Gå til indhold

Information om coronavirus

Tre lærerstuderende taler med hinanden ved trappe på Campus Carlsberg

Studiestart på Netbaseret læreruddannelse

Velkommen til alle nye studerende

Siden her er målrettet dig, som netop er blevet optaget som studerende på Netbaseret læreruddannelse ved Københavns Professionshøjskole (NetLU). Vi har samlet vigtige informationer, som vil være nyttige for dig i forbindelse med studiestart. Vi vil særligt anbefale dig at læse velkomstbrevet for nye studerende grundigt igennem.

Velkomstbrev, studiestartside, studiegrupper og god netkultur

Forud for din studiestart vil du modtage et velkomstbrev. Velkomstbrevet vil desuden blive offentliggjort her på siden, og i det vil du bl.a. kunne finde information om hele strukturen i uddannelsen, samt en medieplan som informerer om hvilke digitale platforme vi har i spil på uddannelsen, samt hvordan de benyttes. På studiestartsiden på portalen, finder du også mange nyttige informationer om din opstart på NetLU (se link nedenfor).

På NetLU foregår mange af læringsaktiviteterne i studiegrupper. Vi har derfor udarbejdet en vejledning for studerende, der har til hensigt at vejlede og støtte op om processen med at få skabt gode og lærerige studiegruppeprocesser. Endelig er der et link til et dokument, som beskriver vores forståelse af god netkultur på uddannelsen. Det er vigtigt at alle studerende læser alle dokumenterne grundigt igennem.

Velkomstdag for nye studerende på NetLU

Som ny studerende på NetLU kan du blandt andet glæde dig til at deltage i vores studieintroducerende velkomstdag der foregår d. 28. august kl. 09.00- ca. 16.30. Vi mødes auditorium 2 – lokale K1.02. På dagen ønsker vi at skabe rammerne for, at alle nye studerende føler sig velkomne og trygge i forbindelse med opstarten samt klar til at komme godt i gang med lærerstudiet.

Det er meget vigtigt at du deltager i velkomstdagen, for at få en god start på studiet.

Vi håber at velkomstdagen skaber en god ramme for at du:

  • Lærer nye medstuderende at kende gennem formelle og uformelle samtaler og samarbejde i grupper
  • Opnår viden om uddannelsens struktur og indhold
  • Opnår erfaringer med anvendelsen af vores digitale platforme og synkron online undervisning
  • Møder centrale aktører på uddannelsen
  • Opnår viden om arbejdet i studiegrupper
  • Bliver introduceret til praktik i uddannelsen
  • Opnår indsigt i de pædagogiske fagområder på uddannelsen og meget mere.

Vi anbefaler, at du ankommer i god tid, da det kan være lidt svært at finde rundt på Campus første gang.

Det er også vigtigt at du medbringer et godt headset med USB-stik (jf. vejledningen i brugen Adobe Connect) samt en god computer med webcam, da vi sammen skal afprøve synkron online undervisning ved brug af programmet Adobe Connect. Det er også godt at computeren er ladet op hjemmefra, da der er lidt begrænsede muligheder for opladning. Vi byder på kaffe/the, en sandwich og vand undervejs.

Bemærk at der kan komme tilpasninger af velkomstdagen som følge af situationen omkring Covid-19.

For dig der læser meritlærer eller enkeltfag (Åben uddannelse)

Studerende som læser meritlærer eller enkeltfag (Åben uddannelse), og som påtænker at læse fag/moduler på NetLU, skal deltage på introaften for alle studerende på Åben uddannelse d. 19. august kl. 17-21 på Campus Carlsberg. Her vil der ligeledes være information om NetLU og afprøvning af synkron online undervisning i Adobe Connect.

Studieplan for efteråret 2020

Studieplanen indeholder datoer og tidsrum for fysisk tilstedeværelsesundervisning og synkron online undervisning for alle moduler på NetLU. Første undervisningsgange i efteråret 2020 er for de fleste moduler d. 4.-5. september jf. studieplanen.

Vejledninger

itslearning – læringsplatformen vi anvender

Når du kommer i gang med studiet, vil du opleve at meget af vores kommunikation foregår på itslearning. Den fungerer på alle platforme (computer, tablets, smartphones). Du vil mest af alt komme til at benytte itslearning til kommunikation med dine undervisningshold samt de øvrige studerende på uddannelsen.

Du kan finde yderligere information om den Netbaserede læreruddannelse her:

Kontaktperson

Thomas Seiger Behrens

Lektor

+45 41 89 83 05