Gå til indhold

Stor ros til ministeren for ekstra midler til sygeplejerskeuddannelsen

Uddannelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen tildeler 44 millioner kroner til landets sygeplejerskeuddannelser for at sikre en bedre overgang mellem teori og praksis

Dekan Randi Brinckmann
Dekan Randi Brinckmann, Københavns Professionshøjskole

Landets sygeplejerskeuddannelser kan se frem til et løft på 44,2 millioner kroner målrettet overgangen mellem teori og praksis. Det oplyser Uddannelses- og Forskningsministeriet i en pressemeddelelse. Landets professionshøjskoler kan for eksempel bruge midlerne til opbygning af simulationsfaciliteter og læringsformer, der kan understøtte de studerendes praksiskompetencer.

Midlerne tildeles på baggrund af studenterårsværk, hvilket betyder, at Københavns Professionshøjskole som landets største sygeplejerskeuddannelse kan råde over ca. en tredjedel af beløbet. Det glæder Randi Brinckmann som er dekan for det sundhedsfaglige fakultet ved Københavns Professionshøjskole.

“Det betyder utrolig meget for vores sygeplejerskestuderende, at de får en god overgang til praktikken. De kan ikke læse sig til at lægge et venekateder eller håndtere en akut situation. Det kræver øvelse, og de ekstra midler fra ministeriet giver os nye og bedre muligheder for at støtte de studerende”, siger Randi Brinckmann.

Københavns Professionshøjskole arbejder i øjeblikket hele konkret på at etablere et såkaldt ‘uddannelseshospital’ i samarbejde med Nordsjællands Hospital, så de sygeplejerskestuderende kan få et stærkere blik for sammenhængen i det enkelte patientforløb. Det skal ruste dem bedre til deres første rigtige job, forklarer Susanne Samuelsen, der er institutchef for Institut for Sygeplejerske- og Ernæringsuddannelser på Københavns Professionshøjskole.

“Pengene falder derfor på det helt rigtige tidspunkt. De kan være med til at sætte vind i sejlene for initiativet med et uddannelseshospital, der kan blive en stor gevinst for vores sygeplejerskestuderende og i sidste ende for patienterne”

Sygeplejerskeuddannelsen er landets næststørste professionsuddannelse – kun overgået af pædagoguddannelsen. Der er over 11.000 sygeplejerskestuderende i Danmark, hvoraf en tredjedel er indskrevet på Københavns Professionshøjskole.

For yderligere oplysninger:

Randi Brinckmann, dekan for det sundhedsfaglige fakultet, Københavns Professionshøjskole, tlf.: 51 63 28 00

Susanne Samuelsen, institutchef på Institut for Sygeplejerske- og Ernæringsuddannelser på Københavns Professionshøjskole, tlf.: 42 36 55 18

Michael Andersen, tlf.: presseansvarlig på Københavns Professionshøjskole, tlf.: 23 44 53 83