Gå til indhold

“Jeg fik genopfrisket vigtige færdigheder, som jeg bruger hver dag i mit arbejde”

Den erfarne social- og sundhedsassistent Malin Ottosson ser ikke sig selv som en teknisk haj, men hun endte alligevel med at gå klogere hjem fra arbejde, da hun for nylig var på et online kursus.

Social- og sundhedsassistent Malin Ottosson arbejder til daglig i Fredensborg Kommunes hjemmepleje og deltog i foråret 2021 i et 2-dages onlinekursus i medicinhåndtering og farmakologi, sammen med et par kolleger og 10-12 andre medarbejdere i hjemmeplejen. Efter en travl hverdag på farten, var det lidt svært at forestille sig at skulle sidde foran en computer og modtage undervisning i to dage.

“Jeg var spændt på at skulle deltage online. Det er meget anderledes end min normale hverdag i hjemmeplejen, hvor vi sjældent sidder stille. Men det var rigtig godt at få genopfrisket vigtige områder i det arbejde, vi laver hver dag.”

Selvom det ikke er hverdagskost for Malin og hendes kolleger at sidde stille, var undervisningen tilrettelagt med gode konkrete eksempler fra kursisternes egen hverdag, og der var indlagt pauser og opgaver. Derfor var det en god oplevelse, at kurset foregik online.

“Vi møder jo borgerne hver dag, så behovet for at se andre mennesker fysisk, er nok ikke lige så stort, som dem, der har arbejdet hjemme i halvandet år. Min mand savner for eksempel sine kolleger og helt generelt at være ude blandt andre mennesker. På den måde er vi meget heldige som assistenter. Og så er det jo faktisk rigtig tidsbesparende og nemt at deltage online.”

Malin er glad for at kunne få lov til at tage onlinekurser og udvikle sig i en tid, hvor Corona sætter begrænsninger. Specielt når man har et praktisk arbejde.

Malin oplevede især, at onlinekurset var med til at understøtte nogle af de allervigtigste områder i hendes arbejde, og hun føler sig nu meget bedre rustet til at tale med borgerne om deres medicin og behov.

“Det er vigtigt hele tiden at få ny viden, fordi borgernes behov er forskellige, og der kommer hele tiden ny medicin og nye procedurer. Så selvom dele af kurset bestod af gennemgange af lavpraktiske områder, man tror, man har helt inde under huden, tog jeg masser ny viden med derfra. Der er nok mange ting, der ligger gemt langt nede i rygsækken, som trænger til genopfriskning. Så jeg synes, det er vigtigt løbende at deltage i kurser som dette.”

Det bliver ikke sidste gang, at Malin tjekke ind i det digitale undervisningslokale.

Her er 3 gode tips, hvis du skal deltage i et onlinekursus

1.

God forberedelse er vigtig! Det er en god ide at sidde klar ved computeren 10-15 minutter før, så du kan få styr på, at alt virker. Det kan hurtigt blive en stressende oplevelse at komme for sent, fordi lyden eller noget andet ikke virker. Så husk at tjekke, at der er strøm på computeren, at du har et par høretelefoner og måske en god kollega til at hjælpe, hvis der er tekniske problemer.

2.

Find din egen stillezone! Sid et sted hvor du ikke bliver forstyrret, og helst hvor du kan lukke en dør. Det kan være forstyrrende for både dig og de andre deltagere, hvis der er støj bag dig – både på lyd og kamera. Alle er selvfølgelig meget forstående overfor, at der kan være børn på hjemmekontoret eller andet. Giv gerne besked til kursuslederen om det på forhånd, så der kan tages godt hensyn til alle.

3.

Husk snacks og drikke! Hvis du ikke er vant til at sidde stille foran en computer i flere timer – især hvis det mest er for at lytte – er det en god ide at have forberedt lidt små snacks og et glas vand eller en kop kaffe/te. På den måde kan du undgå at skulle gå frem og tilbage midt i undervisningen, og de indlagte pauser kan du så bruge på at nå lidt frisk luft, forbi toilettet eller en snak med en kollega i pauserne.

Er du interesseret i at høre mere om onlinekurset i medicinhåndtering og farmakologi, så er du velkommen til at kontakte uddannelseskonsulent Lisbeth Nørgård Christensen.

Kontakt

Lisbeth Nørgård Christensen

Uddannelseskonsulent

+45 51 38 06 38