endnu højere grad vende os ud mod samfundet. Derfor har Københavns Professionshøjskole i denne uge godkendt en ny strategi – Fælles om fagprofessionelle der lykkes i praksis.

De fire strategiske indsatsområder i strategien er:

  • Vores omverden og de samfundsmæssige nøgleudfordringer, vores dimittender skal være med til at løse.
  • Vores kerneopgave: forskningen, vores studiemiljøer, vores undervisning og dens særpræg.
  • At få flere studerende og bidrage til livslang læring
  • Et endnu mere sammenhængende KP med stærke faglige fællesskaber

Arbejdet med den nye strategi har stået på i et års tid, hvor studerende og medarbejdere har været involveret ved fx workshops, events og seminarer. Det har været en spændende og inspirerende proces, forklarer rektor Anne Vang Rasmussen fra Københavns Professionshøjskole.

”Det er vores kendetegn her på professionshøjskolerne, at vi uddanner fagprofessionelle i krydsfeltet mellem teori og praksis. Vores studerende træner og øver i laboratorier og værksteder, mens de læser teorier og får vigtig viden og indsigt. Og vi er dybt afhængige af et tæt samarbejde med vores meduddannere i kommuner, regioner og virksomheder og øvrige omverden. Lige som de er dybt afhængige af os”, siger Anne Vang Rasmussen.

Anne Vang Rasmussen, rektor på Københavns Professionshøjskole
Anne Vang Rasmussen, rektor på Københavns Professionshøjskole

Københavns Professionshøjskole blev oprettet i 2018 – efter fusionen mellem Metropol og UCC. Dengang vedtog bestyrelsen strategien ’Fælles om fremragende undervisning’, som tog udgangspunkt i de 21.000 studerende og den undervisning, som man nu var fælles om.

Jesper Fisker var dengang nyvalgt bestyrelsesformand for Københavns Professionshøjskole, en post han også bestrider den dag i dag. Han forklarer, at principperne og indsatsområderne fra den gamle strategi stadig er gældende – men at KP nu er klar til at bygge ovenpå.

”Vi skal stadig udvikle vores undervisning og have et stærkt fokus på vores studerende. Men vi skal også være bedre til at række ud til omverdenen. Være nysgerrige, initiativrige og udvikle os i takt med et samfund, som mere end nogensinde har brug for dygtige fagprofessionelle. Og uddanne dimittender sammen med praksis”, fortæller Jesper Fisker.

KPs bestyrelsesformand Jesper Fisker
Jesper Fisker, bestyrelsesformand for Københavns Professionshøjskole

For yderligere oplysninger:

Anne Vang Rasmussen

Rektor

+45 20 69 13 93

Michael Duus Andersen

Pressechef

+45 23 44 53 83