Gå til indhold

Information om coronavirus

Studerende på Københavns Professionshøjskole

Kvote 2: Københavns Professionshøjskole holder ansøgertal trods coronakrise

Københavns Professionshøjskole har modtaget 13.796 ansøgninger via kvote 2. Det er på niveau med sidste år trods den aktuelle coronakrise

Rektor Stefan Hermann

Ansøgningsfristen for kvote 2 var oprindeligt sat til den 15. marts kl. 12.00, men blev udskudt en uge på grund af den aktuelle coronakrise i Danmark. Nu er tallene opgjort og viser, at 13.796 ansøgere har søgt ind på Københavns Professionshøjskole.

Det er på nogenlunde samme niveau som sidste år, hvor Københavns Professionshøjskole modtog 13.902 kvote 2 ansøgninger. Hvis man udelukkende ser på antallet af 1. prioritets ansøgninger, så modtog Københavns Professionshøjskole 4.753 ansøgninger i år, hvilket er to færre end i 2019.

Rektor Stefan Hermann udtaler:

”Jeg må være ærlig og sige, at vi har været meget usikre på, hvad den aktuelle coronakrise kom til at betyde for antallet af ansøgninger til det kommende studieår. Vi holder omtrent samme niveau som i 2019, og vi kommer til at arbejde benhårdt for at få tallet til at stige yderligere frem mod kvote 1 ansøgningsfristen til sommer.”

Hvis man dykker ned i tallene, så er der fremgang at spore på uddannelser som jordemoder, radiograf og laborant. Til gengæld er der tilbagegang på uddannelser som lærer, pædagog og sygeplejerske.

”Der er stadig et stykke vej for vores største uddannelser. Vi uddanner i forvejen hver tredje pædagog, lærer og sygeplejerske i Danmark, men vi skal have endnu flere studerende ind på disse uddannelser for at følge med udviklingen i hovedstadsområdet. Manglen på pædagoger er allerede kritisk, og vi har nu yderligere nedgang”.

De seneste tal fra Danmarks Evalueringsinstitut viser, at 24 procent af de studerende på landets videregående uddannelser er optaget via kvote 2. På professionshøjskolerne er tallet oppe på 36 procent.

For yderligere oplysninger:

Stefan Hermann, rektor for Københavns Professionshøjskole, tlf.: 26 13 73 97

Michael Duus Andersen, presseansvarlig på Københavns Professionshøjskole, tlf.: 23 44 53 83

Se alle tallene for kvote 2 for Københavns Professionshøjskole (pdf)

Læs mere på Uddannelses- og Forskningsministeriets hjemmeside