Gå til indhold

Regeringen forlænger nedlukningen af de videregående uddannelser under coronakrisen

Københavns Professionshøjskole vil fortsat være fysisk lukket ned frem til den 10. maj. Der bliver en undtagelse for visse sundhedsfaglige uddannelser, hvor de studerende forventes at dimittere denne sommer

Ane Halsboe-Jørgensen, Uddannelses- og forskningsminister

Regeringen har besluttet at forlænge nedlukningen af landets videregående uddannelser. Dermed vil Københavns Professionshøjskole være fysisk lukket frem til den 10. maj.

”Vi står i en ekstraordinær situation, som har betydning for over 250.000 studerende i Danmark. Den gradvise åbning af samfundet, vi nu tager hul på, er første skridt. For de videregående uddannelser vil der dog fortsat være tale om fysisk nedlukning et stykke tid endnu. Det kommer til at kræve meget af de studerende og meget af sektoren, men det er det rigtige at gøre i den nuværende situation”, siger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen.

“Selvom det er svære vilkår, er jeg dybt imponeret over, hvor godt både studerende og undervisere klarer det”

Ministeren vil dog gøre en undtagelse for visse sundhedsfaglige uddannelser, hvor de studerende forventes at dimittere denne sommer. Her vil der blive åbnet op for undervisning og eksamen på den anden side af påske, hvis det er afgørende for afslutningen af uddannelsen.