Gå til indhold
Børn laver skolearbejde

Systematiseret klassekammerathjælp

handler om at systematisere og kvalificere den hjælp, som elever kan give hinanden i undervisning.

I systematiseret klassekammerathjælp sættes to elever sammen, der fagligt ikke er så langt fra hinanden og potentielt kan være venner. Derved kan de netop have glæde af hinanden.

I undervisningen arbejder eleverne sammen på en måde, hvor den ene er hjælper for den anden. Man kan sige, at én er cykelrytter og én er holdkaptajn. Cykelrytteren skal tænke højt og fortælle, hvilke ideer hun/han har til at løse opgaven. Holdkaptajnen skal stimulere tænkningen og være klar til at hjælpe.

Eleverne arbejder sammen i 15 minutter med den ene som cykelrytter og den anden som holdkaptajn. Derefter bytter rollerne de næste 15 minutter ved en ny opgave. Undervejs kan eleverne støtte sig til en række stilladseringskort og faglige tips til opgaven.

Hvis du er interesseret i at få materiale til inspiration, er nysgerrig på systematiseret klassekammerathjælp eller overvejer at implementere det i din matematik- eller natur-/teknologiundervisning, så læs mere på hjemmesiden her: https://sykl.kp.dk/

KP’s konsulentydelser og skræddersyede forløb

Styrk elevernes læring og trivsel gennem høj faglighed, professionel dømmekraft og et stærkt fundament for skolens organisatoriske udvikling. Læs mere her.

Kontaktperson

Maria Christina Secher Schmidt

Docent

+45 51 63 27 43