Gå til indhold
To sygeplejerskestuderender foran pc

Udsigt til digitale eksamener i januar

Københavns Professionshøjskole omlægger eksamener, så de afholdes virtuelt, hvor det praktisk er muligt. Det sker for at begrænse coronasmitten i vores samfund

Smittetallene med coronavirus i Danmark har slået nye rekorder hen over juleferien, og det kommer til at få betydning for den hverdag, som venter vores 21.000 studerende på Københavns Professionshøjskole i begyndelsen af det nye år.

Uddannelses- og Forskningsministeriet opfordrer alle landets uddannelsesinstitutioner til at omlægge eksamener i januar, så de afholdes virtuelt, hvor det praktisk er muligt. Derudover skal den fysiske undervisning så vidt muligt foregå i faste hold for at begrænse smittespredning.

”Vi følger selvfølgelig ministeriets opfordring her på Københavns Professionshøjskole og har efterhånden stor erfaring med at organisere eksamener og undervisning på en corona-sikker måde, hvor vi passer på hinanden”, siger ressourcedirektør Søren Erichsen fra Københavns Professionshøjskole.

”Det vil dog også være eksamener, som ikke kan afvikles digitalt. Det kan f.eks. være eksamener i værksteder og laboratorier, hvor vores studerende aflægger en fysisk eksamen. Derudover har vi besluttet, at alle vores dimittender som udgangspunkt skal forsvare deres bachelorprojekt ved en fysisk eksamen, så de ikke er nødt til at afslutte deres uddannelse over Teams eller Zoom”.

Søren Rotvig Erichsen
Søren Rotvig Erichsen – Ressourcedirektør, Ressourceområdet

Der vil blive kommunikeret direkte til de enkelte hold via Itslearning og/eller KP-mail om, hvad det præcis betyder for de enkelte eksamener, da det ikke er alle eksamener, der omlægges. Det samme gælder i forhold til organiseringen af undervisning i faste hold.

De øvrige coronaretningslinjer er de samme som umiddelbart før jul. Det betyder blandt andet, at studerende, besøgende og ansatte skal kunne fremvise et gyldigt coronapas, når man møder fysisk op. Der skal bæres mundbind eller visir på campus. Kravet gælder på fællesarealer, men ikke i forbindelse med undervisning, eksamen eller andre uddannelsesaktiviteter og heller ikke i kontorer, mødelokaler mv.

For yderligere oplysninger:

Læs mere på KP Intra

Læs mere på Uddannelses- og Forskningsministeriets hjemmeside