Gå til indhold

Attraktive læringsmiljøer

Et godt læringsmiljø er afgørende for trivsel og motivation hos eleverne og er med til at styrke fastholdelse og attraktivitet. 

NCE har en kernekompetence i at hjælpe skolerne med at styrke attraktive læringsmiljøer, særligt ift. læring, undervisning, deltagelse, trivsel, klasseledelse og deltagerforståelse.

Nye kompetencer til lærerne

Frafald, fastholdelse og rekruttering er stadig centrale udfordringer på erhvervsuddannelserne. Samtidig oplever skolerne et stigende antal elever med særlige behov, der kræver nye kompetencer hos lærerne. For skolerne er det essentielt, at der arbejdes med at skabe attraktive og meningsfulde læringsmiljøer for den meget differentierede elevgruppe, der er på erhvervsuddannelserne.

Lærerne er essentielle i arbejdet med attraktive og meningsfulde læringsmiljøer og særligt lærernes pædagogiske og didaktiske kompetenceudvikling står som en central faktor, hvis skolerne vil styrke dette område.

Eksempler på NCE opgaveløsninger

  • Analyse af kompetencebehov og efterfølgende kompetenceudvikling af undervisere på TAMU
  • Oplæg om motivation og trivsel på bl.a. Syddansk Erhvervsskole
  • Særligt tilrettelagt diplomuddannelse på Viden Djurs med fokus på deltagerforudsætninger
  • Kompetenceudvikling af lærere på 11 erhvervsskoler i Region Midt i forbindelse med socialfondsprojektet Social bæredygtighed på erhvervsuddannelserne.

Vores erfarne konsulenter har omfattende ekspertise inden for pædagogisk og organisatorisk udvikling, og vi arbejder tæt sammen med vores kunder for at forstå deres udfordringer og behov og tilpasse vores ydelser derefter.

Kontakt

Ønsker du mere information om, hvordan vi kan hjælpe med at skabe et attraktivt og meningsfuldt læringsmiljø på din erhvervsuddannelsesinstitution.

Christina Hartmann Nielsen

Chefkonsulent

+45 51 38 03 81