Gå til indhold
Sygeplejersketuderende foran planche, som viser kroppens anatomi.

Nødåbning for sygeplejerskeuddannelsen

Sygeplejerskestuderende på sidste semester får fysisk adgang til Københavns Professionshøjskole efter den 20. april

Dekan Randi Brinckmann
Dekan Randi Brinckmann, Københavns Professionshøjskole

Mens langt hovedparten af de studerende på Københavns Professionshøjskole fortsat skal modtage onlineundervisning efter påskeferien, så kommer der til at gælde en undtagelse for sygeplejerskestuderende på 7. semester, der lige nu arbejder på deres bacheloropgave.

Uddannelses- og Forskningsministeriet har nemlig besluttet, at de sygeplejerskestuderende tilhører en ”sundhedsfaglig uddannelse med samfundskritisk funktion”, og der bliver hårdt brug for de nyuddannede sygeplejersker til sommer på grund af den igangværende coronakrise.

”Vi kommer ikke til at være klar til at modtage de sygeplejerskestuderende lige efter påske. Men fra mandag den 20. april vil de i meget begrænset omfang få mulighed for at møde fysisk op på Tagensvej 86 i København og Campus Hillerød for at få vejledning”, siger dekan Randi Brinckmann fra Det Sundhedsfaglige Fakultet på Københavns Professionshøjskole.

Sygeplejerskestuderende på 7. semester vil ligeledes i begrænset omgang kunne benytte biblioteket på Sigurdsgade i København.

I dagene efter påskeferien vil hver enkelt bachelorstuderende på sygeplejerskeuddannelsen modtage en direkte henvendelse fra Københavns Professionshøjskole med en plan for tilbud om fysisk fremmøde i de kommende uger frem.

Alle studerende på Københavns Professionshøjskole opfordres til at følge med på KP Intra, hvor seneste nyt om coronakrisen og betydning for undervisning og eksamener opdateres løbende.

For yderligere oplysninger:

Randi Brinckmann, dekan for Det Sundhedsfaglige Fakultet, Københavns Professionshøjskole, tlf.: 51 63 28 00

Michael Andersen, presseansvarlig på Københavns Professionshøjskole, tlf.: 23 44 53 83