Gå til indhold

Dansk

Kurser og arrangementer for dansklærere

Efteruddannelse, arrangementer og kurser for dansklærere

Se alle relevante efteruddannelser, arrangementer og kurser for dansklærere.

Kurser i dansk

Humor er ikke kun for sjov!

Humoristiske tekster i danskundervisningen kan både vække elevernes læseglæde og litteraturengagement – og styrke deres kritiske tænkning og kreativitet.

Målgruppe

Dansklærere i udskolingen.

Bliv klædt godt på til at føre dine elever op til den mundtlige og den skriftlige prøve i dansk i 9. klasse.

På kurset bliver du præsenteret for de aktuelle krav og brugbare planlægnings værktøjer, så du med fagligt overskud kan føre dine elever frem til prøverne.

Målgruppe

Dansklærere i udskolingen.

Kunstig intelligens er ofte en blind makker i skolen. Eleverne bruger det, men vi taler ikke om det.

Hvordan kan kunstig intelligens fungere som et kraftfuldt læringsredskab for dine elever – og som en professionel sparringpartner i din forberedelse?

Målgruppe

Dansklærere på mellemtrinnet og i udskolingen.

Traditionel grammatik, som er løsrevet fra kontekst, har hverken positiv effekt på elevernes tekster eller metasproglige viden.

Vi arbejder med legende forløb, hvor vi kobler både kendte og nye, funktionelle, grammatiske begreber med autentiske tekster.

Målgruppe

Dansklærere på mellemtrinnet og i udskolingen.

Det er tid til at få fyret op under de unges læselyst.

Få inspiration til, hvordan du kan iscenesætte de ældste elevers romanlæsningen, så de får flere positive læseoplevelser med gode ungdomsbøger.

På dette kursus får du inspiration til at organisere romanlæsningen i læsegrupper, hvor eleverne både har indflydelsen på, HVAD de læser, og HVORDAN de arbejder med teksten.

Målgruppe

Dansklærere i udskolingen.

Arrangementer for dansklærere

Velkommen til en danskfaglig eftermiddag, som gør dig klar til et spændende skoleår i indskolingen.

På webinaret præsenterer vi de nyeste bøger, e-bøger, tv-udsendelser og spillefilm i indskolingen, som du kan låne på mitcfu.dk. Du får masser af inspiration til, hvordan du kan kombinere materialerne og bringe dem i spil i din undervisning.

Det er gratis at deltage i webinaret. Hvis tidspunktet ikke passer dig, så tilmeld dig alligevel. Vi sender nemlig en optagelse af webinaret til alle, der har tilmeldt sig.

Målgruppe

Dansklærere i indskolingen

Velkommen til et danskfagligt webinar, som gør dig klar til et spændende skoleår på mellemtrinnet.

På webinaret præsenterer vi de nyeste bøger, e-bøger, tv-udsendelser og spillefilm til mellemtrinnet, som du kan låne på mitcfu.dk. Du får masser af inspiration til, hvordan du kan kombinere materialerne og bringe dem i spil i din undervisning.

Det er gratis at deltage i webinaret. Hvis tidspunktet ikke passer dig, så tilmeld dig alligevel. Vi sender nemlig en optagelse af webinaret til alle, der har tilmeldt sig.

Målgruppe

Dansklærere på mellemtrinnet

Trænger din årsplan til nyt blod?

Vi inviterer til en danskfaglig eftermiddag, hvor du bliver præsenteret for CFU’s nyeste bøger, e-bøger, lydbøger, tv-udsendelser og spillefilm til udskoling.

Målgruppe

Dansklærere, danskvejledere og læringsvejledere.

Er du dansklærer i 1.-5. klasse?

På Dansklærerens dag bliver du og dit team forkælet med et danskfagligt mix af oplæg og workshops, som sætter spot på aktuelle temaer i danskundervisningen for de yngste.

Program og pris offentliggøres på cfu.kp.dk januar 2025

Er du dansklærer i 6.-10. klasse?

På Dansklærerens dag bliver du og dit team forkælet med et danskfagligt mix af oplæg og workshops, som sætter spot på aktuelle temaer i danskundervisningen for de ældste.

Program og pris offentliggøres på cfu.kp.dk i efteråret 2025

Lærer i skolen

Danskvejleder

På diplomretningen 'Danskvejleder' lærer du at igangsætte, udvikle, vejlede og koordinere i forbindelse med danskundervisning i grundskolen.

Bliv danskvejleder
Lærer i skolen

Læsevejleder

På diplomuddannelsen til læsevejleder i grundskolen lærer du at vejlede i og formidle viden om skriftsprogsudvikling fra 0.-10.-klasse.

Bliv læsevejleder

Danskkurser på Bornholm

Er du interesseret i kurser og arrangementer i dansk på Bornholm?

Se danskkurser på Bornholm

Kontakt

Har du spørgsmål om vores kurser, moduler, konferencer og forløb for lærere, pædagoger og ledere i skolen?

Hvis du har generelle spørgsmål om adgangskrav, tilmelding eller optagelse på vores efteruddannelser og arrangementer – eller hvis du er i tvivl om, hvem du skal kontakte – kan du kontakte:

Studieservice

Videreuddannelse

+45 72 48 75 40

Se telefontider.

Hvis du vil høre mere om et specifikt forløb, skal du skrive eller ringe til kontaktpersonen under ‘Kontakt’ på siden for det enkelte kursus, modul eller konference.