Gå til indhold

Information om coronavirus

Danmarks Radio på besøg på CC

Uddannelsesinstitutioner i hovedstadsområdet går fri for nye corona-restriktioner

Regeringen indfører mundbind på restauranter og lukker nattelivet kl. 22.00 for at begrænse yderligere smittespredning. Danmarks Radio lagde vejen forbi Københavns Professionshøjskole for at få en reaktion på de nye restriktioner

Nattelivet lukker tidligere ned. Der skal bæres mundbind på restauranter. Men studielivet slipper for yderligere corona-restriktioner. Sådan kan tirsdagens pressemøde om corona-udbruddet i hovedstadsområdet hurtigt opsummeres, og Danmarks Radio lagde vejen forbi Københavns Professionshøjskole for at få en reaktion på de nye retningslinjer.

”Jeg synes, at det er en god beslutning, at man vælger at lukke nattelivet tidligere ned. Det er helt i orden og på sin plads. Jeg vil personligt tage ansvaret på mig og overholde de nye restriktioner, der nu er kommet”, siger lærerstuderende Catriar Knudsen fra Københavns Professionshøjskole til DR Nyheder.

Alle sociale aktiviteter på Københavns Professionshøjskole er allerede lukket ned, men de studerende må gerne mødes hjemme hos hinanden til private arrangementer. Her mener lærerstuderende Nina Mosbæk, at man f.eks. kan tage sin egen kop eller glas med til sammenkomsten for at forhindre smittespredning.

”Vi skal ud af vores vaner. Det er jeg sikker på, at vi godt kan. I hvert fald i to uger. Så må vi lave en eller andet sjov quiz eller leg med, hvem der er bedst til at holde afstand. Et eller andet. Det kan vi godt”, siger Nina Mosbæk fra Københavns Professionshøjskole til DR Nyheder.

Det seneste døgn er yderligere 334 personer testet positive for coronavirus. Den seneste tid har smitten særligt bredt sig i og omkring hovedstaden, hvor en ud af fem smittede er unge mellem 20 og 29 år. De nye corona-restriktioner træder i kraft den 17. september og varer foreløbig frem til den 1. oktober.

17 kommuner i hovedstadsområdet er i forvejen underlagt skærpede restriktioner grundet stigning i coronasmitte. Studerende, undervisere og administrative medarbejdere opfordres til løbende at følge med på KP Intra de kommende dage, hvor vi følger op med aktuel information.

For yderligere oplysninger:

Læs mere på KP Intra

Læs mere om coronavirus på Københavns Professionshøjskole

Læs mere på Sundhedsministeriets hjemmeside