Gå til indhold
Flere studerende lytter til deres underviser i fysioterapi på Campus Hillerød

Kvote 2: Markant fremgang til fysioterapeutuddannelsen i Hillerød

Blandt Campus Hillerøds seks uddannelser var det primært fysioterapeutuddannelsen, der skilte sig positivt ud ved året kvote 2. På Bornholm gik pædagoguddannelsen frem, mens læreruddannelsen kun fik to ansøgninger

Der bliver rift om pladserne på fysioterapeutuddannelsen på Campus Hillerød i år. Det står klart, efter ansøgningsfristen for kvote 2 lukkede den 15. marts 2025. Fysioterapeutuddannelsen har modtaget 58 førsteprioritetsansøgninger, hvilket er en fremgang på 41 procent i forhold til 2024.

Samlet set modtog de seks uddannelser på Campus Hillerød 1.273 ansøgninger, heraf 405 førsteprioritetsansøgninger. Mens fysioterapeutuddannelsen altså går frem, så er der en mindre tilbagegang på pædagog-, sygeplejerske og læreruddannelsen, mens socialrådgiveruddannelsen og psykomotorisk terapeut holder status quo ift. sidste år.

Læreruddannelsen på Campus Hillerød
Campus Hillerød

“Jeg er virkelig glad for, at fysioterapeutuddannelsen er så populær i Nordsjælland. Til gengæld bekymrer det mig en smule, at vores læreruddannelse kun har fået 18 førsteprioritetsansøgninger. Det er stadig en forholdsvis ny uddannelse på Campus Hillerød, så jeg håber virkelig, at vi får en bedre søgning frem mod kvote 1 til sommer”, siger rektor Anne Vang Rasmussen.

Hun fremhæver betydningen af det tætte samarbejde med de nordsjællandske kommuner. Både når det handler om praktikken på læreruddannelsen, men ikke mindst ift. at skaffe nye studerende på uddannelsen. Nordsjælland er et af områder i Danmark med den laveste andel af uddannede lærere i folkeskolen, så der er et stort potentiale, understreger Anne Vang Rasmussen.

Anne Vang Rasmussen, rektor på Københavns Professionshøjskole
Anne Vang Rasmussen, rektor på Københavns Professionshøjskole

Kritisk situation på Bornholm

På Campus Bornholm har antallet af studerende været støt faldende i en del år. For fem år siden var der cirka 300 studerende indskrevet på de bornholmske professionsuddannelser, men det tal er nu faldet til 80 studerende.

I år har pædagoguddannelsen fået 9 ansøgninger, hvoraf 8 er førsteprioritetsansøgninger. Til gengæld har læreruddannelsen blot fået 2 ansøgninger, men ingen af dem er førsteprioritetsansøgninger. Socialrådgiveruddannelsen optager ikke studerende i år. Sygeplejerskeuddannelsen, som hører under Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole, har modtaget 11 førsteprioritetsansøgninger.

“Rekrutteringsgrundlaget på Bornholm er meget snævert, og derfor er det ganske små ansøgertal, som vi ser igen i år, selv om både pædagoguddannelsen og sygeplejerskeuddannelsen faktisk kan notere sig for en fremgang. Derfor arbejder vi sammen med en række bornholmske samarbejdspartnere for at skrue vores uddannelsestilbud sammen på en måde, så det er bæredygtigt og appellerer til målgruppen på øen”, forklarer dekan Jakob Harder fra Københavns Professionshøjskole.

Teknologi-festival på KP - Dekan Jakob Harder
Jakob Harder, dekan, Københavns Professionshøjskole

Sidste år slog KP fx pædagoguddannelsens hold sammen med meritpædagoguddannelsen på øen, så man derved fik skabt et større undervisningshold. Selv om det kræver en del mere koordinering og fleksibilitet at planlægge undervisningen i praksis.

Ansøgningsfristen for kvote 1 til de videregående uddannelser er den 5. juli 2025.

For yderligere oplysninger:

Anne Vang Rasmussen

Rektor

+45 20 69 13 93

Jakob Harder

Dekan

+45 21 73 18 19

Michael Duus Andersen

Pressechef

+45 23 44 53 83