Gå til indhold
Indgangsområdet på Campus Sigurdsgade

Professionshøjskoler kan se frem til yderligere genåbning

Regeringen har nu præsenteret fase to i genåbningsplanen under coronakrisen, og det får betydning for flere ansatte og studerende på Københavns Professionshøjskole

Senere denne måned vil der komme en smule mere liv på gangene og undervisningslokalerne på Københavns Professionshøjskole. Regeringen lægger nemlig op til, at landets professionshøjskoler bliver en del af genåbningsplanens fase to.

Uddannelses- og Forskningsministeriet skriver i en pressemeddelelse, at ”som en del af den politiske aftale om anden fase af en kontrolleret genåbning er det besluttet, at aktivitet på de videregående uddannelsesinstitutioner, hvor fysisk fremmøde er nødvendig, åbnes fra den 18. maj”.

Det glæder rektor Stefan Hermann fra Københavns Professionshøjskole, at partierne på Christiansborg har lyttet til professionshøjskolernes opråb.

”Vores uddannelser på professionshøjskolerne er meget praktisk anlagt og kræver ofte, at der er fysisk fremmøde til både undervisning og eksamen. Det kan altså være svært at lære at lægge et kateter på en patient over Skype eller Zoom eller lave et laboratorieforsøg på nettet. Så jeg ser frem til, at vi forhåbentlig snart ser endnu flere af vores studerende være fysisk til stede på uddannelsen”, fortæller Stefan Hermann.

Det er endnu uklart, hvor mange af Københavns Professionshøjskoles cirka 20.000 studerende, der får lov til at møde op fra den 18. maj. Landets professionshøjskoler skal mødes med uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe Jørgensen de kommende dage for at afklare præcis, hvor meget der må genåbnes.

”Det står dog allerede klart nu, at der langt fra bliver tale om en fuldstændig genåbning af Københavns Professionshøjskole. Der skal stadig holdes afstand og gøres meget mere rent end normalt for at overholde Sundhedsstyrelsens retningslinjer”, forklarer Stefan Hermann.

Studerende og medarbejdere på Københavns Professionshøjskole opfordres til at følge med på KP Intra. Her vil der løbende blive opdateret om vilkårene for de enkelte uddannelser og årgange.

For yderligere oplysninger:

Stefan Hermann, rektor for Københavns Professionshøjskole, tlf.: 26 13 73 97

Michael Andersen, pressechef, Københavns Professionshøjskole, tlf.: 23 44 53 83

Se pressemeddelelsen fra Uddannelses- og Forskningsministeriet