Specialuddannelsen til sundhedsplejerske
Arbejd med sundhedsfremme og forebyggelse hos børn, unge og familier.
Informationsmøde
Kom til informationsmøde om specialuddannelsen til sundhedsplejerske på Københavns Professionshøjskole.
Mødet foregår mandag d. 31. maj 2021 Kl. 15.00 – 17.00 over Zoom.
Formålet med specialuddannelsen til sundhedsplejerske er, at sygeplejersker udvider deres faglige kompetence med henblik på at varetage funktionsområdet for en sundhedsplejerske.
Sundhedsplejerskens målgruppe omfatter familien fra før fødsel til når barnet går ud af folkeskolen. Man arbejder både med helt almindelige problemstillinger, der knytter sig til målgruppen, men også til komplekse problemstillinger, der ofte kalder på en målrettet tværprofessionel indsats.
Om uddannelsen
Uddannelsen til sundhedsplejerske er en specialuddannelse af 1½ års varighed (svarende til 90 ECTS point).
Uddannelsen består af såvel teoretiske som praktiske elementer. Sammenlagt omfatter uddannelsen 1 års teori og ½ års klinik. Den kliniske del af uddannelsen foregår i en kommune, hvor sygeplejersken er ansat i en uddannelsesstilling.
Uddannelsens opbygning
Uddannelsen er opdelt i 3 afsnit:
Uddannelsesafsnit 1:
Sundhedspleje i relation til gravide, spæd – og småbørn, skolebørn og deres familier med almene behov
Uddannelsesafsnit 2:
Sundhedspleje i relation til gravide, spæd – og småbørn, skolebørn og deres familier med særlige behov
Uddannelsesafsnit 3:
Udvikling, forskning, evaluering, kvalitets- og metodeudvikling i relation til sundhedspleje på individ-, gruppe- og lokalsamfundsniveau.
Økonomi
Uddannelsen er SU-berettiget i teoriperioderne. Spørgsmål vedrørende SU rettes til Københavns Professionshøjskoles SU kontor.
Læs mere om løn og ansættelsesforhold i klinikperioderne (pdf), der forhandles mellem DSR og KL.
Landsdækkende
Uddannelsen er landsdækkende og udbydes på Københavns Professionshøjskole og VIA University College, Aarhus , men det er kun muligt at ansøge om optagelse et af stederne.
Der er ved hvert optag 100 pladser på landsplan.
Studieordning mm.
Gældende for specialuddannelsen til sundhedsplejerske
Gældende for alle KP’s videreuddannelser
Love og bekendtgørelser
- Bekendtgørelse om specialuddannelse til sundhedsplejerske, BEK nr. 680 af 21/06-2011
- Bekendtgørelse af lov om åben uddannelse, LBK 374 af 04/04-2014
- Bekendtgørelse om karakterskala og anden bedømmelse, BEK 114 af 03/02/2015
- Bekendtgørelse om prøver i erhvervsrettede videregående uddannelser, BEK 1519 af 16/12-2013
Optagelse
Vi gør opmærksom på, at bekendtgørelsen for uddannelsen er i en revideringsproces. Der bliver justeret i adgangskravene. Hvis du vil høre mere om ændringerne anbefaler vi dig, at deltage i vores informationsmøde den 31. maj 2021 kl. 15.00-17.00 (online)
Du kan tilmelde dig informationsmødet her.
Ønsker du at tage specialuddannelsen til sundhedsplejerske? Læs mere om optagelse, adgangskrav mm. i menuen herunder.
Ansættelse i en kommune
For at blive optaget på sundhedsplejerskeuddannelsen, skal du ansættes i en kommune i en uddannelsesstilling. Hver kommune har lavet en præsentation af deres sundhedsplejeordning, og de tilbud de kan give dig i dit læringsforløb.
Adgangskrav
For at blive optaget på uddannelsen skal du være sygeplejerske på bachelorniveau. Er du uddannet før der var professionsbachelor i sygepleje, skal du have et diplommodul i Praksis – Videnskabsteori og metode eller tilsvarende.
Du skal desuden have dansk autorisation som sygeplejerske og mindst 24 måneders relevant erfaring svarende til fuldtidsansættelse. Har du været ansat på færre timer, kan du i skemaet beregne det antal måneder, du skal dokumentere.
Erhvervserfaring beregnes ekskl. orlovsperioder.
Et af dine ansættelsesforløb skal være af minimum 8 måneders varighed, og din erfaring skal være fra minimum to af følgende områder:
a) Svangre- og barselspleje
b) Neonatalogi
c) Pædiatri
d) Børne- og ungdomspsykiatri
e) Lægekonsultation
f) Hjemmesygepleje
Erhvervserfaring, der kan ligestilles med ovenstående, kræver at du ansøger om dispensation sammen med din ansøgning. Dispensationsansøgninger behandles i uddannelsesrådet.
Ansøgning og prioritering af ansættelseskommuner
For at blive optaget på sundhedsplejerskeuddannelsen, skal du ansættes i en kommune i en uddannelsesstilling (ansøgere fra Færøerne og Grønland ansættes under staten). Hver kommune har lavet en præsentation af deres sundhedsplejeordning, og de tilbud de kan give dig i dit læringsforløb.
Du har i ansøgningsskemaet mulighed for at prioritere de 5 kommuner, hvor du helst vil ansættes. Du kan søge uddannelsesstilling over hele landet. Læs mere i nedenstående dokumenter:
Generelle principper for optag ved specialuddannelsen til sundhedsplejerske
Dokumentation
Du kan få den pågældende HR afdeling til at dokumentere ansættelsesperioden inkl. beskrivelse af normtid og eventuelle orlovsperioder. Til nød kan du bruge din første og sidste lønseddel i en ansættelsesperiode.
Optagelsesproces
Optagelsesproces for optag 2022
Uge 21: Mandag d. 31. maj 2021, kl. 15.00-17.00 afholdes informationsmøde for potentielle ansøgere på Københavns Professionshøjskole (KP)
Tilmeld dig informationsmødet her
Uge 34: Tirsdag d. 17. august 2021 kl. 12.00 er der ansøgningsfrist til uddannelsen – Der kan kun søges ind på uddannelsen enten ved KP eller VIA.
Uge 36: Torsdag d. 9. september 2021 afholdes der uddannelsesrådsmøde, hvor bl.a. dispensationsansøgninger behandles.
Uge 38: Tirsdag d. 21. september 2021 får ansøgere mail om de er forhåndsgodkendte eller ej (opfylder adgangskravene).
Uge 38: Tirsdag d. 21. september 2021 afholdes der på VIA/KP fordelingsudvalgsmøde med deltagelse af ledere af kommunale sundhedsordninger fra alle KKR. På VIA deltager KKR: Nordjylland, Midtjylland og Syddanmark og på KP deltager KKR: Sjælland og Hovedstaden.
Uge 38-39: Efter fordelingsudvalgsmødet indkalder kommunerne ansøgerne til samtale, og udbeder sig relevant dokumentation – fx. autorisationsbevis, motiveret ansøgning og CV.
Uge 40: 1. samtalerunde i kommunerne.
Uge 42: Ferie; der placeres ikke samtaler i uge 42, og der foretages heller ikke andet ifm. med optagelsesprocessen.
Uge 43: Hvis behov; 2. samtalerunde i kommunerne.
Uge 40-43: Kommunerne melder straks efter samtalerne tilbage til VIA/KP med oplysninger om, hvem der er ansat, og om der er ubesatte uddannelsespladser. Evt. ubesatte uddannelsespladser kan tilbydes ansøgere, der ikke har fået plads i første runde.
Uge 40-44: Kommunerne sørger for at VIA/KP modtager udfyldt og underskrevet praktikaftale med en kommune. Praktikaftalen findes på KL’s hjemmeside. Aftalen sendes til rette institution: KP: sikkermail-stu-vu@kp.dk med “att. HESA” i emnet eller til VIA: evu@securemail.via.dk med “att. JULA” i emnet.
Uge 45: Senest i denne uge sender VIA/KP den endelige bekræftelse/afslag til de forhåndsgodkendte ansøgere.
Ultimo november: Introduktionsmøde for kommende studerende. Dato fastsættes lokalt af VIA/KP.
Januar: Opstart af nyt 2022 hold.
Forhåndsgodkendelse
Hvis du opfylder alle adgangskravene vil du blive forhåndsgodkendt.
Forhåndsgodkendelse betyder at ansøgeren opfylder adgangskravet. En forhåndsgodkendelse er ikke ensbetydende med at man som ansøger er optaget på uddannelsen. For at blive optaget på uddannelsen skal man både være forhåndsgodkendt og tilbydes en uddannelsesstilling i en kommune.
Kontakt
Administration
Studievejledning gives pr. mail. Husk at skrive dit tlf.nr. hvis du ønsker at blive ringet op.
Tilmelding
Der er pt. ingen aktive hold for det valgte modul. Vi opdaterer denne side, så snart vi åbner for tilmelding til nye hold. Har du spørgsmål til hold og tilmelding, kan du kontakte os på tlf.: 72 48 75 40 eller mail: evu@kp.dk