Gå til indhold
Anne Vang Rasmussen, rektor på Københavns Professionshøjskole

Ny rektor på Københavns Professionshøjskole

Den nye rektor på KP bliver Anne Vang Rasmussen. Hun kommer fra en stilling som direktør i Ballerup Kommune med ansvar for børne- og kulturområdet og skal være med til at udvikle KP og styrke professionsuddannelsernes relevans i samfundet

De 21.000 studerende og 1.800 ansatte på Københavns Professionshøjskole har fået en ny rektor. Valget er faldet på Anne Vang Rasmussen, der tiltræder stillingen som rektor den 1. januar 2024.

Anne Vang Rasmussen kommer fra en stilling som direktør for børne- og kulturområdet i Ballerup Kommune. Hun har tidligere været direktør på uddannelsesinstitutionen Niels Brock, børne- og ungeborgmester i Københavns Kommune og bestridt mange forskellige bestyrelsesposter. Bl.a. har hun været formand for Børne- og Kulturchefforeningen.

“Anne har stor erfaring med ledelse af store driftsorganisationer, viden om uddannelse samt erfaring med at deltage i og påvirke den politiske debat. Det er den helt rigtige kombination, der sammen med hendes personlige kompetencer gør hende til den rigtige rektor for Københavns Professionshøjskole”, siger bestyrelsesformand Jesper Fisker.

KPs bestyrelsesformand Jesper Fisker
Jesper Fisker, bestyrelsesformand for Københavns Professionshøjskole

Børn, unge og uddannelse og politik har altså været den røde tråd igennem Anne Vang Rasmussens arbejdsliv – men også i hendes opvækst, hvor forældrene var henholdsvis rektor for UC Syd og seminarielektor. Nu tager Anne Vang Rasmussen så selv skridtet ind i professionshøjskolesektoren ved at stille sig i spidsen for fremtidens lærere, pædagoger, sygeplejersker og alle de andre vigtige professioner på KP.

”Stillingen som rektor på KP er helt unik, og jeg glæder mig voldsomt til at komme i gang. Skoler, daginstitutioner, sygehuse, jobcentre og andre vigtige samfundsinstitutioner har mere end nogensinde brug for dygtige professionelle – ikke mindst her i hovedstadsregionen. Vi skal have endnu flere unge til at vælge vigtige og spændende uddannelser, hvor de er til gavn for alle danskere og gør en forskel i virkeligheden”, fortæller Anne Vang Rasmussen.

”KP har over de seneste år etableret sig som et fyrtårn inden for velfærdsområdet, og jeg glæder mig til at styrke den position yderligere, men også at flytte KP i nye retninger. Og så ser jeg frem til at møde de dygtige ansatte og studerende og lære dem at kende”.

Anne Vang Rasmussen tiltræder som rektor den 1. januar 2024, hvor hun afløser Stefan Hermann, der efter 15 år som rektor fik nyt job som direktør for LIFE-Fonden.

Anne Vang Rasmussen, rektor på Københavns Professionshøjskole
Anne Vang Rasmussen, kommende rektor på Københavns Professionshøjskole

Fakta om Anne Vang Rasmussen

Født den 26. oktober 1983. Bosat i Ballerup, gift og har to børn 

Uddannelse

2015: MBA fra Niels Brock/Middlesex University
2009: Cand.scient.pol. fra Københavns Universitet
2003: Matematisk student fra Nørre Gymnasium 

Arbejdsliv

2015- i dag: Direktør i Ballerup Kommune med ansvar for børne- og kulturområdet
2013-2015: Direktør på Niels Brock
2009-2013: Børne- og Ungdomsborgmester i Københavns Kommune
2005-2009: Politisk ordfører for Socialdemokratiet i Københavns Borgerrepræsentation

Bestyrelsesarbejde

2020- i dag: Medlem af Udbetaling Danmarks bestyrelse”
2016- i dag: Medlem af Ph.d. -rådet for uddannelsesforskning
2015- i dag: Medlem af KKR’s embedsmandsudvalg på socialområdet og den specialiserede undervisning
2018-2020: Formand for Børne- og Kulturchefforeningen
2015-2019: Medlem af bestyrelsen i Ungdommens Uddannelsesvejledning Vestegnen
2009-2013: Formand for Skoletjenesten i Københavns Kommune

For yderligere oplysninger

Anne Vang Rasmussen

Kommende rektor, Københavns Professionshøjskole

+45 20 69 13 93

Jesper Fisker

Bestyrelsesformand, Københavns Professionshøjskole

+45 25 16 12 07

Michael Duus Andersen

Pressechef

+45 23 44 53 83