Gå til indhold

BørneBuddies

Et frirum til børn og unge

Om BørneBuddies

BørneBuddies er et tilbud til raske børn og unge, som trænger til et frirum, fordi sygdom eller død fylder i deres hverdag.

Sammen med en børnebuddy kan barnet fx spille spil, jagte pokemons, følges til fritidsaktiviteter eller gå i skøjtehallen.

Aktiviteterne foregår på barnets præmisser og ud fra barnets egne ønsker.

Hvad er en børnebuddy?

En børnebuddy er en ven og støtte, som kan hjælpe med de små – men vigtige – ting i hverdagen, fx:

 • Leg
 • Udflugter
 • Biograftur
 • Lektier
 • m.m.

En børnebuddy kan også gå med til fritidsaktiviteter, sport og kulturarrangementer.

Aktiviteterne foregår på barnets præmisser og ud fra barnets ønsker og kan både finde sted ude og hjemme – eller på BørneBuddies’ værested, hvor børn i samme situation kan mødes.

Fortsæt det gode arbejde med BørneBuddies. Både min søn og jeg har været glade for forløbet, og den respektive BørneBuddy var udvalgt rigtig godt

Forløb

Alle får sin egen personlige børnebuddy, som er en studerende fra Københavns Professionshøjskole, der arbejder frivilligt på tilbuddet. De studerende er udvalgt på baggrund af personlig samtale, og har alle modtaget undervisning relateret til at hjælpe børn i en familie ramt af sygdom eller dødsfald. Desuden har de afleveret rene straffe- og børneattester for at blive optaget i korpset af frivillige.

Et børnebuddy-forløb varer ca 4 måneder med op til 10 timer afsat til samvær hver måned. Tilbuddet er tænkt som et frirum, hvor man som barn eller ung får lov at være i centrum og være med til at sætte en dagsorden for, hvordan frirummet skabes.

Formål

På Københavns Professionshøjskole (KP) ønsker vi, at tilbuddet skal bidrage med at løfte de samfundsudfordringer, der eksisterer omkring børn, der oplever alvorlig sygdom eller dødsfald i hjemmet.

Målet er:

 • at styrke viden om arbejdet med børn
 • at anvende denne viden i professionsuddannelserne
 • at yde den presserende og akutte hjælp, der skaber trivsel for børn.
Min søn har været utrolig glad for at få mulighed for at tilbringe alenetid med en voksen-buddy, der har givet ham en varm og tæt oplevelse af tilstedeværelse, dialog; at blive lyttet til, leget med, taget alvorligt, kunne lave sjov og pjatte

Podcast: Børn som pårørende

Hvordan løftes de samfunds-udfordringer, der eksisterer omkring børn der oplever alvorlig sygdom eller dødsfald i hjemmet?

Lyt med når docent Gitte Wind, med udgangspunkt i BørneBuddies, fortæller om børn som pårørende.

Artikel der tages udgangspunkt i podcasten er:

 • It has been fun. Super-duber fantastic. Findings from a Danish respite programme to support young carers.
  Wind, G., Jorgensen, GK (2020)
  In: Health Soc. Care Community 2020: 27:100-1009

BørneBuddies fortsætter som blivende tilbud under Københavns Professionshøjskole fra 1. januar 2019.

Mere information om BørneBuddies

BørneBuddies er et tilbud til børn i Storkøbenhavn og Nordsjælland i alderen 6-15 år, der oplever sygdom eller dødsfald i hjemmet. I tilbuddet er sygdom defineret bredt, og det dækker således over både psykisk og fysisk sygdom, herunder også kronisk sygdom og alvorlig / kritisk sygdom. Eksempelvis hjælper tilbuddet børn der lever i familier hvor der er / har været: Depression, kræftsygdom, skader på bevægeapparatet, søskende med handicaps og dødsfald.

I skal endelig kontakte os, hvis I overvejer at være med i tilbuddet. Vi kan kontaktes på mail eller telefon.

I nogle tilfælde kan du blive tilknyttet en buddy på ny.

Fx hvis situationen i hjemmet har ændret sig (ny sygdom, forværring el.lign.) – eller hvis der er gået et år siden sidste forløb.

Der er ikke tale om en forlængelse, men et nyt forløb. Er du i tvivl om du kan få et forløb igen, må du endelig ringe, for vi vil rigtig gerne drøfte mulighederne. Det vil dog i udgangspunktet være nye henvendelser der har første prioritet.

Vil du være med til at formidle tilbuddet og støtte BørneBuddies?

Buddie og barn står på skøjter sammen

Hvad det vil sige at være barn i BørneBuddies?

Kontakt

Mail

boernebuddies@kp.dk

Telefon

51 38 03 41 / 51 63 24 38

Adresse

Tagensvej 86
2200 København N.
Lokale C521