Gå til indhold

Skriveværksted

for studerende på akademiuddannelser og diplomuddannelser på KP

Måske er det længe siden, du har skrevet en akademisk opgave, eller måske er du i tvivl om den opgave, du skal skrive på dit akademi- eller diplommodul. Det kan også være, at du ikke har klaret dig så godt, som du ville, i dine tidligere opgaver.

På skriveværkstedet får du redskaber til at forstå opgavekravene og til at håndtere opgaveskrivningen, så du kommer godt i gang med og igennem din konkrete skriveopgave.

Hvad er en problemformulering, og hvad er en god en af slagsen? Hvordan bygger du opgaven op? Hvordan skriver du, så læseren forstår det? Hvordan undgår du, at det bliver talesprogspræget? Hvad mener de med at “underbygge praksis med teori”? Hvad er empiri? Hvordan inddrages teorien? Og hvad vil det overhovedet sige at skrive en akademisk opgave?

Vi veksler mellem underviseroplæg, skriveøvelser (primært med udgangspunkt i din egen opgave), analyser af modeltekster og ideer til udvikling af gode skrivevaner, effektive skriveprocesser, revideringsstrategier og forbedring af den skriftlige udtryksform.

Der er tale om fire sammenhængende kursusgange.

Indhold

 • Opgavegenren
 • Videnskabelig redelighed
 • Prøve- og bedømmelsesformer
 • Kildehåndtering
 • Opgaveformål
 • Problemformulering
 • Struktur/disposition
 • Skriveprocesser
 • Sprogbrug/fremstillingsformer
 • Indsamling og håndtering af empiri, herunder analyse
 • Argumentation

Underviser
Trine Gandil, lektor

Deltagelse i den studiestøttende aktivitet kræver, at der er betalt for deltagerbetaling på et akademi- eller diplommodul i det pågældende semester.

Kurset er for studerende på akademiuddannelser og diplomuddannelser i Videreuddannelsen på KP. Hvis du er afgangsprojektstuderende, skal du se her: https://www.kp.dk/videreuddannelser/studiestoette-til-afgangsprojekt-paa-pd-duek-og-dep/

Hvis du går på en grunduddannelse, fx læreruddannelsen, skal du spørge efter kurser der.

Tilmelding

Optagelse sker efter først-til-mølle-princippet.

Efter tilmeldingsfristens udløb tager vi stilling til, hvilke kurser og temadage vi kan gennemføre, og hvilke vi må aflyse.

Hvis kurset stadig fremgår af kp.dk med en ”Ansøg-knap” efter tilmeldingsfristen, er der stadig ledige pladser, og du er velkommen til at tilmelde dig. Hvis der er venteliste, fremgår det af kurset.

Alle meddelelser vedrørende optagelse og aflysning sendes som Digital Post.

Tilmelding er bindende fra fristens udløb.

Tilmeldinger efter fristens udløb er bindende fra tilmeldingsdatoen. Hvis du bliver forhindret eller syg, har din arbejdsplads altid mulighed for at sende en anden medarbejder.

Husk venligst at give os besked hvis en anden medarbejder skal overtage pladsen. Kursusafgiften refunderes ikke ved afbud/fravær. Alle afmeldinger og ombytninger skal sendes skriftligt til kursus@kp.dk.

Prisen fremgår af hvert enkelt kursusopslag.

Alle kursuspriser er angivet med og uden moms. På kurser udbudt under åben uddannelse tillægges der ikke moms på fakturaen. Det fremgår af prisen på det enkelte kursusopslag, om der tillægges moms, markeret med.

Når du er blevet optaget på et kursus, sender vi en elektronisk faktura til betaleren, der skal betales i henhold til den betalingsdato, som står på fakturaen. Når betalingen er registreret, har du ret til at deltage i undervisningen.

Der udstedes et kursusbevis efter afslutning af kurser på minimum 12 timer. For at modtage et bevis må du som kursist maksimalt have haft 20 % fravær på kurset. Kursusbeviser sendes som Digital Post.

Der udstedes ikke bevis for en temadag.

VIGTIGT!

Er en tilmeldingsfrist overskredet, kan du stadig tilmelde dig, hvis knappen “Mere info” er grøn.
Hvis det er første gang, du tilmelder dig et kursus i vores nye tilmeldingssystem, skal du undervejs bekræfte din e-mailadresse via en mail, som er sendt til den mailadresse, du angiver. Ellers går din tilmelding ikke igennem.
Du modtager din kvittering for tilmelding på mail tidligst tre timer efter, du har tilmeldt dig.

Der er pt. ingen aktive hold. Vi opdaterer denne side, så snart vi åbner for tilmelding til nye hold. Har du spørgsmål til hold og tilmelding, kan du kontakte os på tlf.: 72 48 75 40 eller mail: evu@kp.dk

Kontakt

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål. For at vi kan besvare dine spørgsmål bedst og hurtigst muligt, bedes du vælge, om du vil tale med studieservice eller en faglig kontaktperson. Læs mere herunder.

Kontakt studieservice, hvis du har spørgsmål til adgangskrav, tilmelding, optagelse eller andre praktiske forhold.

Tlf. 72 48 75 40 / evu@kp.dk

Åbningstider

Mandag til torsdag kl. 9.00-14.00
Fredag kl. 11.00-14.00

Trine Gandil

Lektor

+45 41 89 72 01