Gå til indhold
Stefan Hermann, Interview, Folkemoedet2022

Mød Københavns Professionshøjskole på Folkemødet 2023

Københavns Professionshøjskole sætter bl.a. fokus på den grønne omstilling, rekrutteringskrisen og uddannelse ved Folkemødet i Allinge

Klimakrisen er over os, men hvilket ansvar har den enkelte? Og hvilke synder skal vi hver især bekende? Der mangler lærere, pædagoger og sygeplejersker i skoler, daginstitutioner og hospitaler. Hvorfor forsvinder de fra deres fag, og hvordan får man dem tilbage igen? Og hvad med den faldende søgning til professionshøjskolerne? Hvordan får vi vendt kurven, så flere unge gerne vil vælge uddannelser, hvor man kan være noget for nogen?

Spørgsmålene er mange, og svarene går i flere forskellige retninger. Der er med andre ord lagt op til gode debatter og samtaler på Folkemødet i Allinge 2023, hvor Københavns Professionshøjskole står bag en række arrangementer i Danske Professionshøjskolers Sangbar på Kæmpestranden.

Vores rektor Stefan Hermann samt dekaner, eksperter og studerende vil også være synlige ved events over hele Allinge. Blandt andet står vores bornholmske pædagogstuderende bag sjove lege og aktiviteter ved Grøn Scene.

Her følger en række udvalgte debatter og events, som man med fordel kan skrive i kalenderen:

Torsdag

  • Skriftestol for klimasyndere

    Torsdag den 15. juni kl. 11.30 i Danske Professionshøjskolers Sangbar

    Vi ved godt, den er gal med klimaet.

    Vi ved også godt, vi skal ændre vores uvaner for at rette op på det. Kollektivt og personligt.

    Vær med når KP-rektor Stefan Hermann sammen med klimadebattørerne Ida Auken og Thomas Høg Nørager giver kollektiv syndsforladelse og guider os til, hvordan vi kan handle for at finde fælles håb og engagement i en bedre fremtid for kloden.

  • Er der en lærer til stede?

    Torsdag den 15. juni kl. 13.00 hos Danmarks Lærerforening

    Andelen af ikke-uddannede lærere i folkeskolen har været stigende i en lang årrække.

    Hvordan får vi i de kommende år sikret tilstrækkeligt med uddannede lærere i folkeskolen? Og hvordan bidrager vi til et lærerliv, som giver mod på at arbejde som engageret lærer?

    KP-docent Nana Vaaben er med i debatten og kommer med sine bud på, hvordan vi gør folkeskolen mere attraktiv for lærerne.

Danske Professionshøjskolers Sangbar under Folkemødet 2022
Danske Professionshøjskolers Sangbar under Folkemødet 2022

Fredag

  • Hjerteflimmer for pædagoger

    Fredag den 16. juni kl. 11.00 i Danske Professionshøjskolers Sangbar

    De troede, de havde fundet den eneste ene, men så gik det galt alligevel.

    Hvorfor vælger mange pædagoger at forlade deres fag? Hvorfor kan kommunerne ikke holde fast i dem, når nu de inderligt gerne vil?

    Kom til en omgang kærlig samtaleterapi i Danske Professionshøjskolers telt med den erfarne journalist og parterapeut Martin Østergaard. I sofaen hos terapeuten sidder Benedikte Kiær, borgmester i Helsingør Kommune og Pernille, der indtil for nylig var en af kommunens pædagoger.

  • Børn er skønne - desværre har de forældre

    Fredag den 16. juni kl. 12.00 hos Skole & Forældre

    Skole-hjem-samarbejdet udfordrer både forældre, lærere og pædagoger. Så hvad gør vi for at få det gode skole-hjem-samarbejde på sporet?

    Lektor Andy Højholdt fra Københavns Professionshøjskole styrer debatten hos Skole & Forældre og Danmarks Lærerforening.

  • Leg og udforsk med Bornholms pædagogstuderende

    Fredag den 16. juni kl. 13.00 hos Københavns Professionshøjskole Bornholm

    Kom og prøv sjove og lærerige lege og aktiviteter tilrettelagt af pædagogstuderende fra Pædagoguddannelsen på Bornholm.

    Aktiviteterne er udtænkt med fokus på leg, læring, deltagelsesmuligheder og børneperspektiv. Det hele foregår i udeområdet bag Grøn scene.

    Du kan også få en snak med de studerende og KP-adjunkt Anja Vilsholm om baggrunden for de pædagogiske aktiviteter, og om det at uddanne sig til pædagog på Bornholm.

  • Familien i forandring

    Fredag den 16. juni kl. 14.00 hos Københavns Universitet

    Halvdelen af alle par bliver skilt, og alternative familieformer spirer frem.

    Alligevel bygger familieidealet i mange sammenhænge, ikke mindst i medierne, på en ide om kernefamilien bestående af mor, far og to børn.

    Lektor og familieforsker Anja Marschall fra Københavns Professionshøjskole deltager i en debat om, hvilken betydning familien har for den enkelte og for samfundet. Og hvordan familiens interne hierarki, intime forhold og magtdynamikker har forandret sig over tid.

  • Leg i en verden fuld af alvor

    Fredag den 16. juni kl. 14.30 i Danske Professionshøjskolers Sangbar

    På pædagog- og læreruddannelsen har vi allerede erfaringer med, at en legende tilgang bidrager positivt til de studerendes professionskompetence efter endt studie, men også med øget motivation og studieglæde hos de studerende.

    Kan leg og alvor også gå hånd i hånd på sundhedsuddannelserne?

    Det giver dekan Randi Brinckmann fra Københavns Professionshøjskole sit bud på i en samtale med Thomas Frandsen, lægelig projektchef på Mary Elizabeths hospital og Tobias Heiberg, projektchef hos Playful Learning.

  • Samtalesalon: Vi skal sgu ku’ tale om det

    Fredag den 16. juni kl. 16.00 hos Copenhagen Academy for Medical Education & Simulation

    Når et liv med kronisk eller psykisk sygdom er tabubelagt, er det ekstra svært at leve med sin sygdom.

    Uanset om det er bipolar sindslidelse eller diabetes fylder sygdommen meget i tilværelsen, men er ofte usynlig for andre.

    Forskningsleder Grete Brorholt fra Københavns Professionshøjskole stiller de nysgerrige og skarpe spørgsmål i samtalesalonen, hvor to patientundervisere er med til at bryde tabuerne.

Lørdag

  • Studerende i opråb: Er vi marionetter i samfundets system?

    Lørdag den 17. juni kl. 12.30 hos Altinget og Mandag Morgen

    Interesserer du dig for, hvordan vi får bragt balancen tilbage i studielivet?

    Så kom og vær med, når Studenterrådet ved Københavns Professionshøjskole ryster op i den studenterpolitiske debat, udfordrer status quo og diskuterer, hvordan det er at være professionsstuderende i dagens Danmark.

    De vil sætte fokus på tre højaktuelle emner: manglende tilslutning til samfundets rygrad, det komplekse studieliv og mental sundhed.