Gå til indhold
Rektor Stefan Hermann fra Københavns Professionshøjskole

Ny kampagne: Hvem vil du være?

Københavns Professionshøjskole søsætter ny kampagne, der fremhæver den store forskel, man gør for andre mennesker, når man tager en professionsbacheloruddannelse

Det er ikke hvad, du vil være. Men hvem du vil være det for

Sådan lyder budskabet i en ny kampagne, som Københavns Professionshøjskole i dag har lanceret frem mod det kommende studieår.

Målet er på den korte bane at få mange besøgende til Åbent Hus-arrangementerne i uge 9 – og endnu flere ansøgere til uddannelser som f.eks. lærer, pædagog, sygeplejerske og socialrådgiver. Men på den lidt længere bane handler det om at tydeliggøre den store forskel, som studerende på velfærdsuddannelserne gør for hele samfundet, forklarer rektor Stefan Hermann fra Københavns Professionshøjskole:

”Vores professioner er kendetegnet ved, at man næsten altid er noget for nogen. Alle kender os og har brug for os. Igennem hele livet. Derfor har vi i denne kampagne vendt kameraet om, for at vise hvor mange mennesker vores færdiguddannede egentlig vil gøre en forskel for”, siger Stefan Hermann.

Der er ifølge Stefan Hermann en stigende tendens i vores samfund til at fokusere på, hvad børn og unge skal blive til. Mange unge føler et pres for hele tiden at skulle præstere – og de må ikke ”spilde deres snit” ved at søge ind på en uddannelse som ergoterapeut, lærer eller pædagog.

”Vi møder ofte studerende på f.eks. læreruddannelsen og pædagoguddannelsen, der føler, at de skal forsvare deres uddannelsesvalg over for omverdenen. Vi taler altså om to af Danmarks absolut vigtigste uddannelser, som gør en kolossal forskel for børn og unge. Sådan var det ikke, da jeg gik på Skive Gymnasium i 1980erne. Det er bekymrende”, siger Stefan Hermann.

”Vores budskab er, at alle vores studerende helt grundlæggende træder ind i en relation til andre, som de skal og vil noget med. Børn, unge, ældre, syge, svage og helt almindelige borgere. Og den mulighed får de altså hos os på Københavns Professionshøjskole, da vi uddanner rygraden af det samfund, som vi sammen lever i”.

Københavns Professionshøjskole har over 21.000 studerende fordelt på 20 forskellige uddannelser. Den største uddannelse er pædagoguddannelsen med 6.038 studerende (pr. 1. oktober 2019). Herefter følger sygeplejerskeuddannelsen med 3.952 studerende, læreruddannelsen med 3.606 og socialrådgiveruddannelsen med 1.637 studerende.

Se filmen her:

For yderligere oplysninger:

Stefan Hermann, rektor for Københavns Professionshøjskole, tlf.: 26 13 73 97

Michael Andersen, presseansvarlig, Københavns Professionshøjskole, tlf.: 23 44 53 83

Se hele kampagnefilmen ”DEN DU VIL VÆRE”