Gå til indhold
Sygeplejerskestuderende, Nikoline Riis, ude foran Campus Tagensvej efter genåbning under Corona-lockdown

Sygeplejerskestuderende: Det er faktisk lidt vemodigt at være tilbage

25-årige Nikoline Riis læser til sygeplejerske på 7. semester og fik i denne uge lov til at vende fysisk tilbage til Københavns Professionshøjskole

To sygeplejerskestuderender foran pc
Nikoline Riis og Simone Nørholm Benjaminsen, sygeplejerskestuderende, Københavns Professionshøjskole

Københavns Professionshøjskole har efterhånden været lukket fysisk ned i snart seks uger på grund af coronakrisen, men mandag var der for første gang i lille smule liv på gangene og undervisningslokalerne.

Uddannelses- og Forskningsministeriet har nemlig givet grønt lys for, at bachelorstuderende på sygeplejerskeuddannelsen kan vende tilbage til henholdsvis Campus Tagensvej 86 på Nørrebro samt Campus Hillerød. Det tilbud takkede 25-årige Nikoline Riis fra 7. semester ja tak til, så hun dukkede op kl. 08.00 på Tagensvej sammen med sin bachelormakker, 24-årige Simone Nørholm Benjaminsen.

”Det føles rart at være tilbage, men faktisk også lidt vemodigt. Vi har jo været hjemme i lang tid, og der har været dage, hvor det virkelig har været svært at komme videre med bacheloropgaven. Så i dag har vi været utrolig produktive, for der har ikke været tid til overspringshandlinger og en opvask, som man lige kunne tage”, griner Nikoline Riis.

Nikoline og Simone har booket et lokale på Campus Tagensvej 86 fra kl. 08.00 – 12.00, hvorefter der skal gøres grundigt rent, inden nye studerende kan komme fra kl. 13.00 – 17.00.

”Man kan jo sige, at det er heldigt, at vi som sygeplejerskestuderende er skolet i god hygiejne fra vores praktikforløb, så det er helt naturligt for os at spritte af og gøre rent efter os”.

Da Nikoline og Simone blev sendt hjem fra Københavns Professionshøjskole den 13. marts, valgte de at gå i ”karantæne” hver for sig i to uger. Det har dog været svært at arbejde med en fælles bacheloropgave, når man sidder i hver sin lejlighed, så da ingen af dem viste symptomer på COVID-19, begyndte de igen at mødes fysisk hos hinanden.

”Vi har fået vejledning over Skype, og det har sådan set fungeret fint nok. Det var dog en udfordring, at vi ikke kunne komme på biblioteket og låne bøger til vores opgave, så vi endte med at købe dem i stedet for. Så jeg håber, at vi kan få solgt dem videre til sommer”, fortæller Nikoline Riis.

Hun glæder sig til at dimittere om et par måneder, men er dog lidt usikker på, hvad det er for et sundhedsvæsen, der venter, når hun om lidt bliver en del af arbejdsmarkedet.

”Coronakrisen har jo presset hele sundhedssystemet, så der er vist ingen tvivl om, at de kommende måneder bliver utrolig travle for alle sygeplejerskerne. Men jeg ved, at vi har et sindssygt stærkt sammenhold og er gode til at passe på hinanden. Så vi skal nok komme igennem det, selv om det nok bliver hårdt”, slutter Nikoline Riis.

For yderligere oplysninger

Michael Duus Andersen

Pressechef

+45 23 44 53 83