Gå til indhold
Randi Brinckmann i debat ved Folkemødet 2019

Mød Københavns Professionshøjskole på Folkemødet

Københavns Professionshøjskole er igen i år på Folkemødet på Bornholm – både i Danske Professionshøjskolers Sangbar og til arrangementer, debatter og events om køn, ligestilling, uddannelse og meget andet rundt omkring i Allinge

Hvordan er det nu lige med de der køn, der i dag kommer til udtryk på utallige måder – er det han, hun, hen eller noget helt fjerde? Hvorfor har hver 10. studerende i Danmark overvejet at blive lærer, men så få i sidste ende valgt uddannelsen? Og hvorfor er der så mange unge, der mistrives, når vi aldrig har gjort så meget for at hjælpe dem som nu?

Det er blot nogle af de spørgsmål, som man kan blive klogere på, når man møder Københavns Professionshøjskole ved Folkemødet i Allinge 2022. Københavns Professionshøjskole har flere debatter og events i Danske Professionshøjskolers Sangbar på Kæmpestranden. Men vores rektor, dekaner, uddannelsesledere, lektorer og studerende vil også være at møde ved flere andre arrangementer rundt omkring i Allinge.

Her følger en række udvalgte debatter og events, som man med fordel kan skrive i kalenderen:

Torsdag den 16. juni kl. 15.00 – 16.00 hos HK Danmark J60

Debat: Hvordan undgår vi mistrivsel hos unge på arbejdsmarkedet

Ensomhed, angst, stress, følelsen af meningsløshed og utilstrækkelighed – alle er problemer, som mange unge bærer rundt på i dagens Danmark. Problemer som de bringer med sig ind i uddannelseslivet, og når de skal finde fodfæste på arbejdsmarkedet. Rektor Stefan Hermann fra Københavns Professionshøjskole er inviteret til at komme med sine bud på, hvordan vi kan hjælpe de unge til bedre trivsel

Torsdag den 16. juni kl. 15.45 – 16.30 hos FOA og PenSam D7

Pædagogisk assistentuddannelse 25-års jubilæum

Den pædagogiske assistentuddannelse har fødselsdag i år og fylder 25 år. Men uddannelsen bliver ofte glemt en smule i den offentlige debat, når det handler om at løse rekrutteringsudfordringerne inden for det pædagogiske område. Uddannelsesleder Kristine Andersen fra Københavns Professionshøjskole tager debatten i FOA’s telt om den lidt oversete pædagogiske uddannelse.

Fredag den 17. juni kl. 10.15 – 11.15 hos Højskolerne A9

Debat: Skal skolen redde demokratiet?

Hvad er skolens opgave, når demokratiet er i krise? På tværs af danske skole-uddannelsesformer er demokratisk dannelse skrevet ind som en del af formålet, men hvordan omsættes denne forpligtigelse i praksis, når store samfundsmæssige problemstillinger presser sig på? Rektor Stefan Hermann fra Københavns Professionshøjskole er med i Højskolernes Folkekøkken og giver sine indspark til, hvordan skole og demokratisk dannelse skal spille sammen.

Fredag den 17. juni kl. 14.00 – 14.45 i Danske Professionshøjskolers Sangbar J13

Uddannelsesløvernes hule

Hver 10. studerende i Danmark har overvejet at læse til lærer, men valgte alligevel en anden uddannelse. Der er med andre ord et stort potentiale. Hør en skolelærer, forkvinden for Danske Professionshøjskoler og formanden Danmarks Lærerforening pitche læreruddannelsen for de unge løver og argumentere for dens værdi for den enkelte og samfundet.

Deltagerne i Uddannelsesløvernes hule er:

Camilla Wang, forkvinde for Danske Professionshøjskoler og rektor for Professionshøjskolens Absalon, Asger Kjær Sørensen, gymnasieelev, Danske Gymnasieelevernes Sammenslutning, Magnus Bay Andresen, gymnasieelev, Danske Gymnasier, Najma Ajufo, gymnasieelev, Danske Gymnasier, Alma Tynell, forkvinde, Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, Gordon Ørskov Madsen, formand, Danmarks Lærerforening, Laura Marx, lærer, Bornholms Frie Idrætsskole, Michael Jeppesen, direktør, Verdens Vildeste Brobyggere

Lørdag den 18. juni kl. 11.00 – 12.00 i Danske Professionshøjskolers Sangbar J13

Workshop: Køn for begyndere

Vi omdanner teltet til en grundskole i køn og byder dig inden for til første lektion i ’Køn for begyndere’. Et introforløb til dig, som arbejder med mennesker eller blot er nysgerrig og en smule forvirret over, at køn i dag kommer til udtryk på utallige måder.

Ved tavlen har vi en af de bedste undervisere inden for emnet; kønsforsker Tekla Canger fra Københavns Professionshøjskole

Lørdag den 18. juni kl. 12.30 – 13.15 i Danske Professionshøjskolers Sangbar J13

En køn debat: Hvor er vi på vej han, hun, hen?

Engang var der kun drenge og piger at forholde sig til. Men i 2022 er de faste kategorier blevet flydende – og det er en både en gave og en udfordring for lærere og pædagoger. Det bliver vi klogere på i debatten, hvor vi diskuterer mødet mellem de fagprofessionelle og den mangfoldige.

Deltagerne i kønsdebatten er:

Katherine Diez, litteraturanmelder og kulturdebattør, Berlingske Media, Annegrete Juul, dekan for det Pædagogiske og Samfundsfaglige Fakultet, Københavns Professionshøjskole, Jesper Væring Nissen, foredragsholder og lærer, Husum Skole, Tekla Canger, lektor og kønsforsker, Københavns Professionshøjskole

Lørdag den 18. juni kl. 15.15 – 16.00 hos Danske Regioner F8

Debat: Fremtidens sundhedsvæsen afhænger af god praktik

Det er helt afgørende for det danske sundhedsvæsen, at fremtidens sygeplejersker får en stærk uddannelse på professionshøjskolerne. Men da helt 40 procent af uddannelsen foregår i praktik, er det også vigtigt, at praktikforløbene prioriteres højt – og lige nu hører vi ofte fra vores studerende, at praktikforløbene kan være pressede. Dekan Randi Brinckmann fra Københavns Professionshøjskole deltager i debatten hos Danske Regioner og kommer med sine bud på, hvordan praktikforløbene kan gøres bedre.

 Lørdag den 18. juni kl. 16.15 – 17.45 hos Carlsberg-familien N12

Salon: Kære Folkemøde-dagbog

Tuborg-fondet afslutter Folkemødet med at dele de bedste, værste, sjoveste og mest tankevækkende Folkemøde-moments og har bedt lærerstuderende Trine Staur fra Studenterrådet ved Københavns Professionshøjskole om at skrive en Folkemøde-dagbog. Tuborg-fondet har i partnerskab med Folkemødet en målsætning om, at hver femte deltager på Folkemødet skal være under 30 år.