Gå til indhold
På torvet mellem bygningerne på Campus Carlsberg ses et kunstværk

Vi ønsker en kultur præget af ordentlighed og professionalisme, respekt og frimodighed

Kommentar fra rektor Stefan Hermann til artikel i Politiken om seksuelle krænkelser og mobning

Politiken bringer i denne uge en historie om en tidligere ansat på det daværende Professionshøjskolen Metropol, der fortæller, at hun i sin ansættelse følte sig udsat for mobning og seksuel krænkelse. Københavns Professionshøjskole har kommenteret på sagen og gjort det klart for Politiken, at vi ikke vil acceptere krænkelser og mobning på vores arbejdsplads. At vi skal værne om det gode arbejdsmiljø. At vi ønsker en kultur præget af ordentlighed og professionalisme, respekt og frimodighed.

Uden at gå for langt ind i den konkrete sag fra Professionshøjskolen Metropol, så er der meget forskellige opfattelser af selve forløbet. Men det ændrer ikke ved, at det er vigtigt, at alle medarbejdere på Københavns Professionshøjskole kan føle sig trygge og vide, hvor de kan henvende sig, hvis de oplever krænkelser.

Hele debatten og tilgangen til seksuelle krænkelser har rykket sig lysår frem de seneste måneder, siden Sofie Linde stillede sig op på scenen ved Zulu Awards – og blandt andre modige forskere fra Københavns Professionshøjskole i et åbent brev sammen med over 600 kolleger i forskning- og uddannelsesverdenen trådte frem i Politiken.

Københavns Professionshøjskole har – i øvrigt sammen med alle landets professionshøjskoler – sat gang i et større arbejde, der skal afdække, om vi er gode nok til at opdage og håndtere krænkelser – både blandt studerende og medarbejdere. På Københavns Professionshøjskole arbejder vi også på at sikre, at det er tydeligt og trygt at henvende sig for at få hjælp.

Der er efter aftale med Studenterrådet på Københavns Professionshøjskole og Hovedsamarbejdsudvalget på Københavns Professionshøjskole nedsat en arbejdsgruppe med deltagelse af repræsentanter fra direktionen, medarbejdere og studerende. Arbejdet har høj prioritet.

Arbejdet skal ikke alene bidrage til, at vi får taget debatten på en god måde, men også at vi får bedre viden om karakteren og omfanget af krænkelseserfaringer på Københavns Professionshøjskole og i de studerendes praktik. At det er tydeligt og trygt at henvende sig, hvis man oplever krænkelser samt, at medarbejdere, ledere, studerende og samarbejdspartnere er klædt på til at håndtere situationer, der kan være problematiske.

Endelig at fremme, at Københavns Professionshøjskole i sit virke er præget af ordentlighed og professionalisme, respekt og frimodighed.