BørneBuddies
Et frirum til børn og unge
Om BørneBuddies
BørneBuddies er et tilbud til raske børn og unge, som trænger til et frirum, fordi sygdom eller død fylder i deres hverdag. Sammen med en børnebuddy kan barnet fx spille spil, jagte pokemons, følges til fritidsaktiviteter eller gå i skøjtehallen.
Aktiviteterne foregår på barnets præmisser og ud fra barnets egne ønsker.
Hvad er en børnebuddy?
En børnebuddy er en ven og støtte, som kan hjælpe med de små, men vigtige, ting i hverdagen; fx leg, udflugter, biograftur, lektier mm. En børnebuddy kan også gå med til fritidsaktiviteter, sport og kulturarrangementer.
Aktiviteterne foregår på barnets præmisser og ud fra barnets ønsker og kan både finde sted ude og hjemme – eller på BørneBuddies’ værested, hvor børn i samme situation kan mødes.
Fortsæt det gode arbejde med BørneBuddies. Både min søn og jeg har været glade for forløbet, og den respektive BørneBuddy var udvalgt rigtig godt
Alle får sin egen personlige børnebuddy, som er en studerende fra Københavns Professionshøjskole, der arbejder frivilligt på tilbuddet. De studerende er udvalgt på baggrund af personlig samtale, og har alle modtaget undervisning relateret til at hjælpe børn i en familie ramt af sygdom eller dødsfald. Desuden har de afleveret rene straffe- og børneattester for at blive optaget i korpset af frivillige.
Et børnebuddy-forløb varer ca 4 måneder med op til 10 timer afsat til samvær hver måned. Tilbuddet er tænkt som et frirum, hvor man som barn eller ung får lov at være i centrum og være med til at sætte en dagsorden for, hvordan frirummet skabes.
Formålet med BørneBuddies
På Københavns Professionshøjskole ønsker vi, at tilbuddet skal bidrage med at løfte de samfundsudfordringer, der eksisterer omkring børn, der oplever alvorlig sygdom eller dødsfald i hjemmet. Målet er at styrke viden om arbejdet med børn, at anvende denne viden i professionsuddannelserne samt at yde den presserende og akutte hjælp, der skaber trivsel for børn.
Min søn har været utrolig glad for at få mulighed for at tilbringe alenetid med en voksen-buddy, der har givet ham en varm og tæt oplevelse af tilstedeværelse, dialog; at blive lyttet til, leget med, taget alvorligt, kunne lave sjov og pjatte
Podcast: Børn som pårørende
Hvordan løftes de samfunds-udfordringer, der eksisterer omkring børn der oplever alvorlig sygdom eller dødsfald i hjemmet?
Lyt med når docent Gitte Wind, med udgangspunkt i BørneBuddies, fortæller om børn som pårørende.
Artikel der tages udgangspunkt i podcasten er:
Wind, G., Jorgensen, GK (2020). It has been fun. Super-duber fantastic. Findings from a Danish respite programme to support young carers. In: Health Soc. Care Community 2020: 27:100-1009
BørneBuddies fortsætter som blivende tilbud under Københavns Professionshøjskole fra 1. januar 2019
Mere information om BørneBuddies
Hvem kan få en børnebuddy?
BørneBuddies er et tilbud til børn i Storkøbenhavn og Nordsjælland i alderen 6-15 år, der oplever sygdom eller dødsfald i hjemmet. I tilbuddet er sygdom defineret bredt, og det dækker således over både psykisk og fysisk sygdom, herunder også kronisk sygdom og alvorlig / kritisk sygdom. Eksempelvis hjælper tilbuddet børn der lever i familier hvor der er / har været: Depression, kræftsygdom, skader på bevægeapparatet, søskende med handicaps og dødsfald.
Sådan får I en børnebuddy
I skal endelig kontakte os, hvis I overvejer at være med i tilbuddet. Vi kan kontaktes på mail eller telefon.
E-mail: boernebuddies@kp.dk
Tlf.: 23 73 33 17
Sekretariat & BørneBuddies-lokale:
Tagensvej 86, 2200 København N.
Lokale C521.
Hvis man får brug for en Buddy igen
I nogle tilfælde kan man blive tilknyttet en buddy på ny. Fx hvis situationen i hjemmet har ændret sig (ny sygdom, forværring el.lign.) eller hvis der er gået et år siden sidste forløb. Der er ikke tale om en forlængelse, men et nyt forløb. Er man i tvivl om man kan få et forløb igen, må man endelig ringe, for vi vil rigtig gerne drøfte mulighederne. Det vil dog i udgangspunktet være nye henvendelser der har første prioritet.
Børnebuddies i medierne
- Frivillige studerende påtager sig utraditionel opgave og støtter børn i sorg - artikel i Politiken
- Frivillige studerende hjælper børn og unge i sorg – artikel i Kristeligt Dagblad
- BørneBuddies-ordning hjælper oversete børn - TV2 Lorry
- Cecilie blev Malthes ”børnebuddy” - Go morgen Danmark. TV2
- Jeg giver Siri et frirum. Anne Sofie er frivillig børnebuddy -Familie Journalen, nr. 3.
Samarbejde & finansiering
Vi vil gerne takke følgende sponsorer for ekstra bidrag til tilbuddet:
- Sportsmaster Danmark – for sponsorering af bolde og udstyr til fysisk udfoldelse
- Bog & idé, Nørrebro Bycenter – for bidrag i form af bøger mm. til vores værested
- STAEDTLER® Nordic - Denmark – som har sørget for, at børnene kreativt kan udfolde sig på vores værested
- Hoej.dk – som har sponsoreret Tivoli billetter flere gange i 2017 og 2018, så ca. 50 buddies og 50 børn har været i Tivoli og haft nogle dejlige timer sammen, som de ellers ikke havde haft mulighed for
- FlexEvent – tak for slikposer til vores julearrangement
- BUPL Nordsjælland – Tak for dem generøs donation, der giver børnene mulighed for at lave sjove aktiviteter med de frivillige
Samarbejde om formidling
Tak til Boblberg.dk.
Samarbejdspartner: Vil du være med til at støtte op om BørneBuddies?
Vil du være med til at formidle tilbuddet og støtte BørneBuddies?

Hvad det vil sige at være barn i BørneBuddies?
Kontakt
Sekretariat & BørneBuddies-lokale:
Tagensvej 86, 2200 København N.
Lokale C521.
E-mail: boernebuddies@kp.dk
Tlf.: 23 733 317