Gå til indhold
Fem unge mennesker omkring et bord

Gradvis åbning af campus efter påskeferien

Regeringen har i denne uge præsenteret en langsigtet genåbningsplan af Danmark, og Københavns Professionshøjskole kan snart igen tilbyde fysisk undervisning til vores studerende

Tekst: Journalist Michael Duus Andersen

Foråret kommer – smittetallet er stabilt – og over 600.000 danskere har pt. fået det første vaccinestik. Derfor kunne Regeringen sammen med et bredt politisk flertal i denne uge præsentere en genåbningsplan efter en lang vinter med stramme corona-restriktioner af vores samfund.

Modsat den seneste corona-nedlukning i foråret 2020 er de videregående uddannelser rykket frem i køen, så Københavns Professionshøjskole allerede efter påskeferien så småt kan begynde at åbne campus op for vores studerende, og det glæder ressourcedirektør Søren Erichsen.

”Vores studerende trænger i den grad til at komme tilbage til den fysiske undervisning på campus. Derfor er jeg glad for, at politikerne denne gang har lyttet til os, når vi har forklaret og dokumenteret, at vi rent faktisk ikke havde nævneværdig smittespredning i sidste efterår, mens resten af samfundet langsomt måtte lukke ned”, siger Søren Erichsen.

Søren Rotvig Erichsen
Søren Rotvig Erichsen – Ressourcedirektør, Ressourceområdet

Det er endnu uklart, hvad genåbningsplanen præcis kommer til at betyde for de enkelte uddannelser og årgange. I aftaleteksten fra Statsministeriet er det indtil videre formuleret således:

”På de videregående uddannelser kan afgangsstuderende på uddannelser med mange praksiselementer vende tilbage med 50 pct. fysisk fremmøde (dvs. hver anden uge). Alle øvrige studerende på de videregående uddannelser kan vende tilbage med 20 pct. fysisk fremmøde – uddannelsesinstitutionerne forudsættes i den forbindelse særligt at prioritere de studerende på første år.”

Men uanset hvad vil de nuværende corona-restriktioner på vores campusser med mundbind, afspritning, afstand og undervisning i små hold stadig være gældende, når vi omsider får lov til at åbne dørene.

”Vores studerende bør følge med på KP Intra de kommende dage, så de ved præcis, hvordan hverdagen kommer til at se ud for dem, når undervisningen starter op igen den 6. april efter påskeferien. Vi vil forsøge at tilrettelægge skemaet således, at vi kan have mest mulig fysisk undervisning på en corona-sikker måde”, fastslår Søren Erichsen.

For yderligere oplysninger: