Gå til indhold

Grundforløb og hovedforløb

Om uddannelsen

Pædagogisk assistent uddannelse består, som andre erhvervsuddannelser, af tre dele, der ikke foregår på samme skole. Du skal tage grundforløb 1 og grundforløb 2 på en SOSU-skole, før du tager hovedforløbet på Københavns Professionshøjskole.

Grundforløb 1

Begynder du på uddannelsen direkte efter 9. eller 10. klasse, skal du starte på grundforløb 1 på en SOSU-skole. Det varer et halvt år. Her har du grundfaget dansk og lærer om det at være på en arbejdsplads samt arbejdsprocesser og –metoder.

Kommer du ikke direkte fra 9. eller 10. klasse, kan du springe grundforløb 1 over og starte direkte på grundforløb 2. For at starte på grundforløb 1 skal du søge på en SOSU-skole.

Grundforløb 2

Grundforløb 2 er rettet mod pædagogisk assistent uddannelse. Det varer et halvt år. Her har du fag, der forbereder dig til at søge ind på hovedforløbet til den pædagogiske assistentuddannelse. Du har også grundfagene dansk, samfundsfag, idræt og psykologi, og du bliver certificeret i førstehjælp og elementær brandbekæmpelse.

Grundforløb 2 afsluttes med en grundforløbsprøve, som du skal bestå for at kunne søge ind på hovedforløbet. For at starte på grundforløb 2 skal du søge på en SOSU-skole.

Hovedforløbet

Hovedforløbet varer 2 år og 1½ måned og består af undervisning på skolen og tre oplæringsforløb. Skoleundervisningen foregår på Københavns Professionshøjskole i Carlsberg Byen, og du kommer i oplæring i Københavns eller Frederiksberg kommunes institutioner.

For at starte på hovedforløbet skal du ansøge om at blive ansat som elev hos Københavns eller Frederiksberg kommune. Du skal altså ikke søge om optagelse på skolen. Det betyder til gengæld, at du er sikret oplæringspladser gennem hele dit hovedforløb.