Gå til indhold

Information om coronavirus

Kunst på KP

På Campus Carlsberg viser Københavns Professionshøjskole tre eksempler på, hvordan kunst kan integreres i en uddannelsesinstitution. To af værkerne er støttet af Statens Kunstfond, mens det tredje er støttet af Ny Carlsberg Fondet.

De tre kunstværker er

  • Orakel

    En lysende ugle skabt af kunstneren Ann Lislegaard. Værket er placeret i 11 meters højde på væggen i Warehouse. Uglen har et vingefang på 8 meter, og dens bevægelser er animeret af et netværk af neonrør.

  • Modulations in the horizontal mode

    En skulpturel og fortællende lydkunstinstallation af kunstnerduen Vinyl -terror & -horror”, Camilla Tygstrup Sørensen og Gretha Dahl Christensen. Værket kan ses på 4. sal på gangbroen mellem Warehouse og Karré-bygningen.

  • Atlas UCC [-Mnemosyne you see see]

    ”Atlas UCC [-Mnemosyne you see see]” af billedkunstner Lasse Krog Møller. Værket kan ses på 19 forskellige vægge på Campus Carlsberg, der med deres mørkegrønne baggrundsfarve markerer værkets sammenhæng på tværs af etagerne.

Orakel (Uglen)

Hvis du befinder dig på Campus Carlsberg, kan du betragte neonuglen, der hænger i atrium i 11 meters højde og med et vingefang på omkring otte meter. Ring og hør billedkunstner Ann Lislegaard fortælle om sit værk Orakel, en animation, der er doneret af Ny Carlsbergfondet. Hun fortæller bl.a. om, hvordan hun fik idéen til uglen i science fiction-filmen Blade Runner, hvor uglen er en vigtig karakter. Opkaldet er gratis og varer knap fem minutter. Ring på 80 83 00 46

Film om Orakel

I filmene herunder fortæller Ann Lislegaard om værket Orakel.
Samtidig fortæller zoolog Mikkel Stelvig og kunsthistoriker Jakob Wamberg om uglen og dens egenskaber.

Billedkunstner Ann Lislegaard står ved sit værk på Campus Carlsberg
Ann Lislegaard om Orakel
Zoolog Mikkel Stelvig står med to udstoppede ugler
Uglen ifølge Mikkel Stelvig
Jakob Wamberg, professor i kunsthistorie
Uglen ifølge Jakob Wamberg