Fleksibel undervisning på Campus Hillerød
Undervisningen på Campus Hillerød er fleksibel. Det betyder, at du selv har stor frihed til at tilrettelægge din undervisning og din hverdag.
Fakta
Fleksibel undervisning
Den teoretiske undervisning er tilrettelagt, så den kan gennemføres enten ved fremmøde (onsite) eller ved et at følge et virtuelt undervisningstilbud (online).
Det betyder, at du i nogen udstrækning kan gennemføre undervisningen asynkront hjemmefra, hvis du ikke har mulighed for fremmøde, eller hvis du foretrækker denne læringsform af forskellige årsager.
Du har mulighed for at veksle mellem fremmødeundervisning og den virtuelle undervisning, som det passer dig og din hverdag.
Du skal ikke tilmelde dig det ene eller det andet, du kan vælge fra dag til dag, hvilken undervisningsform, der passer dig.
Uanset dit behov, tilbyder den fleksible undervisning:
- Stor valgfrihed i forhold til din foretrukne undervisningsform og læring med mulighed for vekslende undervisnings- og læringsmiljø
- Mulighed for at indhente manglende undervisning, hvis du bliver ramt af sygdom eller på anden måde bliver forhindret i at deltage
- Fleksibilitet i en travl hverdag, herunder mulighed for at studere i eget tempo og på “skæve tider” f.eks. på grund af arbejde eller andre forpligtelser ved siden af studiet
Som studerende har du derfor stor frihed til selv at tilrettelægge, hvordan du vil studere.
Rammesætning, organisering og pædagogisk tilrettelæggelse
Uanset valg af undervisningsform er der tale om et fuldtidsstudie svarende til 41,25 timer pr. uge. Og du skal være opmærksom på, at klinisk undervisning, der udgør 42 % af uddannelsen altid er med fremmøde.
Én af KP’s tværgående strategiske indsatser handler om differentieret undervisning – som er et princip, der kan realiseres på mange måder, og som grundlæggende handler om, at undervisningen tilrettelægges så vi tilgodeser forskellige forudsætninger som f.eks. faglige forudsætninger, sociale forudsætninger og læringsstile.
På Sygeplejerskeuddannelsen i Hillerød realiserer vi målet om differentieret undervisning ved at tilbyde fleksibel undervisning.
Den virtuelle undervisning kræver høj grad af disciplin og evne til at planlægge, strukturere og at kunne arbejde i studiegruppe og selvstændigt.
Den fleksible undervisningsform stiller krav til, at du som studerende har god indsigt i egne læringsformer – f.eks.: Hvordan lærer jeg bedst?
Der vil være undervisningsaktiviteter, der kun tilbydes som fysisk undervisning, fordi lærings-udbyttet ikke meningsfuldt kan opnås uden fremmøde. Disse aktiviteter er så vidt muligt samlet på dage, hvor der er obligatorisk fremmøde på skolen.
Det obligatoriske fremmøde kan omhandle træne/øve aktiviteter: Det kan være praktiske instrumentelle færdigheder såvel som fremlæggelser med feedback eller lignende.
Undervisningen er tilrettelagt, så der er sammenhæng og progression gennem det enkelte semester, gennem hele uddannelsen og mellem teori/praksis. Undervisningen er tilrettelagt, så skema og anbefalet læringsmateriale bl.a. litteraturlister er tilgængelige for dig inden hver semesterstart.
Struktur og forudsætninger
-
1. semester
- 3 uger klinik – obligatorisk fremmøde 30t/uge
- 17 uger teori heraf 5 obligatoriske fremmødedage
-
2. semester
- 9 uger klinik – obligatorisk fremmøde 30t/uge
- 11 uger teori heraf 2 obligatoriske fremmødedage
-
3. semester
- 8 uger klinik – obligatorisk fremmøde 30t/uge
- 12 uger teori heraf 2 obligatoriske fremmødedage
-
4. semester
- 6 uger VE – varierer afhængigt af VE
- 1 uge Innovation på Tværs – 5 obligatoriske fremmøde-dage
- 3 uger teori heraf 1 obligatorisk fremmødedag
- 10 uger klinik – fremmøde 30t/uge
-
5. semester
- 6 uger klinik – obligatorisk fremmøde 30t/uge
- 7 uger teori heraf 3 obligatoriske fremmødedage
- 7 uger Tværprofessionel Indsats – fremmøde hele forlø-bet
-
6. semester
- 6 uger VE – fremmøde hele forløbet
- 9 uger klinik – obligatorisk fremmøde 30t/uge
- 5 uger BA-projekt
-
7. semester
- 6 uger BA-projekt
- 11 uger klinik – obligatorisk fremmøde 30t/uge
- 3 uger eksamensperiode
Du kan altså enten, tage hele uddannelsen ved at fremmøde, eller tage den virtuelle under-visning eller en kombination af begge.
Det virtuelle undervisningsforløb forudsætter at du har:
- Adgang til en computer, som kan medbringes på skolen.
- En god forbindelse til internettet, som kan håndtere streaming af video i god kvalitet.
- Gode IT-kompetencer ift. brugen af de mest almindelige programmer (heriblandt mail-program, Word, Powerpoint, medieafspiller, Adobe Acrobat Reader, m.fl.).
- Kompetencer til at kunne (eller hurtigt lære at) manøvrere imellem mange forskellige IT-platforme på en gang (f.eks. KP Intra, Itslearning, Wiseflow, Office 365, Teams og Zoom).
- Stor selvstændighed, engagement og selvdisciplin ift. at opsøge og læse den nødvendige litteratur, løse opgaver (selvstændigt/gruppevis) og forberede fremlæggelser.
- Er indstillet på at online-diskussioner og chat-sessioner kan foregå sent på eftermiddagen.
- Kompetencer til at kunne arbejde selvstændigt og organisere et effektivt samarbejde i studiegrupper.
- Opmærksomhed på at tage ansvar for egen læring ved at opsøge nødvendige informationer og omsætte dem i praksis. Herunder f.eks. studieordning, semesterbeskrivelser, læseplaner og diverse retningslinjer og instruktioner.
Teoretisk undervisning og studieaktivitetsmodellen
At tage en uddannelse som sygeplejerske, stiller store krav til dig som studerende i forhold til at kunne manøvrere mellem familie/fritidsliv og skole/klinik, samt anskaffe, læse og reflektere over meget forskellig litteratur og håndtere forskellige digitale teknologier undervejs i uddannelsesforløbet.
Sygeplejerskeuddannelsen planlægges med en høj grad af studieaktivitet, som i Semesterbeskrivelserne er beskrevet ved hjælp af studieaktivitetsmodellen.

Figur 1 – Studieaktivitetsmodellen
Studieaktivitetsmodellen består af fire kategorier (K1-K4). I kategorierne bliver forskellige studieaktiviteter samlet ud fra hvilken kategori de tilhører. Hver kategori er karakteriseret ved, at undervisere og studerende har forskellige roller og ansvar.
I modsætning til klasserumsundervisning og fysisk fremmøde på campus, der typisk er kendetegnet ved at være kategori 1 aktiviteter er den virtuelle undervisning i langt højere grad knyttet til kategori 2 og 3 aktiviteter, der er kendetegnet ved:
- Studieaktivitetens form og indhold rammesættes af underviseren.
- K2-aktiviteter kan f.eks. være læsning af litteratur, asynkrone e-lærings elementer, forskellige typer af opgaver og projekter.
- Kun studerende deltager i studieaktiviteten. Enten alene eller i studiegrupper.
- Underviseren har hovedansvaret for rammesætning af studieaktiviteterne, og de studerende har hovedansvar for aktiv deltagelse i de tilrettelagte studieaktiviteter samt at medvirke til at skabe et produktivt læringsmiljø for alle studerende.
Kvalitetssikring af det fleksible undervisningsforløb
På KP arbejder vi hele tiden på at gøre din uddannelse og undervisning bedre. Derfor gennemfører vi løbende undersøgelser af studieforholdene, så vi er informeret om, hvor vi gør det godt og hvor, det skal gøres bedre.
Evaluering er et vigtigt element i vores kvalitetssikring, og det er en direkte vej for dig som studerende til at involvere dig i og være med til at præge udviklingen af din uddannelse.
Den fleksible undervisning er blevet evalueret af jer, studerende flere gange. Her præsenteres et udvalg af jeres erfaringer:
- “Jeg ser det som en stor fordel, at jeg selv har mulighed for at vælge hvad der er bedst for mig som studerende”
- “Jeg har benyttet den virtuelle del til at forberede mig til min fysiske undervisning og eksamen”
- “Der er tit skoledage med lidt flere lektier end andre dage. Der er det også meget rart, selv at kunne disponere over tiden og hvordan man vil gribe det an”
- “Man kan planlægge hvornår man vil læse. Og man kan planlægge hvornår man kan arbejde”
Kontakt
Optagelse
Kontakt vores optagelseskontor, hvis du har konkrete spørgsmål angående adgangskrav, ansøgning, dokumentation og optagelse på sygeplejerskeuddannelsen.
SU
Har du spørgsmål til SU, så kontakt SU-vejledningen.
Studievejledning
Har du spørgsmål, der relaterer sig mere til
- selve uddannelsen
- indholdet
- opbygningen
- merit fra tidligere gennemført uddannelse
- overførsel fra en anden professionshøjskole
kan du kontakte studievejledningen på uddannelsen.
Det kan fx også være spørgsmål om åbent hus, pensum, eksamen, studiemiljø, trivsel, gruppearbejde osv.
Sygeplejerskeuddannelsen Hillerød
Carlsbergvej 14
3400 Hillerød
E-mail: ise-sekretariatet@kp.dk