Gå til indhold

Tiltrængt fordybelse i en travl hverdag

”Jeg brænder endnu mere for danskfaget, efter jeg har taget en specialisering”, siger folkeskolelærer Mette Wichmann Laybourn, som har taget en pædagogisk diplomuddannelse med speciale i danskvejledning.

Da Mette Wichmann Laybourn for 3,5 år siden startede på den pædagogiske diplomuddannelse for at blive danskvejleder, var det med bankende hjerte. Med mere end 20 års erfaring som folkeskolelærer havde hun ikke modtaget undervisning i mange år, men beslutningen om at videreuddanne sig skulle vise sig at være en af de mest givende valg, hun har truffet i sin tid som lærer.

”Der var brug for faglige kompetencer, som kunne være med til at udvikle danskundervisningen fremadrettet på skolen, hvor jeg arbejder, og derfor tog jeg imod tilbuddet om at komme på videreuddannelse og blive danskvejleder. Jeg ville gerne udvikle både min egen faglighed inden for danskfaget og blive klædt på til at vejlede kollegaer i at tilrettelægge spændende danskundervisning. Nu, hvor jeg har afsluttet specialiseringen, må jeg sige, at forløbet har overgået mine forventninger,” siger Mette Wichmann Laybourn, som til daglig underviser i udskolingen på Dansborgskolen i Hvidovre.

Videreuddannelse er en vigtig investering

Studiet har betydet, at Mette i en længere periode har haft fokus på, hvordan hun bliver en god vejleder inden for danskfaget. Det har rustet hende til at vejlede kollegaer i danskundervisning samt at udvikle skolens generelle rammer for danskundervisning fremadrettet. Og det har vigtig betydning for hende selv, for eleverne og for skolen, mener hun.

”Det er en vigtig investering at sende medarbejdere på videreuddannelse, og det er jeg glad for, at ledelsen på min skole har sat tid og ressourcer af til. Man kan altid læse sig frem til den nyeste viden på egen hånd, men det kan være svært at få gjort i hverdagen. Med min diplomuddannelse kan jeg nu bidrage til, at Dansborgskolen kommer til at være en skole, som er opdateret på den nyeste udvikling inden for danskfaget, og jeg kan vejlede mine kollegaer i at tilrettelægge den bedste danskundervisning til netop deres elever,” siger Mette Wichmann Laybourn.

Et afbræk fra en travl hverdag

På det personlige plan har Mette set videreuddannelsen som et afbræk fra en travl hverdag på skolen. Særligt efter første modul fandt hun glæden ved at studere igen, og derfra nød hun kun at være tilbage på skolebænken.

”I de første måneder skulle jeg finde rytmen og genopfriske studieteknikker. Men derefter har det været meget givende at modtage undervisning, og jeg har nydt at fokusere på mig selv og min egen faglighed. Derudover var det super spændende at møde andre faggrupper fra hele landet og få udvidet min horisont,” fortæller hun. Hun understreger også, at videreuddannelsen har gjort hende sulten efter mere læring.

”Når man først har mærket, hvor givende det er at lære og tilegne sig ny viden, bliver man sulten efter mere. Jeg brænder næsten mere for mit danskfag nu, og jeg er begyndt at investere min egen tid i små kurser, konferencer og webinarer, som kan holde min viden ved lige,” slutter Mette Wichmann Laybourn.

Er du interesseret i vejledning, og har du et ønske om at udvikle dine kompetencer inden for fagområdet? Læs mere her om:

Læringsvejlederuddannelsen

Danskvejlederuddannelsen

Er du nysgerrig efter at læse om de 26 forskellige uddannelsesretninger og 10 særlige uddannelsesforløb, der er på den pædagogiske diplomuddannelse?

Dorte Østergren-Olsen

Lektor

+45 41 89 73 82