Gå til indhold

Information om coronavirus

Vogn med værnemidler fra Københavns Professionshøjskole pakkes i en bil og sendes til Nordsjællands Hospital i kampen mod coronavirussen

Københavns Professionshøjskole tømmer lagre for værnemidler

To vognfulde med ansigtsmasker, kitler og håndsprit er netop blevet afleveret til Nordsjællands Hospital. Vi har været rundt i alle hjørner for at finde værnemidler, fortæller dekan Randi Brinckmann

Driftsmedarbejder Emil Weye Hansen fra Københavns Professionshøjskole ankommer til Nordsjællands Hospital med to vognfulde værnemidler til kampen mod coronavirussen
Driftsmedarbejder Emil Weye Hansen fra Københavns Professionshøjskole er her på billedet netop ankommet til Nordsjællands Hospital med to vognfulde værnemidler til kampen mod coronavirussen

Danmark er i fare for at løbe tør for værnemidler i kampen mod coronavirus. Sådan lyder advarslen fra Lægemiddelstyrelsen, der opfordrer alle til at spare så meget som muligt på f.eks. håndsprit og ansigtsmasker.

Københavns Professionshøjskole har derfor haft gode folk på sagen, som har tømt samtlige lagre for værnemidler og tirsdag den 24. marts sendt to vognfulde med handsker, ansigtsmasker, kitler og håndsprit til Nordsjællands Hospital.

“Vi bruger normalt mange værnemidler i vores laboratorier og simulationsmiljøer på sundhedsuddannelserne, men i øjeblikket er der jo ganske tomt, da vores studerende er hjemsendt. Så vi har været rundt i alle hjørner for at samle sammen”, siger dekan Randi Brinckmann fra det Sundhedsfaglige Fakultet på Københavns Professionshøjskole.

Ifølge direktør Thomas Senderovitz fra Lægemiddelstyrelsen tager man situationen meget alvorligt og arbejder non stop for at skaffe flere værnemidler til det danske sundhedsvæsen, inden coronavirussen topper.

”Vi skal spare på værnemidlerne så meget vi overhovedet kan uden at gå på kompromis med sikkerheden. Ellers risikerer vi, at læger, sygeplejersker og alle de andre i frontlinjen kommer til at mangle. Det er kritisk vigtigt, at vi gør alt, hvad vi kan, for at det ikke sker”, siger Thomas Senderovitz i en pressemeddelelse.

Flere studerende fra Københavns Professionshøjskole har de seneste dage meldt sig til coronaberedskabet i Region Hovedstaden. Hospitalerne efterspørger især sundhedsfaglige hænder til beredskabet, og derfor er der særligt mange studerende fra f.eks. sygeplejerskeuddannelsen fra Københavns Professionshøjskole, der har meldt sig, viser tal fra Region Hovedstaden.

Du kan læse mere om corona-jobbanken i Region Hovedstaden

Regeringen valgte mandag at forlænge nedlukningen af landets uddannelsesinstitutioner frem til den 13. april. Du kan læse mere på Københavns Professionshøjskoles hjemmeside eller på KP Intra.