Gå til indhold

Information om coronavirus

To lærerstuderende med computere

Nye retningslinjer på Københavns Professionshøjskole på grund af stigende smittetal i hovedstadsområdet

17 kommuner i hovedstadsområdet bliver underlagt skærpede restriktioner grundet stigning i coronasmitte, oplyser sundhedsminister Magnus Heunicke. Det får betydning for hverdagen på Københavns Professionshøjskole

Coronavirussen er igen blusset op i store dele af vores samfund. Den seneste uge er der registreret flere end 1.000 smittetilfælde, viser tal fra Statens Serum Institut.

Det er især i hovedstadsområdet, at smittetallene stiger, og derfor besluttede sundhedsminister Magnus Heunicke mandag at indføre skærpede restriktioner i 17 hovedstadskommuner. Det kommer til at have indflydelse på hverdagen på flere af vores campusser på Københavns Professionshøjskole, forklarer rektor Stefan Hermann.

”Myndighederne har besluttet at sænke forsamlingsforbuddet fra 100 til 50 personer. Det kommer til at betyde, at undervisning med flere en 50 studerende omlægges til digital undervisning. Vi kommer også til at aflyse arrangementer med flere end 50 deltagere”, siger Stefan Hermann.

Myndighederne opfordrer til, at alle sociale aktiviteter på videregående uddannelser aflyses, men de var i forvejen aflyst på Københavns Professionshøjskole.

Derudover kommer administrative medarbejdere på Københavns Professionshøjskole primært til at arbejde hjemme fra de kommende uger. Det sker for at mindske antallet af medarbejdere på campus, så flest mulige undervisningslektioner med studerende og undervisere kan gennemføres som planlagt.

Rektor Stefan Hermann

”Det er vigtigt for vores studerende at modtage mest muligt fysisk undervisning, mens de overholder vores allerede kendte retningslinjerne om afstand, god hygiejne, undervisning i mindre hold og mundbind i særlige situationer. Men det kræver, at vi i en periode beder en stor del af vores administrative medarbejdere om at arbejde hjemmefra, så der kommer mindre trængsel på campus”, forklarer Stefan Hermann.

De nye retningslinjer træder i kraft onsdag den 9. september og vil i første omgang være gældende frem til onsdag den 23. september.

Studerende, undervisere og administrative medarbejdere opfordres til løbende at følge med på KP Intra de kommende dage, hvor vi følger op med aktuel information. Vores uddannelsessteder i Hillerød, Helsingør, Nødebo og Rønne ligger nemlig ikke i de 17 berørte hovedstadskommuner og fortsætter derfor undervisningen uden skærpede restriktioner.

For yderligere oplysninger:

Læs mere på KP Intra

Læs mere om coronavirus på Københavns Professionshøjskole

Læs mere på Sundhedsministeriets hjemmeside