Gå til indhold
Sygeplejersketuderende foran planche, som viser kroppens anatomi.

Nyt uddannelsesforløb på sygeplejerskeuddannelsen skal løfte ældreområdet

Novo Nordisk Fonden tildeler 44 millioner kroner til sygeplejerskeuddannelsen på Københavns Professionshøjskole. Pengene skal gå til et særligt uddannelsesforløb for sygeplejerskestuderende, der vil specialisere sig inden for ældreområdet

Der bliver hårdt brug for flere sygeplejersker i fremtidens sundhedsvæsen i takt med, at levealderen stiger i Danmark. Men det er ikke nok at uddanne flere sygeplejersker – de skal også have de rette kompetencer.

Derfor har Novo Nordisk Fonden tildelt 44 millioner kroner til sygeplejerskeuddannelsen på Københavns Professionshøjskole med særligt fokus på at udvikle de sygeplejerskestuderendes kompetencer på ældreområdet. Det glæder dekan Randi Brinckmann fra Det Sundhedsfaglige Fakultet på Københavns Professionshøjskole.

”Vi har lige øget optaget på vores sygeplejerskeuddannelse, og det er meget positivt, at uddannelsen stadig er en af de mest populære i Danmark. Men vi har savnet muligheden for at lave et særligt forløb for sygeplejerskestuderende, der har lyst til at gå mere i dybden med f.eks. lungesygdomme og type 2-diabetes, som fylder mere og mere i sundhedsvæsnet i takt med, at ældre patienter fylder mere i sundhedsvæsnet”, siger Randi Brinckmann.

”Derfor er vi meget taknemmelige for, at Novo Nordisk Fonden med denne bevilling giver os mulighed for at søsætte et uddannelsesprogram, der både giver os mulighed for at udvikle vores uddannelsestilrettelæggelse så vi i højere grad bliver i stand til at udfordre vores studerende og samtidig kan løfte det faglige niveau hos vores sygeplejerskestuderende inden for sygdomme, der typisk rammer ældre mennesker. Det bliver der hårdt brug for fremover”.

Befolkningsfremskrivninger fra Danmarks Statistik viser, at befolkningsgruppen over 80 år i 2030 forventes at udgøre 59 pct. flere end i dag. Det svarer til yderligere 160.000 personer over 80 år.

Det nye uddannelsesforløb kommer til at hedde Copenhagen Honours College i Sygepleje og er målrettet sygeplejerskestuderende, der begynder på deres 4. semester på Københavns Professionshøjskole.

Forløbet er en tillægsuddannelse på 30 ECTS-point, som de sygeplejerskestuderende kan følge over en 2-årig periode i den sidste halvdel af deres grunduddannelse. Ideen er at afprøve nye former for didaktik, samle resultaterne systematisk op via følgeforskning således at det der virker kan udbredes til hele uddannelsen.

”Vi har i første omgang valgt at oprette 120 pladser på det nye uddannelsesforløb, som er målrettet særligt motiverede og ambitiøse sygeplejerskestuderende, som vil udvikle deres kompetencer i arbejdet med ældre medicinske patienter”, forklarer Randi Brinckmann.

For yderligere oplysninger:

Randi Brinckmann, dekan for Det Sundhedsfaglige Fakultet ved Københavns Professionshøjskole, tlf.: 51 63 28 00

Michael Duus Andersen, pressechef, Københavns Professionshøjskole, tlf.: 23 44 53 83

Læs mere om sygeplejerskeuddannelsen på Københavns Professionshøjskole

Læs mere om Novo Nordisk Fonden