Gå til indhold
Tre lærerstuderende udendørs smiler til kameraet

Flere søger ind som meritlærer i hovedstadsområdet

Københavns Professionshøjskole har oplevet en stigning på 17 procent i antallet af ansøgere til meritlæreruddannelsen

Jakob Harder
Jakob Harder – Dekan, Det Lærerfaglige Fakultet

Uddannelseseksperter fra hele landet forbereder sig på et rekordstort antal ansøgninger til de videregående uddannelser denne sommer på grund coronakrisen. Men tendensen med flere ansøgninger har faktisk allerede slået igennem på meritlæreruddannelsen ved Københavns Professionshøjskole.

I alt 176 ansøgere har i maj 2020 søgt ind på meritlæreruddannelsen ved Københavns Professionshøjskole. Det er en stigning på 17 procent i forhold til maj 2019, hvor 151 søgte ind på uddannelsen.

Det glæder dekan Jakob Harder fra det lærerfaglige fakultet ved Københavns Professionshøjskole, at flere viser interesse for meritlæreruddannelsen – også selv om det sker i skyggen af coronakrisen.

”Der er mangel på uddannede lærere i folkeskolen, og det er især her øst for Storebælt, at lærermanglen slår hårdt igennem. Derfor er det positivt, at flere ansøgere til meritlæreruddannelsen er klar på at lave et sporskifte i deres liv og kan se dem selv gøre en forskel i folkeskolen”, forklarer Jakob Harder.

En af ansøgerne til meritlæreruddannelsen er 56-årige Christa Wolf, der oprindeligt er uddannet cand.merc fra Århus Universitet og gennem årene har haft mange forskellige jobs. Men i dag arbejder Christa Wolf på en folkeskole i Vanløse, hvor hun blandt andet underviser i tysk.

“Jeg har boet i Tyskland i 25 år, så jeg har jo rimelig godt styr på at tale tysk. Men jeg kan mærke, at jeg har brug for at blive bedre til den didaktiske del – at kunne formidle et sprog til eleverne”, fortæller Christa Wolf.

“Det er klart, at den nuværende situation med corona også har fyldt en del, da jeg besluttede at søge ind på uddannelsen. Det er krisetider, og skolelærer er et godt og sikkert job. Men den vigtigste grund er, at jeg elsker at undervise og gerne vil blive endnu bedre”

Ifølge institutchef Lis Madsen er det med til at skabe en mere mangfoldig folkeskole, at kandidater som Christa Wolf søger ind på meritlæreruddannelsen.

”Meritlæreruddannelsen tiltrækker nogle stærke ansøgere med stor livserfaring, som i den grad er med til at løfte niveauet i folkeskolen. Vi satser stærkt på, at også den ordinære læreruddannelse kommer til at opleve en stigende søgning til juli”, siger Lis Madsen.

For at søge ind på meritlæreruddannelsen, så skal man have afsluttet en anden kandidat-, bachelor- eller professionsbacheloruddannelse. Eller man skal være fyldt 25 år og have afsluttet en erhvervsrettet uddannelse på mindst erhvervsuddannelsesniveau samt have mindst to års erhvervserfaring.

Selv om ansøgningsfristen officielt er overskredet, er det stadig muligt at sende en ansøgning til meritlæreruddannelsen på Københavns Professionshøjskole.

For yderligere oplysninger:

Michael Duus Andersen, pressechef, Københavns Professionshøjskole, tlf.: 23 44 53 83

Læs mere om meritlæreruddannelsen på Københavns Professionshøjskole