Gå til indhold
KP Festival 2022

Årlig festival på Københavns Professionshøjskole skal styrke de studerendes sammenhold

Hvert år i oktober giver Københavns Professionshøjskole de 20.000 studerende fri for at deltage i en heldagsfestival for fremme sammenholdet på tværs af årgange og uddannelser.

Et godt studiemiljø er helt afgørende for, at man som studerende føler sig godt til rette på sin uddannelse. Men når man som Københavns Professionshøjskole har spredt vores 20.000 studerende ud over 21 studieretninger og flere campusser, så giver det visse udfordringer i hverdagen at skabe et stærkt sammenhold på tværs af årgange og studieretninger.

Derfor går Københavns Professionshøjskole ’all in’ og giver hvert år samtlige studerende undervisningsfri den første fredag i oktober (i 2023 den 6. oktober) for i samarbejde med Studenterrådet at invitere til KP Festival.

”Medierne flyder ofte over med historier om studerende på videregående uddannelser, der føler sig ensomme og stressede. Vi vil som uddannelsesinstitution gerne skabe rammerne for et stærkt sammenhold mellem de studerende og en fælles forståelse mellem de enkelte studieretninger”, siger snart forhenværende rektor Stefan Hermann fra Københavns Professionshøjskole.

”Det sker frem for alt i hverdagen i nære miljøer med faglig identitet og fællesskab i centrum. Men vores dimittender skal også ud og virke som f.eks. lærere, pædagoger, sygeplejersker og socialrådgivere, når de er færdiguddannede. Og i virkeligheden er professionerne dybt afhængige af hinanden. Derfor er det naturligt, at de studerende finder sammen i sociale aktiviteter på tværs af uddannelserne”.

KP Festivalen begynder med Campus Turen kl. 10.00 med velkomst og introduktion til dagens aktiviteter på de studerendes ”eget campus”. Derfra deles de studerende op i mindre grupper, der skal forbi de fem campusser i København og dyste i forskellige konkurrencer og aktiviteter. Campus Turen er færdig kl. 16.00 hvorefter dagen afsluttes med fest og musik i legendariske K.B. Hallen.

De seneste tal fra Danmarks Evalueringsinstitut viser, at knap hver 8. studerende på videregående uddannelser føler sig ensom, når de bliver spurgt efter de første seks måneder på uddannelsen. Og Studenterrådgivningen, der er en landsdækkende institution under Uddannelses- og Forskningsministeriet, melder om markant flere studerende med stress og depression.

Forperson for Studenterrådet ved Københavns Professionshøjskole, Aksel Herlev Rasmussen, håber i det lys, at mange studerende vil bakke op om dagen og tage del i sammenholdet.

”Vi vil gerne skabe en ny tradition på Københavns Professionshøjskole, som får alle os studerende til at rykke tættere sammen. Knap så meget fremdriftsreform og karakterræs og mere fokus på trivsel og det gode studiemiljø”, siger Aksel Herlev Rasmussen.

For yderligere oplysninger

Henrik Dam Nygaard

Konsulent

+45 30 47 53 94