Gå til indhold

Information om coronavirus

To lærerstuderende med computere

Københavns Professionshøjskole strammer corona-restriktioner efter efterårsferien

Uddannelses- og Forskningsministeriet har opdateret retningslinjerne for undervisning under coronakrisen. Det kommer til at betyde flere mundbind og corona-guides på Københavns Professionshøjskole fra uge 43

Smittetallet for covid19 har ligget på et højt niveau igennem længere tid i hovedstadsområdet, og da vi nu også nærmer os sæsonen for forkølelse og influenza, har Uddannelses- og Forskningsministeriet opdateret retningslinjerne for undervisning på landets videregående uddannelser.

Det betyder, at Københavns Professionshøjskole kommer til at indføre obligatorisk brug af mundbind/masker i undervisningen, hvor afstandskravet på en meter ikke kan overholdes – uanset om der er tale om stamhold eller ikke. Tidligere var det ikke et krav med mundbind, hvis der var tale om undervisning på stamholdet. Mundbind vil stadig være gratis og udleveres af underviseren.

Københavns Professionshøjskole opruster også på indsatsen med flere corona-guides, hvor studerende oplæres i corona-retningslinjerne, så de kan hjælpe deres studiekammerater med afstandskrav, afspritning og hygiejne i løbet af skoledagen. De nye restriktioner vil blive implementeret i løbet af uge 43.

”Vi har indtil nu været forskånet for deciderede smittekæder på Københavns Professionshøjskole, da vi har været gode til at passe på hinanden. Nu venter vintersæsonen lige om hjørnet, hvor vi skal være ekstra påpasselige, så længe covid19 er iblandt os”, forklarer ressourcedirektør Søren Erichsen.

De nuværende nationale restriktioner om forsamlingsforbud, øget hjemmearbejde og aflysning af sociale aktiviteter er netop blevet forlænget til 31. oktober. Studerende, undervisere og administrative medarbejdere opfordres til løbende at følge med på KP Intra de kommende dage, hvor vi følger op med aktuel information.

For yderligere oplysninger:

Læs mere på KP Intra

Læs mere om coronavirus på Københavns Professionshøjskole

Læs mere på Sundhedsministeriets hjemmeside