Gå til indhold
Sygeplejersketuderende foran planche, som viser kroppens anatomi.

Mange sygeplejerskestuderende vil hjælpe i coronakrise

Over 200 sygeplejerskestuderende har meldt sig til coronaberedskab i hovedstadsområdet

Rektor Stefan Hermann

Der bliver hårdt brug for ekstra personale på landets sygehuse, når coronakrisen for alvor topper. Derfor har landets regioner lavet en såkaldt corona-jobbank, hvor man kan melde sig, hvis man har en sundhedsfaglig baggrund og gerne vil hjælpe under krisen.

De seneste tal fra Region Hovedstaden (torsdag den 19. marts) viser, at 223 sygeplejerskestuderende har meldt sig til jobbanken i hovedstadsområdet, og det glæder rektor Stefan Hermann fra Københavns Professionshøjskole, at så mange studerende er klar til at træde til i en krisetid.

”Mange af vores studerende føler en moralsk og etisk forpligtigelse til at træde til. Det ligger dybt i vores professioner, at man gerne vil være noget for andre. Så jeg er stolt over det samfundssind, som mange af vores sygeplejerskestuderende viser i disse svære uger”, siger Stefan Hermann.

Han håber, at endnu flere studerende de kommende dage vil melde til corona-jobbanken.

Ifølge Sundhedsstyrelsens risikovurdering forventes det, at 580.000 danskere bliver syge af coronavirus i første bølge af pandemien. Heraf vil 58.000 af de smittede have kontakt med sundhedsvæsnet, og 11.200 patienter vil blive indlagt.

De seneste tal fra Sundhedsstyrelsen viser, at der torsdag den 19. marts er 153 indlagte patienter med coronavirus i Danmark. 108 af patienterne er indlagt i Region Hovedstaden eller Region Sjælland.

En af de sygeplejerskestuderende i coronaberedskabet er Sarah Mahfoud, der tidligere i denne uge tog forbi Bispebjerg Hospital for at melde sig til beredskabet. Sarah Mahfoud er også verdensmester i boksning, men lige nu har hun udelukkende fokus på bekæmpelse af coronavirus, fortæller hun til Ekstra Bladet.

”Jeg har tænkt på det et stykke tid. Vi ved jo ikke, hvor længe krisen varer, og jeg kan lige så godt give en hånd med. Det her går ikke væk af sig selv, så vi må hver især gøre en indsats, og der bliver jo næppe noget boksning foreløbig”, fortæller Sarah Mahfoud.

For yderligere oplysninger:

Stefan Hermann, rektor for Københavns Professionshøjskole, tlf.: 26 13 73 97

Michael Andersen, presseansvarlig på Københavns Professionshøjskole, tlf.: 23 44 53 83