Gå til indhold

For familier

Super godt projekt, der har givet mit barn lidt ekstra opmærksomhed i en svær tid

Hvad er en børnebuddy?

En børnebuddy er en ven og støtte, som kan hjælpe med de små, men vigtige, ting i hverdagen; fx leg, udflugter, biograftur, lektier mm. En børnebuddy kan også gå med til fritidsaktiviteter, sport og kulturarrangementer.

Aktiviteterne tager udgangspunkt i barnets eller den unges ønsker og kan både finde sted ude og hjemme – eller på BørneBuddies’ værested, hvor børn i samme situation kan mødes.

Hvad bruger man en BørneBuddy til?

Børnebuddies kan lave aktiviteter både ude og hjemme eller på vores BørneBuddy-værested, som er et lokale, vi har indrettet til børn og på børns præmisser.

Her kan man se film, spille, tegne, male, gynge, slappe af og meget mere.

Lokalet er placeret på Institut for Sygepleje, Tagensvej 86.

Hende jeg er sammen med, hun er så sød. Hun hedder Nanna, og så spiller vi FIFA

På Københavns Professionshøjskole har vi også rig mulighed for fysiske udfoldelser, da vi har faciliteter både udendørs og indendørs, hvor man kan sjippe, hoppe, lave gymnastik, spille bold og meget andet. Vigtigst af alt er, at aktiviteterne tager udgangspunkt i dit barns ønsker og interesser.

Sådan udvælger vi vores BørneBuddies

Alle BørneBuddies er studerende ved én af København Professionshøjskoles grunduddannelser, hvor de eksempelvis læser til sygeplejerske, lærer, socialrådgiver mm.

Det er altså engagerede unge, der frivilligt har valgt at være med i tilbuddet om at hjælpe børn, der oplever sygdom eller dødsfald i familien.

Alle BørneBuddies er udvalgt på baggrund af en skriftlig ansøgning samt en personlig samtale og har gennemført et obligatorisk kursus vedrørende børn og sorg. De har også alle sammen fremvist ren straffeattest og børneattest.

Det var nemt at komme med i projektet, hvilket er dejligt, når man ikke har overskud

Det rigtige BørneBuddy-match

Det er vigtigt, at vi finder en BørneBuddy, der går godt i spænd med dit barn. Derfor starter alle forløb med en personlig samtale om jeres situation, så vi lærer hinanden lidt at kende.

Samtalen foregår telefonisk imellem jer og en af vores koordinatorer. Er der behov for flere samtaler undervejs, tager vi selvfølgelig hånd om det løbende.

Så længe varer et forløb

Et BørneBuddie-forløb er som udgangspunkt planlagt til at vare ca 4 måneder med op til 10 timer afsat til samvær med dit barn hver måned. Vi evaluerer dog løbende, hvorfor der vil være mulighed for justering af forløbets længde undervejs.

Hvem kan få en BørneBuddy?

Raske skolebørn i Storkøbenhavn i alderen 6-15 år, der oplever fysisk/psykisk sygdom eller dødsfald i hjemmet.

Vi stiller ingen umiddelbare krav til jer som familie – udover at der skal være tale om et behov for hjælp ifm. fysisk/psykisk sygdom eller dødsfald.

Det koster ikke noget at være med.

BørneBuddies tilbyder ikke

  • Økonomisk hjælp til aktiviteter
  • Terapeutiske interventioner