Gå til indhold

Kunst på KP

På Campus Carlsberg viser Københavns Professionshøjskole fire eksempler på, hvordan kunst kan integreres i en uddannelsesinstitution. Tre af værkerne er støttet af Statens Kunstfond, mens det fjerde er støttet af Ny Carlsberg Fondet.

De fire kunstværker er

 • Orakel

  En lysende ugle skabt af kunstneren Ann Lislegaard. Værket er placeret i 11 meters højde på væggen i Warehouse. Uglen har et vingefang på 8 meter, og dens bevægelser er animeret af et netværk af neonrør.

 • Rapidly Varied Channel Flow

  Værket Rapidly Varied Channel Flow af Ruth Campau hænger mellem 4. og 5. etage i Warehouse på Campus Carlsberg og er knap 8 meter højt. Med værkets
  sanselige strøg står det i kontrast til Warehouse’s mere rustikke udtryk.

 • Modulations in the horizontal mode

  En skulpturel og fortællende lydkunstinstallation af kunstnerduen Vinyl -terror & -horror”, Camilla Tygstrup Sørensen og Gretha Dahl Christensen. Værket kan ses på 4. sal på gangbroen mellem Warehouse og Karré-bygningen.

 • Atlas UCC [-Mnemosyne you see see]

  ”Atlas UCC [-Mnemosyne you see see]” af billedkunstner Lasse Krog Møller. Værket kan ses på 19 forskellige vægge på Campus Carlsberg, der med deres mørkegrønne baggrundsfarve markerer værkets sammenhæng på tværs af etagerne.

Orakel (Uglen)

Hvis du befinder dig på Campus Carlsberg, kan du betragte neonuglen, der hænger i atrium i 11 meters højde og med et vingefang på omkring otte meter. Ring og hør billedkunstner Ann Lislegaard fortælle om sit værk Orakel, en animation, der er doneret af Ny Carlsbergfondet. Hun fortæller bl.a. om, hvordan hun fik idéen til uglen i science fiction-filmen Blade Runner, hvor uglen er en vigtig karakter. Opkaldet er gratis og varer knap fem minutter. Ring på 80 83 00 46

Film om Orakel

I filmene herunder fortæller Ann Lislegaard om værket Orakel.
Samtidig fortæller zoolog Mikkel Stelvig og kunsthistoriker Jakob Wamberg om uglen og dens egenskaber.

Ann Lislegaard fortæller om sit kunstværk Orakel. Ugle i bevægelse.

Billedkunstner Ann Lislegaard står ved sit værk på Campus Carlsberg

Zoologen, Mikkel Stelvig, fortæller om uglen. Film i anledning af indvielse af kunstværk i Atriet på Campus Carlsberg, 8. maj 2018.

Zoolog Mikkel Stelvig står med to udstoppede ugler

Professor i kunsthistorie, Jakob Wamberg, fortæller om uglen. Film i anledning af indvielse af kunstværk i Atriet på Campus Carlsberg, 8. maj 2018.

Jakob Wamberg, professor i kunsthistorie

Rapidly Varied Channel Flow

KP’s ambition med erhvervelsen af Ruth Campaus værk “Rapidly Varied Channel Flow” er at skabe identitet og wayfinding på Campus Carlsberg. Værket er centralt placeret i Warehouse og skaber et ankerpunkt i bygningen. Værkets størrelse giver det stor gennemslagskraft, dets farvepotentiale er stærkt og skaber dynamik i rummet, og materialevalget er originalt og giver en lethed, som står i kontrast til den rå omkransende arkitektur.

Ruth Campaus kunstværk Rapidly Varied Channel Flow på Campus Carlsberg
Rapidly Varied Channel Flow. Foto af David Stjernholm
Ruth Campaus kunstværk Rapidly Varied Channel Flow på Campus Carlsberg
Rapidly Varied Channel Flow. Foto af David Stjernholm

Algoritmisk panoptikon

Algoritmisk panoptikon