Gå til indhold
To kvinder i samtale

Fem greb til bedre dagtilbudsledelse

Bring ’den styrkede pædagogiske læreplan’ i spil med 5 enkle greb, og skab kvalitetsudvikling i institutionen.

Som dagtilbudsleder har du opgaven med at bringe ’den styrkede pædagogiske læreplan’ i spil i praksis for at skabe kvalitetsudvikling i jeres institution. Vi kan med workshops, coaching og sparring hjælpe dig med gode enkle greb, der bidrager til at skabe sammenhæng mellem de forskellige ledelsesindsatser:

 1. Udvikling og skrivning af den lokale pædagogiske læreplan

  Alle institutioner skal skrive deres egen lokale læreplan – vi kan samle jeres tanker ind og evt. skrive planen for / med jer.

 2. Analyse og brug af eksisterende data

  Alle dagtilbud har allerede relativt mange data, der kan bruges til evaluering og opbygning af udviklingsskridt. Vi kan hjælpe med at samle lokale data sammen, skabe veltilrettelagte dialoger om fund i data og støtte ledelse af prioriteringer.

 3. Procesledelse af involvering

  Forældre, bestyrelse og medarbejdere skal involveres i kvalitetsarbejdet. Vi kan understøtte kvalitetsarbejdet og fx proceslede eller give ledelsessparring på, hvordan en hensigtsmæssig proces kan designes lokalt.

 4. MUS, der er koblet til kerneopgaven

  Vi har udviklet et nyt MUS-koncept, der med fokus på kerneopgaven (børns læring, trivsel, dannelse og udvikling) skaber nærværende og helt praksisnære dialoger om medarbejderens løsning af den pædagogiske opgave. Hvor og hvordan når medarbejderen mestringsniveauet i den pædagogiske praksis? Og hvordan kan I systematisk dele professionel viden fra samtalerne?

 5. Rekruttering af de rigtige medarbejdere

  Vi har udviklet en effektiv og solid rekrutteringsproces, der optimerer mulighederne for at få ansat den rigtige kandidat første gang. Processen tilpasses lokalt og kan bruges som en fast skabelon.

Helt konkret og enkelt

Alle 5 bidrag er lette at få fat i – og tage med hjem i organisationen. Kontakt os, og vi sender en erfaren ledelseskonsulent, som præsenterer koncepterne og sammen med jer arbejder dem igennem for lokal tilpasning.

Vi anbefaler denne podcast og artikel:

Kontakt

Margrethe Andersen

Chefkonsulent

+45 41 89 85 64